Navštíveno 5975x

Kdo byl a zná tu lokalitu, můžete mi nakreslit do mapy kde parkovat,
a kudy se tam pak courá kolem té vody, zkrátka kde co tam je ?
eventuelné vstupné/parkovné
díky

tohle je co ? hotel Jezero

parkoviste tam jsou 2, a u vchodu se da koupit mapicka :-) zkusim pohledat doma tu mapu je to tam krasne znaceny :-)

12.04.2013, 15:05 |
MiniMike | Upraveno: 2013-04-12 15:09:26
Jen tedy jeste doporucuji tam jet uz na rano, aby si mel alespon sanci rozumne zaparkovat a nestal frontu na listky ;-)
EDIT: podle webu je vstupne za dospelou osobu 110kun
a tady mas tu mapu a jsou tam videt i vstupy do arealu a tam jsou i parkoviste... jedno je u toho Hotel Jezero co mas stazeny z Google mapy (to je centralni) a pak druhy je nahore u toho "Acka" ....

12.04.2013, 16:03 |
JA hele, mi měli penzion na 2 noci, hned vedle, ráno vyrazili, přespali a mazali dál...

12.04.2013, 16:04 |
JA všechno sem našel na netu a domluvili jsme se v pohodě...

My parkovali uplne napravo, jak je oznacen Penzion, hezkej 5h vylet :)
Tak už dostal rady do života :-)
se tam jednou budu muset podivat :-)
Na zdravotní procházku :-)

12.04.2013, 22:04 |
imax Priroda fakt hezka. Parkovani v lese, takze pak celkem problem najit sve auto, ponevadz parkovani je hodne neprehledne znaceno. Listky ktere jsme kupovali u vchodu po nas nikdo nikde nechctel, takze doporucuji nekupovat ;)
imax: ale bez listku se nedostanes na lodicky a do autobusu :-)

13.04.2013, 09:59 |
imax Tak to my sme se dostali vsude a nikdo po nas nechtel listky!
Jestli Vás pojede více, existuje tam nějaká skupinová (bylo to podstatně levnější) vstupenka. Nás tedy na loďky kontrolovali dost poctivě. Když výjde počasí, je to tam super.
byl jsem už 2x...je to fajne "procházka" :)
[ Link ]
Tak zítra razím,
ještě dotaz, má význam projít obě lokality horní i střední ?
Nebo to nej je pouze v té střední a stačí parkovat tam ?
a to mezi mě převezou lodí a zase zpět jo ?

Teď jsem celý ten vršek prošel virtuálně a celkem nic moc,
takže spíš se soustředit na ten střed co ?
vzdycky sme to sli komplet... zajimaveho se tam najde i nahore dost :-) a delali jsme to tak, ze jednu stranu sme sli pesky a zpet se svezli autobusem...
ja byl loni, parkovali sme na "St2" - uprostřed, necháš se vyvést vlačkem na horni stanoviste (St4) a pak krizem krazem dolu k lodi (P2), prejedes na spodek (P3) a projdes spodek - pak zase vlackem z "St1" do stanoviste "St2" k autu..
rek bych ze nejlepsi zpusob,projdes to tim komplet a mas na celej den vystarano,vsechno stoji zato, kazdej kousek ma neco jinyho a kdyz uz tam jedes,tak nema cenu to odflaknout.
ps: jak pisou ostatni,taky nikdo nikde vstupenky nechtel,ale zase proc nezaplatit,je to fakt pecka!
100kn fakt neřeším
je fakt, že ty hezké kaskády jsou na spodním úseku
to nejde jít odpsodu proti proudu a přejet lodí na ten střed ?
madaros: na které mapě máš označení STx - Px ?

13.06.2013, 10:28 |
madaros | Upraveno: 2013-06-13 10:28:31
na tom planku od MiniMike
"12.04.2013, 15:05 | MiniMike"
myslim ze muzes jit jak chce, dulezity sou ty stanoviste kde pendluje bud vlacek (StX),nebo lod (Px)
ale ten horni usek,bych sel radsi z kopce,tzn. od shora, nez nahoru do kopce ;) je to docela dlouhy a zbytecny se znicit v protismeru tim stoupanim (takze radim zacit na "St4"
nahore a ve stredu je spousta melejch a vetsich jezirek a je to dost rozmanity, dole uz je jich jen par,ale zase velky skaly,vodopad a jeskyne z "poklad na stribrnem jezere", hned jak tu diru uvidis tak se ti vybavi vinetou :)
já furt myslel, že to teče kurva opačně, už mi to je jasný ..
takže tady budu naopak končit

Madaros: moc díky, super tip z ST4 na P3, udělám to tak !
přemýšlím zda vyjet z Labinu třeba ve 5h ráno a v 8h tam jsem
nebo v klidu tam přechrápat a vyrazit na jezera vyspalej
tak tak,tohle je pokud si pamatuju uz hodne dole,a v pravo jak vede ta drevena cesta se jde k tomu 100m vodopadu, a dulezity je vyfotit se "u pokladu" :)

neni to tady moc,videt,ale je to ohromna dira v ty skale,kterou se da vyjit az nahoru (pro predstavu je to stejne vysoky jako ta skala na druhy strane za mnou)
tahle prochazka celejma plitvicema je tak na tech 6-8 hodin, tak jak uvadej v pruvodci a poradne to znici nohy :)
ja kdyz jsem tam byl naposledy, tak sme sli od parkoviste jedna do P3, tam na lodicku do P2 a pak pesky do St4 a taky se dalo :-)
A je jak pise madaros, tece to z St4 do P3 ;-)
a mezi P3 a parkovistem 1 je ten nejvetsi vodopad... tak na ten nezapomen :-)
no nahoru to musel bejt docela vyslap! uz i ten vlacek mel co delat vyjet to az nahoru,sem chvilema myslel ze to tam nekde klekne :)
rozhodne bych videl jako pohodlnejsi to jit ze shora dolu,a projit to rozhodne komplet cely
Jak sem ti psal... vlakem co nejvejs, pak pesky nekudy dolu, vsechno probehnout, lodi a skrz jeskyni vylezt zase nahore...

08.07.2014, 22:17 |
AR Letos se tam taky chystame...snad to klapne. Chcem po cestě za makarskou hodit zastávku na jezerech, jednu noc tam přespat okouknout a pak jet dál.
Má cenu nějak dopředu zařizovat ubytko? Kam ideálně přesně zajet? Razíme první týden v září ať je aspoň trochu klidu ;)
Najdi si ubytko na googlu, někde kus před tím parkovištěm, projed si to Google streetem
vstup je zde

A tady jsem hledal ubytko

Děkuju,děkuju.. Ty to máš opravdu vše prolezlé.. :-) Jdu vše pročíst a udělat poznámky..

09.09.2014, 10:08 |
AR Tak jsme se tam byli taky kouknout teď v neděli tak můžu hodit své poznatky.
Stavovali jsme se tam na zpáteční cestě z Bosny a jeli jsme na blind. Bohužel časově to vycházelo docela blbě takže jsme ubytko začali hledat až tak kolem 9té večer což nebylo dvakrát ideální. Ceny docela šílené, nehodlali jsme dát 100éček za noc pro dva. Obešel jsem docela dost apartmánů, penzionu atd. až jsme nakonec našli jeden za příjemných 40e za noc pro dva. Hezky čisto, útulno a cca 1km od vchodu č.2 do parku.
Ráno jsme přejeli ten cca 1km na parkoviště. Cena za parkovné příjmých 7kn či 1e za hoďku. Samotné vstupné mělo být 110kn na osobu, ale díky vydatným dešťum které v poslední době v chorvatsku byli, bylo vstupné slevněno na zimní cenu 55kn takže paráda, za cenu jednoho dvě vstupenky ;) samo slevněná cena byla vykoupena tím že poměrně dost stezek bylo zaplaveno, nicméně ničemu to nevadilo protože se to i tak dalo projít celé.
Ze vchodu č.2 to bylo asi nejideálnější jak všichni říkali, vstup u prostřed celé kaskády. Takže busem výjezd na horní jezera a pak cestičkama dolů na střed, pak lodičkou na druhou stranu a pravý okruh. Tam jsme narazili na stezku co byla teda pod vodou, prvně pokus jít po vzoru jiných bosky, jsme přehodnotili a obětovali boty ;) ale stálo to za to, velký vodopád je fakt pecka. Zpátky pak od vchodu 1 busem ke vchodu 2 a dom. Trasa měla zabrat od 4 do 6ti hodin, no nám to trvalo těch 6 ;)
Jinak tři prdele lidí a mraky korejců....na ty hajzly bacha, jsou schopni vás klidně shodit do jezera jen aby se někde dostali první....
Vstupné opravdu pecka,já když byl tak jsem platil 180kn/osoba..

09.09.2014, 22:53 |
AR Collin: jj vstupné bylo faj, ale ty byl důvod proč stálo tolik ;)
PS: to byla ta lepší část, byl tam i úsek kde to bylo po kolena ;)

Sakra,nám teda z rána také pršelo,ale tohle tam nebylo a nakonec vylezlo i sluníčko.. :-)
Co to je za tlusťocha na fotce? :-))

10.09.2014, 07:08 |
AR Collin: tak ono to nebylo otázkou jednoho dne ;) ale několika denních přeháněk.
AllInOne: takový jeden fešák co sem ho tam potkal a musel hned vyfotit ;)
sice to nejsou Plitvice, ale stojí také za to:
až pojedete kolem Lago di Garda (západní břeh) a budete chtít přespat v nádherném prostředí, případně jen tak zrelaxovat, projít se kolem po kopcích, vřele doporučuju...
Prima pokoje, příjemný majitel/ka, super jídlo (většina je místní produkce).
Výborné i pro motorkáře/aktivní řidiče, cesta tam/zpět nemá chybu :-)
Jen si nezapomeňte hotovost neb neberou karty, není wifi a jen skromné GSM pokrytí :-)
[ Link ]