Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > dotaz na NFC

o Navštíveno 6426x o
o 13.04.2013, 22:26 | snuky
Chci se zeptat nechla jsem si aktivovat bezkontaktně platby přes mobil. Všechno funguje v pohodě, ale dneska když jsem procházel Globus hodil mi telefon hlášku "byl naskenován neznámý štítek" na výběr bylo hotovo nebo odstranit. Nikde sem o tom nenašel ani slovo, myslel jsem, že se přes NFC dá načítat pouze na blízko.. může mi to někdo prosím vysvětlit. Díky !

o 13.04.2013, 23:20 | HIGHTOWER | Upraveno: 2013-04-13 23:26:09
A byl to program NFC? Ta hláška mi přijde divná, NFC pro platbu přeci žádné štítky nenačítá ne?
Takže spíše někde byl jen NFC štítek, který si mobil načetl, nešlo o případnou možnou platbu. Neznám to moc, ale je to asi jako QR kód, štítek skrývá informaci :-) jen tedy ho nemusíš fotit, ale stačí mobil přiložit :-)

"Další možností využití NFC technologie jsou tzv. tagy. Jedná se o jakési malé nálepky či štítky obsahující NFC prvek, které můžete rozmístit v prostorech, kde se obvykle pohybujete. Jakmile váš NFC mobil odhalí ve své blízkosti takový tag, může provést nějakou akci. Obvykle se jako příklad uvádí automatická změna vyzváněcího profilu v okamžiku, kdy telefon položíte na noční stolek (vybavený samozřejmě NFC tagem). Blíže viz článek o Sony Smart Tag."

tady je návod:
[ Link ]

a nějaké další info:

[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
o 13.04.2013, 23:31 | HIGHTOWER
a program na programování štítků a provádění operací dle štítků třeba:

[ Link ]
o 13.04.2013, 23:42 | snuky
HIGHTOWER: díky všechno co jsi mi sem hodil za odkza jsem pročetl, ale všude píšou že je to na krátkou vzdálenost, zaráží mě , že telefon něco naskenoval, procházel jsem jen uličkama v obchodě, k ničemu na tak blizko aby to mohlo něco naskenovat jsem se nepřiblížil .. fakt je to dost divný :/ a přitom když jsem v telefonu našel aplikaci, která má na starost správu značek je to prázdé i když jsem min. 1 značku potvrdil..nějak mi to hlava nebere :)
o 13.04.2013, 23:48 | HIGHTOWER
tak kdo ví kde jsi to načetl a kdy sis toho všiml a nebo prostě tel. hodil chybu... Určitě nikdo nešel za tebou se štítkem, aby ti něco do tel. nahrál :-D
o 13.04.2013, 23:58 | HIGHTOWER
no a doplním, že asi nej štítky jsou Samsung NFC štítky TecTiles- EAD-X11SWE, neb mají kapacitu 1 Kb, uživatelská kapacita 888 b :-) kdyby někdo tohle řešil...
o 14.04.2013, 11:22 | snuky
HIGHTOWER: nedalo mi to,tak jsem dneska ráno zkoušel telefon různě po kapsách a záhada vyřešena :) načetlo mi to kartu od ČD, kterou jsem měl v peněžence..
o 14.04.2013, 20:31 | HIGHTOWER
Jj, však v té diskuzi se psalo že to třeba načte OpenCard.
o 14.04.2013, 20:47 | HIGHTOWER
Stáhni si nějaký NFC reader a pak třeba NFC Task Lancher a zkus naprogramovat nějakou kartu, mě to přečetlo OpenCard a pak starší již nepoužívanou čipovku co jsem měl na BUS a ti jsem přes NFC Task Launcher naprogramoval, co má dělat :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3176 sekund.