Navštíveno 3251x

ahoj všichni,neválí se někomu doma nějaké zloty?Samozřejmě koupím :)).Jedu za 14 dní do polska,tak jestli náhodou.Jo a nevíte jak je to tam z dálnicema?Brány nebo známky?Díky
Ahoj zloty sisce nemam ale mam pro tebe rady jsou tam brany a berou i eura ale vraci ve zlotejch jo a na benzinkach berou jen zloty eura neberou mel sem diky tomu peknou prekerku.
díky,ještě někdo něco může z vlastních zkušeností poradit?

08.04.2013, 00:08 |
Rudi plať kartou a nemusíš zlotý vůbec řešit :-)

08.04.2013, 07:42 |
JP Jsou tam brány, ale pro osobáky jen na několika úsecích tušim 3 dálnic.

08.04.2013, 08:58 |
Pagoš Měl jsem v Polsku auto před cca 14 dny. Projety úseky na A2 a A1. Platba mýta v eurech, vraceno ve zlotých. Tankování za eura žádný problém, většinou :) A bacha, jezdí jak hovada..
Usek Katowice - Krakow je momentalne za 18zl. (9zl. vstupni brana, 9 vystupni). Ale nevim jestli berou kreditky, na benzinkach by nemel byt problem. Jinak je lepsi mit sebou nejaky zlotuvky;)
jedu trasa Praha-oswětim a dál uvidíme kam nás cesty povedou.Takže si radši vezmu s sebou zloty,eura a i kartu :).Jinak díky všem za rady a poznatky...
Benzínky € obvykle neberou, všechny tyhle větší výdaje (hotely, benzín) platím kartou. Vyměň si zlotý minimálně na menší nákupy, nebo případně vybrat z bankomatu v přímo tam, taky to je dneska docela výhodný.
Jenom upozorním, za Bohumínem Tě to pošle z dálnice pryč na Swierklany, neposlouchej navigaci a jeď podle cedulí, je to značený.
Jak už tady říkali, Katowice- Krakow je 9+9 PLN jedna cesta, ale objíždět se to nevyplatí, cesta strašná jako ostatně všechny. Mám to docela projetý až po Gdaňsk, tak se kdyžtak ptej :-)

08.04.2013, 22:40 |
TROY Tommas
V jakym stavu maj silnice? V červnu jedem do wroclavy pres trutnov / nachod tak at vime co nas ceka :(
TROY: Horší, jak u nás. O chování řidičů ani nemluvím. Na navigaci bych se nespoléhal vůbec, obvykle skončíte někde hluboko v lesích :)))
TROY: silnice jsou jak kde, Wroclaw je kousek, cesta bez komplikací. V podstatě si na kvalitu asfaltu nejde zase tak moc stěžovat, určité úseky u nás a na Slovensku jsou horší. Mě spíš vždycky zaráží, že neřeší bezpečnost silnic, do toho ten jejich jízdní prasostyl, křižovatky na rychlostních silnicích. Ale všechno je o zvyku. Jezdím klidně, piráty pouštím a snažím se nerozčilovat. Pravidlo ZIPu neřeší, čára není zeď, do vedlejšího pruhu Tě nikdo jen tak zadarmo nepustí.
Navigace funguje bez problémů, občas něco zazlobí, ale to mi dělá i v CZ a SK (TomTom z 2012). Jezdím pracovně Polsko jenom s navi, mapu nevozím.

09.04.2013, 00:58 |
Rudi Já teda východ Polska nejezdim, ale když sem jel Wroclaw-Poznan, jak dálnice, tak okresky, tak musim říct, že docela v klidu, styl místama divočejší, ale určitě žádnej dramatickej rozdíl oproti ČR, to samý na dálnicích.
A asi před 2-3 tejdnama sem byl ve Wroclavy a stav silnic by jim Pražáci mohli závidět.

09.04.2013, 07:22 |
TROY no tak snad to dopadne OK když už máme pozvánku na akci :) ale představa jak se plazí kolona složenejch aut k wroclavi mě trošku děsí :), ale díky za info

09.04.2013, 08:19 |
AR akorat bacha kdyby najednou skončila dálnice a její pokračování bylo o kilometr vedle ;) to se jen soudruzi sekli při výpočtech ;)
TROY: já nad silnicema z pohledu "složenýho auta" nikdy nepřemýšlel, ale nebál bych se toho. Zrovna kolem Wroc jsou krásný cesty, max byl rozjebanej hraniční přechod před časem, ale to stejně myslím bylo na český straně. Už je to déle, co jsem tam jel. Obvykle jezdím na Bohumín nebo tady u nás na Miedzylesie a pak Wroclaw.
AR: to jsou hospodský kecy, oni to zase takový ču*áci, jak si myslíme nejsou. A hlavně my tady v CZ nemáme nárok cokoliv kritizovat.

09.04.2013, 09:37 |
TROY právě že jsem četl info že kvuli fotbalu minulej rok dost silnic apod opravili a dali dokupy tak mě zajímala jaká je pravda
Mám ke koupi 3000 zlotých, kdyby někdo chtěl ...nechám za 6 kč/1 zl
AR se za každou cenu snaží perlit i zde:-( Přesto, že nemá k věci ani trochu co říct.)
[ Link ] Obě V-Z dálnice jsou dobré, lepší než u nás mnohé (jistě než D1). Místy beton, místy perfektní nové povrchy, hlavně směr na bývalé NDR. Platit lze v
PLN, EUR, CC.
PHM lze samosebou kupovat za EUR lze, ale ne vždy je berou na menších pumpách, ale vracejí PLN. Kurz je vyvěšen všude na větších pumpách a sedí s bankou.
Silnice OVA-Warszawa není dálnice, je tam jen několik úsekům je to asi to nejhorší, co tam mají - omezení, křižovatky a td a taky - největší koncentrace policajtů s radary. Nikde jinde jsem jich tolik nepotkal.K tomu hustý provoz a mezi kamiony vozíky tažený koňmi:-)
Doporučuji dodržovat rychlost v oblastech, kde je upozornění na měření, protože radary tam opravdu v naprosté většině jsou a také fungují. Je tam mnoho "profláknutých" míst, např. tady poblíž nás sjezd do Klodzka, praktcky všechny vjezdy/výjezdy z/do Warszawy, dost je toho kolem Lodže a Bydgosczi.
kdybys náhodou zabrousil do oblasti Szczecina, tak pozoro na navigaci, tam je dost chyb koem nové dálnice ahlavně objezdu Szczecina a pak i Berlína. A taky bacha v létě, v těch borových lesích :-)))

10.04.2013, 09:31 |
Sau Zdeny60 : Ostrava-Warszawa sice dálnica není, zato tam je po celé trase čtyřprůdovka. Což sice není dálnica, ale jet sa tama dá naprosto bezproblémově.
Zdenda: Do Waršavy se jezdí teď už pěkně, minule jsem jel Vysoké Mýto - Waršava s průměrem 96km/hod (neděle odpoledne). Ty omezení jsou už otevřený, letíš pěkný kus cesty 140 km/hod a stojí se v koloně snad jenom v Čenstochový.
Radary jo, na plechový bedny si je potřeba dát majzla, ale jsou značený a policajtů s trojnožkou potkáš minimum.
Pro mě nejhorší je Wroclaw->Poznaň, to vždycky v autě kvetu.
Sau - ano, je to 4 proud, ale však to znáš - semafory, omezení na 80, koně (v noci bez světel), vyjeté koleje - nic moc. Před Warsz. sjíždím na Konstantin Jeziorna abych se vyhnul tomu nekonečnýmu hopsání, Tudy se dá jet celkem dost dobře.
Poznaň -jo jo, tam jezdím do Malty Decor:-)Hlavně v pátek je to o nervy.

10.04.2013, 22:18 |
Sau Jasně, semafory, osmdesátky sů opruz, ale furt lepší než kdyby k nim byly enom dva pruhy místo čtyř :) Navíc od toho petrova tribunálu či jak sa tam menuje ta křižovatka vede do Varšavy čerstvě opravená cesta (snad teda, loni byla těsně před dokončením), takže těch posledních 100 km už by mělo byt v pohodě.

10.04.2013, 22:28 |
rebel plat tam kartou a nebo v kantorech na hranici si zaměn je to cca 6,3-6,6 kč za 1 zloty
A jak psal vlada tdi tak me uera vzali na každy pumpěě kupuju si tam za ne kafe a hotdogy :-)
jedu za týden Praha - Osvetim, na předváděčku helpdesku