Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Modeláři help :)

o Navštíveno 1741x o
o 04.04.2013, 16:10 | Area51
Přemýšlím, že bych se začal věnovat modýlkům, ale mám vážnej problém...:-D Nevím který dopravní prostředek zvolit.. auto vs. loď vs. letadlo vs. vrtulník?? A jaký druh pohonu zvolit? Táhně mě to ke spalováku, ale vím, že to není žádná sranda :) Kdo co máte rádi a proč? S čím je větší zábava? Jako malej jsem stavěl házedla z balzy.. Tak, že by letadla? Díky moc za každej postřeh :) A51

o 04.04.2013, 16:31 | Paczqo
Já jsem vybíral podle toho co se mi líbí a na co mám ve svem okolí podmínky což ma vliv i na pohon a případě lidi. vyhráli u mě auta a už víc jak rok se aktivně věnuju kategorii Shortcourse na kterou je kousek od HK přímo dráha i se super zázemím, mám elektro pohon protože na spalovák nemam prostory kde s tim jezdit na dráze kam jezdim je pouze povolený elektro i na udržbu je to taky lepší nehledě na to že výkon 1,1kW z elektry je dostačující. A k tomu jsem si přidal koncem léta ještě kategorii Hobby kde jezdím s 1:10 autem
Tohle je jeden z mých strojů

foto k příspěvku  od Paczqo

o 04.04.2013, 23:51 | RadekFM
Presne tak, nejdriv zjisti kde a s cim bys mohl zavodit. Jezdit sam je o nicem.
o 05.04.2013, 07:16 | Zdeny60
Ale 3D je 3D :-) Takže, křídla a pořádná vrtule.

o 05.04.2013, 08:30 | mrazik
Vrtulnik jako posledni, 6kanalovy je dost narocny a nastaveni zadna sranda. Doporucuji zacit na letadlech, staci obycejne, spousta vterinoveho lepidla a je s tim spousta srandy. Elektrika bohate staci, ja litam celkem se ctyrma baterkama. Doporucuju koupit jak jednoche letadelko s rozpetim kolem 50 - 75 cm. Prvnich par tydnu se nauc na simulatoru - nejlepe Phoenix a pak az teprve venku. Az budes umet, pak mozna vrtulnik.
o 05.04.2013, 10:22 | sk8ty
ehm...letadélko a s rozpětím 50-70 cm?????Z vlastní zkušenosti můžu říct že horší varianta NENÍ...pokud jde o model letadla,ideální do začátku větroň rozpětí kolem 2 metrů...Ta 50-70 cm potvůrka bude tak jedovatá že Tě to od dalších pokusů spolehlivě odradí....Modelařím,myslím RC,nějakých 20 let....
o 05.04.2013, 13:59 | Area51
No koukám, že se nám to tu pěkně rozchází :)

S tím vrtulníkem máte pravdu, mám dva takove modýlky do pokoje s dvouma rotorama a už to byl docela hukot :-D Takže vrtulník odkládám :)

Bydlím na kraji prahy, takže místa pro cvičení na polích je spousta, co se soutěží týče tak nevím. Pozjišťuji si.

Takže asi auto vs. letadlo. :) Láká mě to ledalo... Takže říkáte větroně? Vyletím si s motorem do výšin a pak plachtím a plachtím... ? :) To zní fajn... Nějaký typ na konkrétní model a vysílačku? Mají smysl RTF letadla? Dikec
o 05.04.2013, 14:07 | Paczqo
RTF určitě ne ty vysilačky co k tomu jsou stojej za vyliž. Do začátku není špatnej třeba easyglider pro od multiplexu. a rádio zaleží na tobě co plánuješ já byl vždy spokojenej se spektrem měl jsem DX6i a DX7 i u aut jsem ze začatku měl spektra jsou to takove vysilačky za slušne penize dost muziky.
o 06.04.2013, 15:43 | mrazik
sk8ty ja zacinal prave na tom rozpeti 70 cm a je s tim legrace, jak to krasne a rychle reaguje, daji se s tim delat zajimave veci. Asi 3 tydny jsem lital ve Phoenixu a pakv pohode zkusil venku a ono to slo. EasyGlider mam take a je to na klidne letani, dobre pro zacatecnika lepsi, uznavam. Je pravda, ze vyletnout s tim do vysky a pak vypnout motor a jen tak si v klidu plachtit je parada, desit sousedy na tahradach taky neni k zahozeni.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3437 sekund.