Navštíveno 1466x

Přátelé prosím o radu. Požádal jsem kolegyňku v práci jestli by mi neposlala z účtu cca 1000Kč borcovi za vyhranou aukci na aukru. Řešil jsem to z auta po telefonu, s tím, že jí dám hotovost. No ale co se nestalo, kolegyně to platí přes mobil a ejhle nedošel mi ihned výpis o provedené platbě, tak to zkusím podruhé ... potřetí ... no a ve finále poslala platbu 3x. Borec má na profilu neexistující číslo a na mail zatím nezareagoval. Může to banka zpětně stáhnout ? Asi blbost, co ? Nezbývá než vyčkat jestli bude borec slušnej a vrátí to ?
Bud vyckat jestli borec to vrati, nebo zkusit pozadat banku at to stornuje (idealne kdyby jsi tam nekoho znal, maji moznost to vystornovat jako jejich chybu - pak se penize okamzite vraci). Kazdopadne pravne pokud si je ten clovek necha, nemas zadnou moznost jak je dostat zpet :(
Nj to jsem si myslel. Je to celkem čerstvý, tak počkám jak se k tomu borec postaví. V bance nikoho nemám - jedná se o GE, kdyby náhodou někdo dokázal pomoct. Díky

08.04.2013, 16:33 |
CRK Určitě je blbost, že si je může nechat - to je nesmysl. Buď v klidu a zavolej nejdřív do banky, když to nestornujou, tak napiš frajerovi, když nebude reagovat, napiš na aukro a když ani to nepomůže, tak cajti.
Zajdi do jeho banky, pošlou mu výzvu ať prachy pošle nazpátek, pokud to neudělá, tak mu trošku pohrozí. Samozřejmě ti o něm neřeknou žádný informace, ale pomůžou Ti.
Podle zákona nemá právo si nechat peníze na účtě pokud neví od koho a za co mu přišli, případně pokud je získal neprávem.
Dokonce to šlo mezi GE, takže borec to musel mít připsaný během pár minut. Ok, díky za podporu. Vím že si za to kolegyně může sama, protože je to tele, ale nemůžu ji v tom nechat. Zkusíme zítra naběhnout na pobočku co se dá vymyslet. díky
Tak trest pro kolegyni je snad jasnej ne? :-D
Jinak jako M.a.R.i

08.04.2013, 17:25 |
JR Mari ma pravdu. Ty penize nejsou jeho, poslali jste mu je omylem a on je musi vratit.
Banka s tím určitě nic neudělá, tam ani nemá cenu chodit. Prostě se omluvit příjemci, požádat o zaslání zpět a upozornit na to, že jinak je to nezákonné obohacení.
Ruším poplach - chlápek byl seriózní a peníze už jsou zpět.
Každopádně díky za postřehy, kdyby se nedejbože něco podobného opakovalo, tak budu chytřejší :)
aspon ma kolegyne zkusenost...
ja tohle kdysi provedl se sedmimistnou sumou, to byl teprve adrenalin :-)
Mr.Scully: prave, ze banka prijemce vyzve, pokud nebude reagovat, resi se to obcanskopravni cestou. Jen je to zpoplatnene. A s touhle castkou nic moc nikdo delat nebude.
jako Rajdlos, banka muze prijemce jen vyzvat, ale nema paky jak to dostat zpet pokud to ten clovek nevrati, nebo nedej boze vybere...
Dobře to dopadlo, ale mít to o nějakou nulu navíc, tak jsem dostal infarkt :)

10.04.2013, 08:35 |
Conan Stačí zajít do své banky a říct jim to a oni pošlou výzvu.
Peníze vrátit musí, nevrácení peněz, které náhodně dorazily na účet, je trestné.
Minulý rok na stavebko mého syna dorazilo neznámých 5.200Kč, přišel dopis od stav. spořitelny, že došlo k omylu a poslali formulář, který jsem podpesal (že souhlasím s vrácením) a poslal zpět.
Já tedy nevím, bývalka dělala v bance a zkušenosti z praxe jsou takové, jak píši ;)