Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Domácí hifi - rada

o Navštíveno 1385x o
o 18.04.2013, 19:40 | JarinEsco
Zdar všem, potřebuju poradit. Chci si udělat malinkou radost a pořídit nějakou tu repro soustavu. Už asi 14 dnů šmejdím, co kde je a není a nějak se nemůžu rozhodnout. Z důvodu investování na dodělání RD mám omezený rozpočet - 15 až 16 tis vč zesilovače. Vím, že to není nic moc, ale snad se dá něco pořídit. časem třeba něco lepšího. Do teď jsem měl domácí kino od LG (jsem filmař), ale na poslech hudby to nestačí. Váhám jestli nějakou sestavu 5.0 + aktivní sub - např. JAMO S 426 HCS 3 + zes nebo raději třeba jen 2 sloupy JAMO S 606 + zes. Dokázal by v tomto někdo poradit, ať se úplně neseknu? Co si myslet třeba o Pure Acoustic nebo Quadral Quintas? Pokoj cca 25 m2. Poslouchám víceméně vše, ale nejvíc však R&B a soul. Basy nutné :)

Moc díky za pomoc při výběru.

o 19.04.2013, 10:18 | Zdeny60
Zdravím hifistu:-)

Na hudbu bych do 25m2 doporučil kvli tvému požadavku na basy raději plnohodnotné podlahovky, například zde:

[ Link ]

Cena by mohla být kolem15tCZK.

tyto Shany jsou bedny, které s přehledem a velikou rezervou převálcují jakékoliv jiné bedny ze stejné cenové kategorie, myšleno v nových cenách.
jde o poctivou konstrukci lidí, kteří o návrhu a výrobě beden "něco málo" vědí a zrovna tento model patřil mezi ty velice dobré a vyhledávané. Poctivé měniče, poctivá ozvučnice a hlavně - vynikající (bez nadsázky) zvuk!

Pravda, tím bys vyčerpal většinu svého budgetu na aparát, ale uvědom si, že bedny jsou 90% úspechu - ovšem nutno jim přizpůsobit místnost.V prázdné místnosti nebude hrát nic a nikdy pořádně.

K zesilovači: obecně se role zesiloavče silně přeceńuje, ale to spíše v nákladných high-end aparátech za stovky tiíc korun. U aparátů pro běžé domácí použití pro lidi s "normálními" nároky bych šel klidně pro začátek cestou "radši o to dražší a LEPŠÍ bedny a o to levnější méně nákladný zesilovač, oCD zatím pomlčme".

Takže se orientovat na něco z druhé ruky v původní nákupní ceně kolem15tCZK, což lze dnes sehnta jako SH kolem 5tCK - například NAD,nebo takovýhle Denon:
[ Link ]

Vidíš, že jis sice na ca 20tCZK, ale dostaneš hudbu, která tě bude bavit a bude mít šanci, že ji nebudeš muset za půl roku měnit, protože ti přestane vyhovovat.

Jinak toto:
[ Link ]

jsem osobně vlastnil a ohu říct, za ty prachy opravdu vynikající.

K těm Quadral Q - nemohu si pomoct, ale to raději stokrát ty Shany.... V této ceně a navíc SW je cesta do pekla, protože to prostě nehraje.

Možná k CD, protože já jsem zastánce, že vše má mít své, tedy fil ať je fil a hudba ať je hudba - protože DVD j těchto sestavách DK nepatří mezi nic moc, pak bych se také radši poohlédnul po nějakém slušném CD playeru.

TZřebas toto:
[ Link ]
nebo toto:
[ Link ]
nebo toto:
[ Link ]

a další.

to vše ber jako VODÍTKo, ne jako dogma. Chci jen naznačit, kudy bych šel já a jen znovu zopakuji, že 80% svých peněz bych vložil do beden a zbytek do zesáku.
K tomu slušné kabely typu 2x4mm2 (napřklad známé dvojlinky Jamo) a máš vskutku slušně hrající aparát.

Nějaké sety 5+1 se SW bych ani neuvažova, protože to prostě na hudbu není a obecně bych s v nízkém rozpočtu zcela jistě vyhnul i řešení se SW. je to fakt škoda peněz.

PS: bays nesjou zdaleka všecno, nejvíce hudby je ve středních partiích, takže tam se zaměř na to, aby tě v této frekvenšční oblasti zvuk nějak nerušil (agresivní, nebo zastřený apod.). Basy radši střídmém než WOW efekt, protože bys došel časem k závěru, že ve velké (nezatlumené) místnostoi není nic horšího, než zaduněné basy (bučí, hučí, duní, ale nehrají).

Kdyby něco, klidně napiš.

Zn: rád pomohu při výchově správného hifisty:-)

Sory za překlepy, píšu na rychlo....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3101 sekund.