Navštíveno 1608x

Nemáte někdo pozitivní zkušenosti s podložkami nebo opěrkami pro práci s kompem? Viz třeba, jestli to nejsou vyhozené peníze.
[ Link ] Pracuju s kompem cca 5-8 hodin denně a ruce fakt trpí.

08.04.2013, 21:12 |
m ty bláho, s tím člověk vypadá jako mrzák!
nen lepší jen ten nástavec před klávesnici a podložka pod myš s boulí? to mám já a zdá se že v poho
já nikdy nepochopil proc si dotycnej nedá myš a klávesnici blíž k monitoru, tj. dál od sebe...
já to mám narvaný skoro pod monitorem takže mi lokty leží na stole a je to...

08.04.2013, 23:25 |
MATTESS | Upraveno: 2013-04-08 23:29:44
Kolegyně má "nakloněnou" myš (zhruba 45°) a je s ní spokojená. Měla by mít přirozenější polohu ruky. Není tak zkroucená. Něco takového:
[ Link ]
No budu muset něco vymyslet, protože ruce uz jsou total oddělaný. Ta myš nevypadá zle.

09.04.2013, 12:07 |
AR rajdlos: krátký stůl? toto bych viděl jako řešení k těm stolům co mají ty šuplata na klavesku a tam sedět celý den je na palici, ale jestli to funguje nevím. To snad raději pořádny pc stůl.
Jojo presne. Jde o to ze nabytek je zakazkovy. Takze jiny nehrozi.

09.04.2013, 12:58 |
AR no toť otázka, buď si ničit pracky a nebo si je neničit a použít vhodné vybavení. Ty cybork ruce bych asi bez vyzkoušení v praxi nevzal, jako možná to bude fachčit tak jak má, ale otázkou jak se na nich budeš cítit a pracovat, přeci jen občasy ty ruce posouváš atd a nemáš je pořád na jednom místě.
Pracuju s kompem 14 hodin denně a lokty mám normálně položené na stole. Problémy s karpálním tunelem jsem měl naposledy před deseti lety, od té doby paradoxně vůbec nic. Nevím, jak píšete nebo držíte myš, ale podle mě je to přirozený pohyb - teď jsem si zkusmo dal ruku na myš a zkoušel s ní různě hýbat a bylo to naprosto volné, žádný křečovitý pohyb.

09.04.2013, 13:23 |
swep | Upraveno: 2013-04-09 13:24:18
Ergorest máme v práci, já konkrétně ji nemám, protože by mi na stole zavazela, ale kolega stracker je používá a moc si je pochvaluje. Odpracováno na nich má už více než 10 let. Takže za mne ano, pokud máš teda rovný stůl a ne vykrojený, pak to je trochu problém ale funguje to taky. Sám sem zkoušel a chce to chvíli si na to zvyknout, nicméně je to fajn ergonomická pomůcka. A cena je taky v pohodě.
edit: jedná se o ty z prvního linku

09.04.2013, 14:53 |
AR Scully: tak si tohle vlákno přečti ještě jednou a bude ti jasné že Rajdlos má prostě malý stůl takže na něn ty ruce nepoloží!
Stul nereste. Diky dispozici nelze resit jinak. Ale vezmu tu gelovou vysouvaci podlozku pod stul na klavesnici a mys. Koukal jsem na nejaky videa a vypada to ze to funguje dobre.