Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > nový web: na cenění / práce

o Navštíveno 3008x o
o 05.04.2013, 15:00 | J-T.
V práci spolupracujeme s jednou firmou na tvorbě webu pro naše klienty. Dělám s nimi léta, ale poslední dobou si říkají nesmysly za nové weby :-/ Jedná se jen o programování, grafický layout dostanou vždy od nás.

Dokázal by mě někdo znalý na cenit tři hotové projekty? Kolik by jste si za to řekli? Pokud někdo bude finančně rozumný a mít nějaké zkušenosti, tak bych mu jeden totožný projekt (stejný layout jen jiný výrobek) zadal. Dlouhodobé spolupráci bych se také nebránil.

První projekt – u tohoto potřebuji dodělat ještě jeden výrobek = nabízím práci. Začátek realizace v příštím týdnu. Pokud má někdo reálný zájem a čas tak ať mě hodí kontakt do e-mailu. V pondělí bych se ozval a doladil podrobnosti.
[ Link ]

Druhý projekt:
[ Link ]

Třetí projekt:
[ Link ]

Úmyslně nepíšu ceny co jsme za to dali abych neovlivňoval. Zajímá mě současná realita na dnešním trhu. Až se tu sejde více cenových odhadů hodím pak náš reálný co to stálo :-(

Předem díky a snad s někým odsud navážu spolupráci.

foto k příspěvku  od J-T.

o 05.04.2013, 15:13 | AR
No rád bych ti to nacenil, ale bohužel nedisponuji křišťálovou koulí, takže nemám tucha co vše se na těch projektech dělalo abych podle toho mohl hodit nástřel ceny.
o 05.04.2013, 15:24 | prohifi.cz
Cenu neodhadnu... na to se necítím, ale nepřijde mi to jako nic složitého. Navíc předpokládám, že většina pojede na nějakém redakčním systému (CMS), o to je to snazší.

Co jsem se ale mrknul na kód, tak tam se mi to vůbec nelíbí.
Pokud mrknu na kód např. zde:
[ Link ]
- chybí doctype html stránky
- dává do kódu stylování, které by mělo být jednoznačně v externím css souboru
- na tučné písmo používá zastaralý tag b namísto strong
- odsazování textu pomocí entity   je pěkná prasárna
- 19 errorů při validaci je na tak jednoduchou stránku krapet moc:
[ Link ]

Za mě bych tenhle web ohodnotil ve školním známkování tak 3-4, spíše za 4 a rozhodně bych takovému člověkovi nedal ani korunu - je to hodně amatérská práce.

Na ostatní se raději nedívám :-)

Pokud to někdo dělá pro vás, je to i vaše vizitka a dobrou reklamu vám takový člověk určitě nedělá.
o 05.04.2013, 15:41 | Cenda
novej web a flash? To snad dnes už ne ...
jinak jako Milan ... css soubor má a přesto je spousta věcí definována přímo ve zdroji.
o 05.04.2013, 15:52 | Antonio
Tady to budu asi sledovat. Chci totiž nechat udělat web, jen prezentacku firmy, nejaky pokec, cenik, adresa, kontakty,ale vubec nevim jak finančně náročná taková sranda je. Můžete někdo hodit nástřel? doménu + hosting jsem zajistim
o 05.04.2013, 16:09 | AR
Antonio: No musíš více specifikovat zadání. Chceš tam nějakou administraci na editaci obsahu, nebo ti to stačí jednou napsat a pak třeba za pul roku udělat update. Má tam být něco interaktivního? Jako např form, či mapy atd? Co vše dodáš a co vše se bude muset dělat? Grafika, podklady atd. Takto nahrubo to může být od 5ti litrů až klidně po dvacku.

J-T: tak když se tu nedělá cenový nástřel ale jen koment toho jak to je. Tak taky něco přidám.
Příklad č.1: otřesný kod, mix vláčku (td) a divů, zastaralé obarvování, používání deprecated tagů, několik zbytečných tagů co nic nedělají. Kvalitativně na úrovní žáka základní školy a jeho domáci projekt do hodiny informatiky.

Příklad č.2 a č. 3: to samé co příklad 1

Podle vygenerovaných linků to vypada na statický web bez nějakého adminu na správu obsahu atd. Cenově? Když řeknu litr, litr a půl za všecho bude to moc ;)
o 05.04.2013, 16:13 | CRK | Upraveno: 2013-04-05 16:14:15
o 05.04.2013, 16:13 | CRK | Upraveno: 2013-04-05 16:14:28
tak to bych se možná taky přisráááál... mám eshop, ale zatim bez grafiky, uměl by do toho někdo vlézt a mojí grafiku tam dát?
o 05.04.2013, 16:14 | AR
CRK: rozviň trošku více zadání ;) link, co je to za eshop, co tam chceš...atd.
o 05.04.2013, 16:17 | CRK
je to tady od nich a chtěl bych tam nějaký změny... mám jinou šablonu, ale pro představu zatím...
[ Link ]
o 05.04.2013, 16:21 | CRK
[ Link ]
mám tu první variantu, ale to je samozřejmě hrozný...
tedy zprůhlednit co je potřeba, dát jiný pozadí a nahoru nějakou grafiku... cena?
Zbytek pozdějš, jedu pryč... už podruhý jdu dneska zmlátit pytel :D
o 05.04.2013, 17:39 | AR
A co chceš tedy řešit? Jen nějaké drobné změny v šabloně co je součástí? Nebo úplně novou grafiku?
o 05.04.2013, 17:48 | LukasMatej | Upraveno: 2013-04-05 17:49:21
CRK: pro klienta jsem nasazoval na ten samej system grafiku zde [ Link ] a fakt pruserovej system
o 06.04.2013, 15:32 | J-T.
Wau, díky všem za postřehy koukám že nejenom cena byla vyšší ale co je horší že je to diletantská práce :-(

Ani jeden web nemá žádný redakční systém, bylo by to zbytečné. Jedině u toho projektu č. 2 se budou občas přidávat nějaké fotogalerie a recenze. 1-2 do roka.

Jde mě opravdu o reálnou profesionální spolupráci. Snad se tady někdo schopný co umí a řiká si normální cenu najde. Docela mě mrzí že jsem to neřešil dříve :-( Ted akorad dobíhá asi 5 projektů na podobné weby...

Každopádně co jsem psal výše hledám momentálně akutně dodavatele, který by mě dokázal udělat 100% totožnou stránku jako je v projektu č. 1 jen pro jiný druh sekačky. Ten flash tam má smysl, pokud to někdo dokáže udělat v něčem jiném aby to plnilo stejnou funkci tak se tomu nebráním. Jen se ted musí dodržet schvalený layou.

Pokud je potřeba něco doplnit, ptejte se :-)

díky

o 06.04.2013, 15:35 | J-T.
Samozřejmě není problém dodat veškerá zdrojová data webu a podle toho nový web pro jinou sekačku dodělat...S tím že bych očekával opravení těch chyb co popisujete...
o 06.04.2013, 17:40 | CRK
AR: podle ceny, ale určitě tohle: 1. zprůhlednit ty oblý části kvůli pozadí, protože nejsou 2. dát tam pozadí 3. nahoru dát nějakou bitmapu, aby to vypadalo
o 06.04.2013, 17:48 | smitka
Ahoj, kamarád tady z fóra mi poslal odkaz, zda se také můžu vyjádřit.

Zásadní otázka je zda je tam použit nějaký redakční systém. Pokud ne, tak výroba webu byla pravděpodobně vcelku levná, ale o to dražší budou jakékoliv následné úpravy. Podle toho co jsem koukal, tak jsou zřejmě všechny weby statické a dělané v Dreamvieweru. Kvalita kódu je špatná. Pokud bych však koukal jen na výsledek a bral že veškerá grafika je dodaná a šlo tedy jen o její rozřezání, přidání pár skriptů a naplnění dodaným obsahem, tak bych to viděl reálně cca takto:

1. Pokud byly vytvářeny i flash prvky (které jsou zbytečné a lze si poradit i bez nich se stejným výsledkem), tak jejich vytvoření může být vcelku pracné, tak bych cenu viděl kolem 5000,-.

2. Vzhledem k tomu, že se zde jedná o několik podstránek včetně lokalizace a každou bylo nutno naplnit obsahem, tak bych viděl cca 1500,- za vytvoření webu s hlavní stránkou a pak následně 200,- za každou další podstránku.

3. Tady to už vypadá, že zde možná bude nějaké administrace na akce a podobně, ale stejně bude asi většina podstránek tvořená ručně. Je zde několik různých layoutů (což neberu jako plus), takže nějaká práce s tím byla. Viděl bych to na 2000,- za přípravu "šablon", pak cca 150,- za podstránku (přijdou mi o něco jednodušší než v 2.) a třeba 500,- za nějakého správce akcí.

Samozřejmě také záleží na kvalitě dodaných podkladů a zkušenosti grafika, který je připravoval. Dost často se setkávám, že výborní grafici, kteří připravují krásné tištěné materiály jsou při návrhu webu bezradní, protože jsou zvyklí že A4 je pořád stejně velká a nic se na ní nezmění. Tady je pak důležité i to, jakou má kodér volnost dělat změny (změnit font písma, různé proporce atd.). Pokud podklady s webem moc nepočítají a kodér je nucen udělat web na pixel přesně jak je v návrhu, může to cenu dost zvednout.

Ještě jednou upozorňuji, že ceny jsou odhadnuté od výsledku, který vidí návštěvník. Spousty věcí bych na těch webech udělal úplně jinak a zřejmě bych využil redakčního systému, aby si zákazník obsah doplnil sám. Osobně bych se na takové ceny asi nedostal, ale kvalita by byla o kousek jinde. Děláme spíš weby na míru a při návrhu počítáme i se zobrazením na tabletech/smartphonech (zkuste náš web [ Link ] )a staráme se i o jejich další propagaci. Takové weby začínají na cca 25k a vývoj trvá alespoň měsíc.
o 06.04.2013, 17:49 | Sleepz
J-T: ten flash je tam fakt zbytečný, a uplně stejnou funkci ti zastane JavaScript ;-)
o 06.04.2013, 17:58 | xenonman
ahoj,

taky se sem malinko vetřu, snad J-T promine

ale hledáme šikovné grafiky na tvorbu www, co ted máme tak furt nějaky problém, jednalo by se dlouhobější spolupraci, prgramování u nás problém není, grafika vázne, pro záčátek se jedná na zkoušku o 2 projekty, pokud někdo bude mít zájem mail v profilu diky a omlouvám se za vetření...
o 07.04.2013, 11:00 | Harryp
to smitka: Proč nemáte na webu reference?
o 07.04.2013, 15:28 | Daryl (A)
zase prrr s tema nabidkama ... jsou tu nejaky pravidla. Jestli chcete nabizet sve komercni sluzby, nabizejte treba mejlem ... mate kontakt.

Tento prispevek je v rovine diskuse a tak to zustane.
o 07.04.2013, 15:43 | smitka
Ok, jelikož moje podrobná odpověď byla smazána pro komerčnost, alespoň krátce odpovím na ty reference, ať nejsem za nezdvořáka. Reference zatím nemáme, protože děláme weby převážně pro reklamní agentury pod jejich jménem a tak je nemůžeme používat jako referenci, nebo se jedná o projekty na wordpressu, které tak nejsou komplet naše práce (hotový redakční systém, upravená nějaká základní šablona). Projektů přímo pod naším jménem zatím máme málo.
o 08.04.2013, 11:41 | Shr3k
Já mám jedenáctileté zkušenosti i reference na enterprise ready CMS TYPO3. Stačí tak pane programátore Daryle? ;-)
o 08.04.2013, 19:47 | Daryl (A)
shrek: rikal jsem do mejlu ne ? A s programovanim to nema nic spolecneho ... ma to co docineni s pravidly.
o 08.04.2013, 20:29 | CRK
Samej odborník, ale že by mi to někdo nacenil, to nééé :)
o 08.04.2013, 20:57 | AR
CRK: no protože ty to máš celkem nestandartní a do toho se lidi moc nehrnou ;) moc práce za málo peněz ;)
o 08.04.2013, 22:06 | CRK
řek bych že požadavků je pro začátek hodně málo... no, a cena?
o 08.04.2013, 23:58 | Kacko
J-T: Dle kvality kódu to vidím u průměrně inteligentního člověka takto:

Absolutní začátečník učící se přitom z návodů: 160h
Začátečník mající za sebou už pár podobných webů: 60h
Mírně pokročilý: 40h
Pokročilý(2roky a více zkušeností): 28h

A to v případě, že dostanou hned zpočátku kompletní řešení - každá pozdější připomínka stojí čas.

Počítám i režii při komunikaci atp. Pokud je to firma, tak to vidím na mírně pokročilé(40h) + vynásobit minimálně 3x(taknějak podle počtu nadřízených vývojáře plus marže).

Sám si spočítej, jestli si tu hodinovou mzdu zaslouží.
o 09.04.2013, 11:14 | CRK
Koho tady musim vopíchat, abych se dozvěděl nějakej nástřel..?! :D
o 09.04.2013, 11:51 | AR
daryla :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3601 sekund.