Navštíveno 2274x

Tak sem trochu poklidil RACK doma - respektive vyndal jednu ze dvou 1500VA UPS a nechal jen jednu. Tak se musim pochlubit, nez to casem rozprasim...

Finalni vysledek

Pecka, na maly rack do baraku se taky chystam. To mas nejaky, co je zazdeny?
Zabudovany v podkrovi v sadrokartonu
Do kazdy mistnosti mi vede zalohovana zasuvka, jsou v racku rozvody site, anteny, ...
Az to debordelizuju okolo, tak odelam foto celku

01.05.2013, 10:21 |
KFL Pekny :). Chladis to nejak?
Ja migroval server, NASku a UPSky do boxu mimo obytnou cast. Mam to v garazi a prekvapive to slusne hreje i tam.

V horni casti RACKu jsou ventilatory, ktery spina teplotni cidlo, ktery mam nekde asi na 35 stupnich. Jediny co mi tam hreje je UPSka, na leto pootviram dvirka, jelikoz je ot podkrovni mistnost a jsou v ni 2 stresni okna zatim bez zaluzii a jsou na jih
já mám takovouhle dlouhodobě provizorní otevřenku :) Zase nemám problém s teplem :-D
Foto pod pracovním stolem, dřív jsem měl ty komponenty rozstrkané po stole.

01.05.2013, 14:33 |
Chris pekne pekne, zabudovany rack sa tiez chystam :)
mohli by ste aj popisat ku fotkam co tam mate napr. NAS typ ten a ten a tak :)

01.05.2013, 19:10 |
ACEMajky | Upraveno: 2013-05-01 19:12:35
Vecer popisu, tak ted jede NAS asi 4hod v kuse, takze hezky otpi, UPS taky pekne topi a v miste pod UPS je 29,5 stupne, dal sme teplomer nad UPS vedle NAS, tak vecer povim, kolik je tam...
NAS ukazuje teplotu 46stupnu
Merili jste si spotrebu komponent? UPS v nabitym stavu, kdyz nic neodebira stavu, tak si veme 25W - coz ej za rok zhruba 1000,-, proto sem vyradil druhou UPS
3Com switch, co sem koupil na aukru (za 30,-Kc) a nakonec se z toho vyklubal HUB si vzal 30W, tak sem si sehnal edimaxe 24ku switch, co bere v klidu (bez zapojenych kabelu) 3W

01.05.2013, 21:43 |
KFL Spotrebu radsi nemerim. Server a NASka mi bezi 24/7, oboje na vlastni UPS. K tomu 3x switch, 1x router a 1x AP :).
Jinak server mi ukazuje teplotu CPU do 42 stupnu, kdyz je v garazi 27. Disky ma na 36, stejnou teplotu maji i disky v NASce.
NASku mam malou, jen 2TB dat. Synology DS212j a spokojenost. Server je nejakej custom, 5 let starej a furt funkcni :).
Ja tam amm router od O2 - Comtrend - ted sam o sobe umi dobre zatopit
Pak UPS od APC 1500VA (RACK provedeni), pak sem mel jeste stopni provedeni taky 1500VA, ale jak sem jiz psal, sla ven...
NAS mam od D-linku DNS-325 1TB + 2TB (1+1v mirroru a 1TB na obyc data)
Pak prevodnik RS232 na wifi (mam tim pripojenou RJ topeni do site (vyrobce ETATHERM.cz)
Mam sem privedenou jednu RJ45 zasuvku s daty od meteostanice a kabely na rozvod SATu a TV + z UPS de stava do kazdy mistnosti, kde mam cerveny zalohovany zasuvky (cerveny proto, aby se odlisili od obyc, ze jsou pod stavou stale)
A naposledy asi rtermostat s vetraky na odvetrani RACKu, jo a jeste x vyvedeny USB pro tiskarnu a meteo stanici a SW od UPS a samo switch od edimaxu
K cemu vsemu je tohleto dobry? Napr pro nekoho jako jsem ja, tzn zadnej ajťák- ptám se čistě ze zajímavosti
ACEMajky: máš naší firemní prodlužku :)

02.05.2013, 10:00 |
DaveF Luke_288: tak jako na elektriku potřebuješ rozvaděč tak i domácí síť je vhodný mít staženou do jednoho místa, líp se to propojuje, udržuje, vylepšuje apod..
a k síti je dneska připojený každý PC, tiskárna, TV, síťový disky, mm centrum, mobily, tablety apod.

02.05.2013, 11:06 |
KFL Luke: To je jednoduchy. Na NASce mam dilmy, fotky, serialy a muzu je po siti streamovat do vsech zarizeni, ktery umi DLNA (ipad, iphone, winphone, notas atd). Telka mi bezi pres Win MediaCenter a ten mi posila po siti zase televizni signal.
No a server dela web a pristup do domaci site zvenci :).

Tzn neco podobnyho budu potrebovat pokud jednou budu chtit mit ulozeny HD filmy na jednom miste, tak neco podobnyho mi je umozni spustit na vice telkach v baraku, pridlusne prodratovanych samozrejme. je tak?

02.05.2013, 12:47 |
KFL V podstate jo. Uloziste s moznosti datovyho streamu a na druhy strane zarizeni, ktery ti ho prehraje. To muze bejt telka, tablet, telefon, komp atd.
Draty jsou dycky lepsi, ale wifi uz dneska zvladne taky dost.

02.05.2013, 15:11 |
ACEMajky | Upraveno: 2013-05-02 15:14:40
Jj, drat je drat, ale pres wifi se taky da. Ja k starsi TV (5 let) koupil minuly rok BR prehravac s podporou prehravani ze site (po kabelu, wifi by stala o 500,-Kc vic a to je dost na zarizeni za 2200.
Takze vsechny pohadky pro malou mam na sitovym disku a vsechny rodinny data (dokumenty, foto, video) mam taky na sitovym disku, alev raidu (vse se uklada na 2hdd soucasne)
Petura-kupovana pred x-lety tady na AHC s RACK UPS
Jinak zvenci mam zatim pristupny jen prevadec na topeni-mam automaticky kotel na uhli, takze kdyz sem na vikend pryc a chystam se domu, muzu si pritopit (jinak je topeni naprogramovany v kolik hodin ma byt v ktery mistnosti kolik stupnu
Mimochodem, v kuchyni mam ve zdi krabici s antenou, internetem a elektikou. Jednoho krasnyho dne koupim dotykovy multimedia monitor a pude na zed do tohoto mista (nesnasim stat u sporaku a cekat, az sevty rizky osmazi) :)
Za lednici mam vyvedeny kabely na internet-az si bude lednice sama objednavat - to mam uz asi 6 let, co sem to delal