Navštíveno 1810x

Ty taky žiješ??? A co Rosťa?
A co jako? Dvouletá určitě bude, ale stylem chceš dvouletou, připlať si.
Už se to přizpůsobuje kvalitě nove prodávaného zboží, no co... :-D

26.04.2013, 22:04 |
JP To je jednoznačně pozitivní zpráva, zaprvé si konečně budu moct kupovat o něco levněji věci, na který záruku nechci a zadruhé třeba prodejci co fakt chtěj dát reálnou záruku půjdou o něco líp odlišit od šmelinářů co tam maj ty 2 roky jen aby se vlk nažral, ale když pak člověk tu záruku chce po právu uplatnit, tak se musí jedině soudit, protože si prodejce vymyslí milion důvodů proč to neni jeho problém a záruku neuzná.
cupra.165: Hehe
JP: To by mě zajímalo jak takové prodejce odlišíš?
Tuner2: To víš, že neodliší. Většina zákazníků jde pouze po ceně - to je jejich hlavní parametr nákupu. Mnohdy tak nakoupí věci, které nepotřebují nebo naopak ušetří pár stovek na místě, kde to vůbec nemá smysl :-(
Harryp: Koukám stejné zkušenosti ;)

26.04.2013, 22:15 |
Sau No a včem konkrétně teda má byt ta změna ? V tom článku to nejak nevidím...
JP: no, jde o to, zda cena u bez záruky půjde v porovnání s dnešní cenou se zárukou dolů a nebo jestli to nechají a jen navýší cenu u záruky... já si tedy myslím, že to bude 2 varianta... i když zase u něčeho, co se moc nekazí, jako TV např., tyk by to s cenou mohlo pohnout, naopak zase NTB, PC apod. věci, co se docela často reklamují tak tam bych to viděl na to nezlevnění...
Změna má být např.:
Prodej bez záruky
Prodej se zárukou 2 let
Prodej se zárukou 5 let
veškerý prodej nebude tím se smlouvou, i když asi bude stačit faktura sloužící jako záručák, a tím se to bude rozdělovat, jaká je/není záruka

26.04.2013, 22:36 |
Mafox pěkný shit, na který doplatí leda kupující
Chudaci vyvojari. Kurvitka na 2 roky zvladaji pekne, ale ted se musi ucit navrhovat soucastku jen na pul roku:) Je to zalezitost jen CR nebo cele EU?
nenapada me, jak by na to mel zakaznik doplatit?
proste si zvoli shop podle zaruky, jaka mu vyhovuje.
1. Opravdu si myslíte, že skončí dvouletá záruka? 90% shopů ji bude nabízet dále a aspoň se oddělí zrno od plev.
2. Už vám nebudou po měsíci tvrdit, že jste si mobil vykoupali, ale budou to muset dokázat.
Za mě je to správný krok.
Mr.scully ,ale na prokazani maji jenom prvnich 6 mesicu, pak to prokazujes stejne ty
Mr.Scully, Churos: Tato úprava právě funguje v EU a my se ji teď přizpůsobujeme.
ad2, takhle to funguje teď, zrovna v tomto se nic nemění! Krom toho, že zákazník si nemůže automaticky říci při vadě o výměnu výrobku nebo vrácení kupní ceny (tady pak vznikají největší dohady o cenu "opotřebení", které se při vrácení kupní ceny může odečíst).
uz dneska si spousta lidi priplaci za prodlouzenou zaruku, tak se holt akorat bude startovat na nule.
na druhou stranu taky hromada lidi kupuje mobily, i kdyz vedi, ze sance na jakoukoliv reklamaci je miziva.
takze se spis de facto legislativa prizpusobuje praxi. a ze si musi zakaznik pri koupi hlidat zarucni podminky mi prijde smysluplnejsi, nez treba stitek, ze byla houska zmrazena.