Ahoj, kamarád tady z fóra mi poslal odkaz, zda se také můžu vyjádřit.
Zásadní otázka je zda je tam použit nějaký redakční systém. Pokud ne, tak výroba webu byla pravděpodobně vcelku levná, ale o to dražší budou jakékoliv následné úpravy. Podle toho co jsem koukal, tak jsou zřejmě všechny weby statické a dělané v Dreamvieweru. Kvalita kódu je špatná. Pokud bych však koukal jen na výsledek a bral že veškerá grafika je dodaná a šlo tedy jen o její rozřezání, přidání pár skriptů a naplnění dodaným obsahem, tak bych to viděl reálně cca takto:
1. Pokud byly vytvářeny i flash prvky (které jsou zbytečné a lze si poradit i bez nich se stejným výsledkem), tak jejich vytvoření může být vcelku pracné, tak bych cenu viděl kolem 5000,-.
2. Vzhledem k tomu, že se zde jedná o několik podstránek včetně lokalizace a každou bylo nutno naplnit obsahem, tak bych viděl cca 1500,- za vytvoření webu s hlavní stránkou a pak následně 200,- za každou další podstránku.
3. Tady to už vypadá, že zde možná bude nějaké administrace na akce a podobně, ale stejně bude asi většina podstránek tvořená ručně. Je zde několik různých layoutů (což neberu jako plus), takže nějaká práce s tím byla. Viděl bych to na 2000,- za přípravu "šablon", pak cca 150,- za podstránku (přijdou mi o něco jednodušší než v 2.) a třeba 500,- za nějakého správce akcí.
Samozřejmě také záleží na kvalitě dodaných podkladů a zkušenosti grafika, který je připravoval. Dost často se setkávám, že výborní grafici, kteří připravují krásné tištěné materiály jsou při návrhu webu bezradní, protože jsou zvyklí že A4 je pořád stejně velká a nic se na ní nezmění. Tady je pak důležité i to, jakou má kodér volnost dělat změny (změnit font písma, různé proporce atd.). Pokud podklady s webem moc nepočítají a kodér je nucen udělat web na pixel přesně jak je v návrhu, může to cenu dost zvednout.
Ještě jednou upozorňuji, že ceny jsou odhadnuté od výsledku, který vidí návštěvník. Spousty věcí bych na těch webech udělal úplně jinak a zřejmě bych využil redakčního systému, aby si zákazník obsah doplnil sám. Osobně bych se na takové ceny asi nedostal, ale kvalita by byla o kousek jinde. Děláme spíš weby na míru a při návrhu počítáme i se zobrazením na tabletech/smartphonech (zkuste náš web
[ Link ] )a staráme se i o jejich další propagaci. Takové weby začínají na cca 25k a vývoj trvá alespoň měsíc.