Navštíveno 6636x

10.04.2013, 14:44 |
hawai chtěl bych s mladou vyrazit na víkend do paříže, asi přes tento zájezd
[ Link ] . Ale nějak nejsem vůbec schopnej odhadnout, kolik éček vzít sebou. určitě vás tu je spousta co na podobnym zájezdu byly a vědi na kolik to tak přišlo. dík
je to asi jedno, vzdycky utratis vsechno co mas ;-)

10.04.2013, 14:47 |
hawai no spíš mi šlo o nějaký minimum co musim určitě sebou mít :-D
kolik budou asi vstupy si spocitas a jestli budes jist v McDonnaldu nebo v Ritzu asi taky vis :) + samo nejake dalsi drobne navic.
A jinak doporucil bych spis Plustour. Kolem tveho terminu
[ Link ] Nepouzivaji F1 a i klienti od pritelkyne jsou vzdycky happy. A mas tam aspon popsane ceny za vstupy, at vis, na co se pripravit.

10.04.2013, 16:22 |
Cenda | Upraveno: 2013-04-10 16:26:08
byl jsem minulej víkend. Jedna návštěva restauračky denně, jinak normálně kerfáč. Návštěvy běžnejch památek (Eifell, Versaille, Louvre, projížďka po Seině ...) 270 EUR za 4 dny zahučelo jak nic, mladá tak do 200 EUR. Podle popisu zájezdu ale vy tolik potřebovat nebudete. My letěli a bydleli v ... "hotelu" 4 noci.
Počítej jedno jídlo 10-15 EUR, voda v potravinách okolo Eéčka, v restauraci voda éčko, kola tři, pivo 6-7. Eifelovka 8/14 EUR (dle výšky), vstup do nějakého muzea a pod. 10-15 EUR. Metro 1,7 EUR, dá se koupit balík 10ti jízdenek výhodnějc (1,3?). My měli lítačku na 5dní.
Pokud si chceš koupit hodinky u Vuittona, 110.000 EUR. Ale jsou růžový a hnusný :-)

10.04.2013, 16:38 |
hawai lukee: dík za odkaz, vypadá to dobře a i termín vyhovuje. Přítelkyně u nich dělá?
Cenda: dík, přesně to jsem chtěl vědět. už aspoň mam tak nějak představu :)
ne, dela ve Studentu, ale autobusove "vylety" jsou prej nejlepsi od PlusTouru. Pro toho, komu se chce sedet taku streku v autobuse tak za tu cenu je to super.
proč to řešíš, máš kartu ne ?
vždy si beru jen tak 100-200€ a zbytek si vyzvednu případně
úplně nejlepší je platit kartou kde to jde, máš to za střed

10.04.2013, 17:23 |
m hawaiáku, my se teď vrátili, koupil jsem ten zájezd na Velikonoce tady na fóru, viz:
[ Link ] A kolik to stálo? Napiš mi mailem tel, ciknu ti podrobnosti ;)

10.04.2013, 17:24 |
m Každopádně jenom 100Eček ti padne za dva dny za vstupy a za metro jak lusk :) Jenom Eiffelka je 28 za 2 výtahem až nahoru (pokud vám někomu není do 26 let - to tam umějí všude zohlednit a nemusíš být ani student)
JJ placení kartou v cizině je fakt někde jinde. Jinak, záleží co do toho čekáš, jak píšou kluci, vstuponé si spočítáč podle toho kam jdeš a na útratu dál je to dle toho jeslti chcete užívat, nebo jen být aby jste viděli.
byl jsem tam na silvestra s kočkou..celkem cca 3 noci. Za hotel asi 2km od veže jsme platili 380 Euro. Měl jsem s sebou asi 270Euro.. Metro jsme ojebavali,jedli jsme bagety,hot dogy,sušenky,nakupovali v místních shopech.. Prohlíd jsem si většinu památek, dvakrát jsme jedli trochu víc.. Oběd na Champ Elysse za 50E a pak večeře v Gare de Lyon za 51E.. jinak bežný útraty pro přežití.. pití,zákusky,nějakej ten suvenýr a na silvestra šáňo.. libilo se mi tam a užil jsem si to.. :-)
Jinak jsme letěli za 3000 z Prahy..

11.04.2013, 09:15 |
hawai Dík všem za info, nakonec to tedy budu asi brát z linku od lukeeho, a budu počítat mít s sebou tak 300-400e pro oba s tim, že karta to jistí
Pak napiš, jaký to bylo, známej byl nedávno a vrátil se dost zklamanej, prej to připomínalo spíš výlet do Bronxu než do Paříže.
Údajně všude špína, smrad a negři. V metru všude humus a somráci, i u McDonalda se štítil si sednout, aby nechytnul nějakou lepru. Večer se šli projít, a hned na ně pokřikovala parta čmoudů, tak se radši vrátili na hotel. Třeba měl smůlu na horší čtvrť, nebo přeháněl, nevím.
nechtěl jsem to psát první, ale jako Vencaf je to tam hnusný, zlatej krumlov

11.04.2013, 10:38 |
Cenda pokud máš Android s GPS, doporucuju si stáhnout aplikaci průvodce a metra. S průvodcem jsem hledal památky, ale i restaurace dle cenové skupiny, metro mi vždycky našlo spojení, kam jsem potřeboval.
Stačí zajít do vedlejší uličky a z obědu na 22EUR je 12.

11.04.2013, 11:35 |
kuja No ono to s tou spinou a cmoudama je sice pravda, ale jak kde a asi jak na koho :) Ja sem byl v Parizi 2x na festaku a vzdycky pohoda :) V noci vozraly centrem a cernosskou ctvrti a vsechno ok. Je dost mozny, ze sme meli jenom kliku,ale nikdy sem se tam necejtil nebezpecne :) V Mc sme byli jenom na Avenue de Clichy a na vypadovce na Vitry :) A vsude cisto :) Je teda pravda, ze kamos umi dost slusne francouzsky, takze nas mistni brali spis jako mistni, protoze sme se s nima nemuseli bavit jinou reci :) Na penize ti nedokazu odpovedet :) Zatim sem se do Parize nedostal na pamatky :) Ale z pohledu nakladu to neni tak hrozny :) Piti a normalni jidlo stoji skoro jako u nas, neco je o malo drazsi a taky zalezi, kde clovek nakupuje :)