Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz-Honda civic 8G

o Navštíveno 6960x o
o 11.04.2013, 23:50 | cupra.165 | Upraveno: 2013-04-11 23:55:59
Chci se zeptat, pošilhávám trošku po této generaci ..2006+ Máte ho tu někdo, podělil by se někdo o zkušenosti? Je to tak ošklivé auto, až se mi líbí. :-) Nejlépe s motorem 1.8 103kw benzin manuál -automat

foto k příspěvku  od cupra.165

o 12.04.2013, 01:21 | Pepino
Bude lepší, když se zeptáš přímo na foru :)
[ Link ]
o 12.04.2013, 06:31 | gizmi
Hondakomunita ma jeden z nejlepsich webu, tak bych se pozeptal rovnou tam: www.honda-club.cz

Jen se obavam, ze zrovna jedny z prvnich ufo na tom nejsou nejlepe se spolehlivosti..poface to pak uz resil..
o 12.04.2013, 08:07 | Zdeny60
Kdysi jsem se taky zajímal a dokonce se i povozil. Šlo právě o 1,8 s 103kW a co si pamatuji, tak na velikost auta super místa. dobrý posez a poloha za volantem, velmi dobré sedačky. Motor je živý, ale v nižších otáčkách je tupý, ve vyšších naopak reagu edost agilně.
Tankrát mě překvapila spotřeba, majitel jezdil pod 7/100!!
Palubovku nekomentuji, to je věcí vkusu.
Pak jsem pročítal člínky na webu a našel jsem informaci o celkem rychlé korozi předku (což mi možná potvrdí i těd nedávno prohlédn utá H Accord z roku 2010 - olezlé věci po 2 letech).
Ceny ojetin sjou dost slušné.
Za sebe bych spíše kouknul po Type R.

Jako celek na mě (pána v nejlepším věku) působí i přes své futuristické tvary tak, že ho vnímám positivně a nebýt deailů v provedení zadních světel-ten dyzajn je už hodně odvážný-celková koncepce je vyváženáa z hlediska aerodynamiky i velmi účinná.
o 12.04.2013, 08:11 | cupra.165
Diky kluci vsem :-) Chci to pro zenu a deti,type-r uz je pro ne prepych,ktery by zcela jiste neocenili :-)
Klidne sem davejte jeste sve nazory
o 12.04.2013, 09:10 | muSlim
2 gizmi: asi kus od kusu alebo neviem. Kolega to má od novoty, prvú verziu, 1.8 manuál a okrem toho že si občas posťažuje že to je tvrdé, sa mu za tých cca. 180 tisíc najazdených km nikdy nič nepokazilo.
o 12.04.2013, 10:01 | Sau
Mám ho 6 roků, od nového [ Link ] Ptaj sa cokoliv, pokud budu vědět, poradím :)

Vyloženě nejaké průšvihy na tom autě, co vím, nejsů. Zpočátku výroby byly problémy s zadníma tlumičama - vrzaly. Na funkčnost samotnů to nemělo žádný vliv, akorát o nich prostě věděls. Snad každý to ale vyřešil během garanček.

Já osobně mám třeba už dost nic moc zadní silentbloky, bohužel ovšem nejdů vyměnit, jedině s celů nápravniců (= 15 tis. Kč), takže to odkládám co sa dá, bo podle toho na jakých cestách já jezdím, budů po chvíli vymlácené zas.

Spotřebu má vynikající (1.8), podle ma je toto najlepší motor co sa kombinace spotřeby a výkonu týče na trhu. Delší trasy není problém jet pod 6 litrů, běžně jezdím kolem 7, ve městě nebo kratší trasy 8-8.5 litru. Na moju dlůhodobů spotřebu možeš mrknůt sem [ Link ]

o 12.04.2013, 11:01 | gizmi
Sau: na te prvni verzi bylo mraky svolavacek a krome tech tlumicu byl velky problem s vrzanim plastu v interieru. Kamarad mel a 2x menena palubovka a NIC :( Nakonec sel protiuctem za nove BMW v nafte a proste Bavoraci jsou nekde jinde (a to to byl zarytej hondar jako jsem ja)
o 12.04.2013, 11:15 | Sau
Co si vybavuju tak snad fakt enom ty tlumiče, pak je ale samo že možné že měnili neco automaticky při garančkách, aniž by sa nejak zmiňovali, to jo. S ničím dalším sem ale nebyl. Povrzávání v interieru, jasně, ale za to možů spíš naše cesty, bohužel :(
o 12.04.2013, 11:23 | soray
Vrzací tlumiče jsou závada?
Kurňa, mě v Rencku furt tvrdili, že je to normální... :-)))
o 12.04.2013, 11:28 | Only_One
jako Soray :-) u renoltu je normální šramotící převodovka, pískající spojka, vrzající tlumiče, blikající světla :-) Standart - neřešit.
o 14.04.2013, 11:16 | Petura
naprosto pohodové auto, ač je to hatch, tak ani kombik by se nemusel za velikost kufru stydět, navíc ten systém sklápění sedadel z toho umí udělat stěhováka. Měl jsem možnost jezdit s tou 1,8 a jako každá honda, je v nižších otáčkách "o ničem" a ve vyšších už je to ono a hlavně spotřeba není tak tragická jak u jiných aut, když se honí ...
Kamarád (ten který mě dotlačil k hondám) ho vlastnil 5let od novoty a nikdy žádný problém, dlouohodobá spotřeba +- 7l a to že s tím najezdil téměř 200tkm a není zrovna sváteční jezdec. Kdyby situace dovolila, okamžitě měním za současnou O1.
o 14.04.2013, 11:57 | xenon04 | Upraveno: 2013-04-14 11:58:53
mám od novoty 1,8 MT, v červenci spolu budeme 5 let :-)
k dnešku najeto 123tis. km
[ Link ]
závady 0, jezdím od garančky ke garančce
v 80tis jsem měnil destičky, letos mě budou čekat kotouče
průměrnou spotřebu za celou tu dobu mám 7,7l

pro většinu má to auto moc tvrdý podvozek - facelift (r.v.2009 a mladší) je na tom prý o moc líp ;-)
edit: ještě bych zmínil horší lak... mám to neskutečně poďobaný od kamínků...
o 14.04.2013, 12:38 | Proffesor_W
jo, tak presne s timhle mam pomerne dost zkusenosti pac to mel kamarad. Kupoval to jako nove v Honde v Brne. Auto neustale tahlo doleva, uz od novoty. behem dvou let to mel v servise kvuli tomu snad 8x, z toho 3x menily poloosy a nikdy to tahnout na stranu neprestalo. Pak se mu v tom vysrala elektrika (jak je to jenom mozny , to se deje jen u francouzu...) ,vymena ECU a vymena celeho kabeloveho svazku, nejaka chyba imbilizeru, nesly mu otevirat dvere a startovat auto. U motoru jako takoveho si pomerne hodne stezoval na spotrebu ktera se nedostala pod 8.5 litru. A to jezdil dost mimo mesto. Po dvou letech se toho auta zbavil a litoval toho ze to kdy koupil.
o 14.04.2013, 18:41 | Sau
To měl fakt smůlu na asi těžce pátečně odpolední kus :)
o 14.04.2013, 18:47 | Proffesor_W
Je to dost mozny no. nikoho dalsiho s timhle autem neznam. Jinak to bylo taky kdyz to byla novinka. Mozna mouchy nevychytany. Byl s tim fakt nestastnej a litoval ze to koupil, koupil toho civica hlavne proto ze mel predtim Civica 6G a s tim byl strasne spokojenej.
o 14.04.2013, 18:51 | Sau
Jo, to věřím. Koho by to neštvalo. Oproti dřívějším generacím už to takový etalon, bohužel, není, tak to je.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3234 sekund.