Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Moto dotaz - velkej skůtr 300ccm

o Navštíveno 4035x o
o 22.04.2013, 18:43 | Only_One
Mám vyhlídnutej velkej skůtr, Yamaha Versity 300. Je na tuhle motorku hodně 44 k km? Je celkem opečovávaná, náplně, gumy, brzdy, olej, řemen variátoru, nová baterka. Jede moc hezky, ale co na tenhle velkej skůtr místní vševědové? Neřešme vzhled, mě se ten skůtr líbí, má velké kola, vyšší posez, řídí se mi to dobře. Nemám s tím problém společně s velkým plexi je to to co mě vyhovuje.

o 22.04.2013, 19:01 | gizmi
Mirek: 44t na skutr je jako 300t v aute :) 100% by asi mel mit za sebou uz GOcko.. kdyztak me opravte nekdo, ale obecne u motorek by to tak melo byt..
o 22.04.2013, 19:08 | Nora
gizmi: Zase tak tragicky bych to neviděl, jsou i motory, které na jednom pístu najedou 200tis. Podívej se do Itálie kolik mají skútry nalítáno.
o 22.04.2013, 19:09 | gizmi
Nora: no to jooo, ale delaji se vybrusy :)
o 22.04.2013, 21:04 | z0diaC
není to moc ale ani málo .... pokud s tím nebudeš "najíždět kilometry",tak ještě poslouží .... jinak já mám na Burgmanovi 57t. km a zajíždím po GO motoru - na podzim se "odělila" ojnice od kliky - no a šlo všechno okolo ale znám kluka,co má na Burgmanovi cca 95t. bez GO ... docela se dá poznat v jakém stavu je motor podle spotřeby oleje a dalších faktorů .... napiš si dotaz na skutrforum.
o 23.04.2013, 07:10 | JR
Skutr neni motorka ;-)

Vsechno je to i o velikosti motoru. Bejt to nejakej fichtl, tak rekl, ze uz to ma za sebou. Vzhledem k tomu, ze to je uz relativne velkej motor, tak si myslim, ze jeste neco vydrzi.
o 23.04.2013, 07:28 | TUNER
No,na skutrforu je i jeden co má 4kilo Majesty od novoty a najeto má už přes 120k km bez GO...

Jinak Versity myslim že má stejnej motor jako Leonardo 250 který jsem měl a jeden z důvodů proč jsem ho prodal byl,že motor nemá olejový filtr,ale pouze sítko. To znamená výměna oleje každý 3000 km a přece jen tomu pořád ten filtr bude chybět....
Mrknul bych po něčem jinym. Losky třeba kupoval SHčko 300 což už je motorově uplně jiná liga. Pak další varianty cokoliv s motorem Piaggio 250 - dával se do spousty skútrů. Jestli chceš,můžu tě nechat svezt na Malaguti Phantomu 250. Ale teď tam mam provizorně seriovej variátor než tam dam nazpátek J.Costu se kterym to teprv jede jak má.
Versity ve skutečnosti ani uplná třístovka neni,je to jen převrtaná 250 a má to něco přes 260 ccm. Stejný jako se pak dělalo Leonardo 300. Motory Piaggio 250 jedou lépe a s nižší spotřebou. ;-)
o 23.04.2013, 07:37 | Only_One
Zajímavé informace, teď pročítám manuál a opravdu máš recht s tím olejem po 3k km. Co tedy jiného místo VErsity. Chtěl bych, aby to mělo velké plexi, nejlepe velké kola a solidní cestovní výkon při rozumných provozních nákladech
o 23.04.2013, 07:58 | tommas
podobný požadavky (velká kola, aby na mě nefoukalo a nežralo to 10l/100km jsem měl taky a nakonec jsem se rozhodl pro motorku (menší cestovní enduro). Skůtr jsem projel, ale menší kola jsou problém na naše silnice (tankodrom), nedůstojnej posez.
Jinak já bych se 44t km nebál.
o 23.04.2013, 09:50 | TUNER
Jinak teda Versity zase tak velký kola nemá. Velký jsou třeba 16 na SHčku,ale 13-14 je takovej základ,12" už jsou dost malé. Mě to po Plzni a okolí na 13" nedělá sebemenší problem.
Jak jsem psal,cokoliv s motorem Piaggio 250 kterej se dával do hodně značek skútrů (Piaggio,Malaguti,Peugeot,Gilera atd.) nebo to SHčko. Plexi bych moc neřešil,dá se dokoupit a na některé typy i různé velikosti,co komu vyhovuje.
Spotřeby jsou dle stylu jízdy u těchhle motorů mezi 3-4 litrama,podle toho jak za to taháš.

Napiš kolik by jsi chtěl investovat a nadhodim pár kandidátů....
o 23.04.2013, 09:55 | Only_One
tak pohybuju se okolo 30 tisíc což je cena za tu Versity která je ready to run po servisu připravená
o 23.04.2013, 11:16 | TUNER | Upraveno: 2013-04-23 11:19:07
Piaggio Beverly ? Má velký kola,motor Piaggio.
Ještě ohledně těch kol,čim větší kola,tím menší prostor pod sedačkou. Takže pokud jsi chtěl i něco s velkym kufrem,tak spíš menší kola.
Pak třeba Piaggia X8-X9,mě osobně se ale parníky zrovna moc nelíbí. Za další i každý kilo dolu se počítá. Je rozdíl jestli stroj váží 140 kilo a nebo 180,což ty velký oplastovaný "maxi"skútry mívají. Je to znát na spotřebě i na dynamice.
Pak je na prodej jedna Malagutka Phantom jako mam já,za 25 000,- myslim parádní cena.

Je začátek sezony a zrovna neni moc velkej výběr.

,...
o 23.04.2013, 14:00 | Vencaf
Kilometry bych zas tolik neřešil, já mám najeto přes 40t na 125 bez zásahu do motoru a pořád jezdím. Ono když si vezmeš, že najet 3 až 6 tisíc km za rok není žádnej problém, tak je to po pár letech jako nic..
Volil bych SHčko nebo Beverly
o 23.04.2013, 22:53 | Losky | Upraveno: 2013-04-23 22:55:18
Mě se třeba líbí X-Max 250, ale chtělo by to výkon SH 300. Taky bych se zkusil ještě podívat na Beverly. SH je spíš typický měšťák, ale natře to na křižovatkách asi všemu:) Za městem bez plexi to od 80 dost fouká...
Jinak SH je taky jen 280tka:)
o 24.04.2013, 14:59 | Bingi
Konkrétně X-max 250 - black max verze, mám já. Koupil jsem loni, vysel mi jako vytez ve spotrebe a uzitkove hodnote. Obrovsky ulozny prostor na 2 prilby. Jezdím pod 3l/100km. Zatím jsem najel 5000km. Výkonově absolutně ok pro mě. Na cestovaní to jede dobře. Mylsím, že 150 to jede, nezkousel jsem. Ale 120 to snad jede vsude..
o 25.04.2013, 06:37 | TUNER
X-Max je fajn,je to vlastně nástupce Versity. Ale ceny budou trošku vyší než za Versity. 150 to jede,ale podle tachometru,real bude tak o 20 km/h nižší ;-)
o 26.04.2013, 07:59 | Bingi
jo takochometr přemeruje, ale o 20 opravdu ne :) Když radar ukazuje 50km/h, tak je na tacho cca 55-57km/h. Jinak když jsem točil přesně trasu, kterou mám autem přesně 111,6km, tak na X-maxovy 112,9km. Takže průměrně ukazuje cca víc o 1km/h než Fabia :)
o 27.04.2013, 10:04 | TUNER
Vezmi si GPSku a klidně si to změř. Samozřejmě s rostoucí rychlostí roste i odchylka. A měřit něco podle auta který je nepřesný taky,je holej nesmysl. ;-)
o 27.04.2013, 12:45 | Bingi
A GPS je přesná? :) GPS ukazuje podle toho jak plují satelity po obloze a jak se mezi nima přepínáš. GPS podměřuje, tacho obecně přeměřuje.

Neříkám, že auto ukazuje přesně, jenom to, že každý stejně rychlost vnímá podle tacho v autě. Takže pro představu si myslím srovnatelné s tachometrem fabie:).

A ta odchylky s rychlostí růst může, a nebo může klesat. Jde o to jak se ocejchuje tachometr.
o 29.04.2013, 08:40 | TUNER
Odchylka samozřejmě s rostoucí rychlostí roste,opak jsem ještě nikdy nezažil. Neříkam že to nejde nastavit aby odchylka klesala,ale nikde to tak normálně neni.

A ano GPSka je v rámci možností přesná.
o 29.04.2013, 14:15 | Only_One
Tak sem se byl podívat na Piagio Beverli, cestování ve dvou je to mizérie, to jsem vyřadil, to je skůtr do města, pak sem se byl projet na Yamaze X-max 250. Pocitově to jede stějně jako Versity spíš o chlup jede X-max lépe. Ale u versity mám lepší posez, sedí se tam výš, jede se mi na ní lepší, X-max se ale líp ovládal a byl takovej mrštnější a spíš se mu chtělo zatáčet. Nicméně všechyn dostupné X-maxy jsou poměrně drahé, stejně jako piaggio. Už sem se rozhodnul pro tu Versitu. Není sice tak hezká (pro někoho), ale jezdí se mi na tom moc dobře i ve dvou velmi pohodlně)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3486 sekund.