Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vraceni bankovnich poplatku - KB

o Navštíveno 2400x o
o 02.04.2013, 06:53 | Knightey-
Resil jste nekdo vraceni tech bankovnich poplatku? Konkretne u Komercni banky?
Ja jestli to ma vubec smysl se tim zabyvat.
A pokud jo tak jakym smerem se vydat? Jestli normalne zajit do banky a tam jim nejak tohle oznamit? Ci me poslou do riti a udelat to rovnou pres tuhle stranku a tuhle plnou moc?
[ Link ]
Zase se mi nechce davat plna moc kde komu :(

o 02.04.2013, 07:08 | AllInOne
Mas u nich hypo?
V momente, kdy to z banky dostanes, tak si to pri prvni moznosti vezme nejak zpet.
2 moji znami to zkouseli pres tu plnou moc - nevim k jake bance a u jake hypo, ale ani jeden doposud neuspeli. Podrobnosti zatim nevim.
Urcite bych zkusil do te banky zajit a zkusil se domluvit na nejakych treba jinych fenefotech, nez davat nekonu dalsimu udaje.
o 02.04.2013, 07:16 | Knightey-
Prave, nechce se mi dvakrat davat nejaky udaje nekomu jinemu :(
Ale jojo mam tam hposku a to jak ucelovku tak neucelovku.
Dohromaty ty poplatky delaji 230kc za mesic a to jeste nemluvim o beznem uctu...
A bylo by to rok i rok zpet. A nepocitam ze u tehle banky zustanu, jakmile skonci fixace, tak hoodne rychle pryc od nich :)
o 02.04.2013, 07:23 | tesil
Poslani plne moci spolecnosti bylo do 31.3. a ted teprve maji delat nejake kroky. Ja to zkusil - 2 hypoteky a poplatek 150 mesicne.
o 02.04.2013, 07:25 | AllInOne
Hm, to je dost. Nekde jsem cet, ze treba u hypoteky nemuzes zadat zpet poplatky, kdyz to bylo na vystavbu domu. Nevim, co je na tom pravda.
Z vlastni zkusenost (za banku vim), ze banka reaguje na to tim, ze v momente uzavreni smlouvy jsi byl s vysi poplatku seznamen a akceptoval si ho podpisem smlouvy.

Vyser se na nejaky zmr* a jdi do te banky.
Nechcu kecat, ale myslim ze hypotecka nejakym klientum prestala tento poplatek uctovat, kdyz se ozvali.
o 02.04.2013, 07:26 | Docthor
No já ti nevím, aby ty poplatky pak z tebe netahali ti právnici pokud by ten soud prohráli..

Je to svinstvo od bank, ale znáš to, přijde ještě větší sviňák a udělá z tebe žebráka..

Osobně bych takhle nikdy nikomu nic nepodepsal a už vůbec neposlal, maximálně svému osobnímu právníkovi, je tam hodně citlivých údajů a aby se to nakonec neobrátilo vůči tobě, kolik už bylo takových, viz ČKP, teď to dohánějí když 11. právník z těch jedenásti to vytuneloval ;-)
o 02.04.2013, 07:32 | tesil | Upraveno: 2013-04-02 07:33:47
Jj, taky jsem mel z toho takovy pocit, nicmene jsou tam danny podminky. Ty poplatky jsou v kazde smlouve uvedeny, ale ja tam mam treba napsany, ze se ridi dle aktualniho ceniku.
Trosku mi cely postup pripominal ty ovce:-)
o 02.04.2013, 07:34 | Knightey-
tesil: a safra :) takze tohle jsem promeskal :)
AllInOne: no asi to vidim taky tak... ale co jim tam rict? Ci spis jak jim to podat? :)
Docthor: no meleli by, co jsem to procital, tak ikdyz banka to nechce vratit a jde do toho soudni cestou, tak kdyz to vyhrajes, je to ok, kdyz prohrajes, platis poplatek 400-800kc dle vyse uveru, zbytek kdyztak zaplati ta spolecnost ktera toto obstarava. [ Link ]
o 02.04.2013, 07:35 | tesil
:-) Taky jsem mel dost casu a zjistil jsem to ted v patek vecer....To byl fofr najit vsechny smlouvy, vypsat, vytisknout a v sobotu na postu:-)
o 02.04.2013, 07:39 | tesil
Jinak je to tak, ze ted vyzvou banku k vraceni, ta je logicky posle do prdele, oni o tom budou zadatele informovat, zadatel zaplati 400 soudni poplatek u vymahani do 10.000 a 800 nad 10 tisic. Pokud soud vyhrajou i s poplatky se to vrati, pokud ne, pozbydes to.
o 02.04.2013, 10:00 | Harryp
Docthor: Proč svinstvo od bank? Všichni ty smlouvy podepsali dobrovolně za podmínek, které znali. Nechápu, jak pak zpětně někdo řeší co sám o své vůli podepsal.

Myslím, že se kolem toho budou dít ještě zajímavé věci. Banky možná někomu poplatky vrátí, pak sesplatní celou hypošku a chci vidět co ti lidi budou dělat :-)

Nechci se bank zastávat. U nás opravdu žijou hlavně z poplatků a nikoli produktů, ALE když už to jednou podepíšu...
o 02.04.2013, 12:29 | AR
harryp: a existuje jiná možnost? jít k bance co tyhle vyfikundace nemá? Je taková na trhu?
o 02.04.2013, 12:44 | Harryp
AR: Nevím co máš na mysli?

Jsou bankovní i nebankovní produkty, kde takové poplatky nejsou nebo si lidé vyjednali podmínky, které jim vyhovovaly. Já osobně mám produkt, kde platím 200.- ročně za vedení.
o 02.04.2013, 13:02 | tesil | Upraveno: 2013-04-02 13:10:25
Jestli si nekteri mysli, ze hypoteka uzavrena v roce 1999 a dalsi v roce 2004 sla nekde uzavrit bez poplatku, tak bych rad vedel u ktere banky.
Jinak jen pro zajimavost, oboje u CSOB a prvni na urok 9,9% p.a. Druha uz byla na 4,5. Oboji s fixaci na 5 let, takze hlavne ta prvni pak znatelne poklesla splatka. A hlavne prvni uz je splacena a druha konci za rok.

U te prvni se platilo navic 10t. za schvaleni, a dalsich nekolik tisic za uz ani nevim co.
Kdyz to vsechno spocitam, tak jen na poplatcich to dela u obou cca 50t.
o 02.04.2013, 13:57 | Knightey-
Harryp: taky bych rad videl tu banku, ktera si v CR nebude uctovat tyhle poplatky, doufam ze AirBank zacne davat hypoteky do dvou let, at nemam problem s premyslenik, ke ktere bance prejdu.
o 02.04.2013, 14:20 | AllInOne
Normalne se tam jdi zeptat, hlavne slusne. Neni nic horsiho nez kdyz tam vlezes a hned mezi dverma reknes, ze chces vratit poplatky. Zeptej se na moznosti, co se s tim poplatkem da udelat atd. Pracovnice ti rekne.
Mozna neuspejes, mozna ti ho prestanou uctovat do budoucna.
o 02.04.2013, 15:27 | Harryp
tesil 13:02 - To si nikdo nemyslí, ale za těch podmínek si to v tu dobu podepsal, tak nechápu ty snahy teď něco po bankách (zpětně!) chtít vrátit.

To můžou za chvíli přijít zaměstnavatelé, že chtějí vrátit část mzdy po lidech zpátky :-)

Knightly: Samozřejmě, že jsou banky, které to už léta neúčtují. (pokud je myšlen poplatek za vedení hypotéky), ale zase třeba mají vyšší úrok (ten buď pak vyhandluješ nebo si musíš spočítat co se ti vyplatí)
o 02.04.2013, 15:36 | tesil
Jasne, taky bych sam nic nepodnikal, ale kdyz tady byla nejaka moznost to zkusit, tak proc ne. Uprimne s nicim nepocitam a nic necekam.
o 03.04.2013, 08:16 | Docthor
Harryp: To co jsi napsal je určitě pravda,ale nedá se k tomu takhle stavět,viz můj telefon z operátorkou z Vochcafonu, říkám ji že smlouva není postavená tak jak jsme se domluvili a ona ne mě "tak jste to neměl podepisovat" :-) v tu chvíli jako by do mě vjel blesk a poslal jsem ji do takových míst,že .. tohle není se postavit čelem k situaci, nezlob se,ale banky jsou soukromé sektory a je to jenom v ojebávání lidi.

Samozřejmě vím a taky je to správné, že když si někdo půjčí peníze,tak musí počítat s úrokem a že ta služba nebude zadarmo, ale že budeš platit, za vedení účtu,za výpis,za vedení půjčky,za poplatek z půjčky,za pojištění a za sjednání půjčky a za to že si prdneš do gauče.. tohle jsou naše banky, čím víc jim peněz dáš,tím víc tě oškubou..

Třeba nechápu jak u GE je spořící účet a tam čím více peněz dáš,tím máš menší úrok..dle mého myšlení by to mělo být naopak ne? čím více peněz jim poskytnu k obchodování,tím větší bych měl mít úrok ne?
o 03.04.2013, 09:17 | Only_One
celej zakopanej pes je v tom rozhodnutí soudu v německu. Tam se nenapadla platba poplatku jako takového, ale platba poplatku spojená s fiktivním účtem hypotéky nebo úvěru, kde vlastně nemá dlužník žádná práva, ani možnosti ten účet jakkoliv ovlivňovat. A v tomhle případě to bylo označeno jako neoprávněný poplatek za službu k ničemu. Sám jsem zvědavej co se z téhle aféry vyklube. Sám hypo mám a měsíčně chtějí 150 korun za to, že mi pošlou email 12x za rok a na konci roku jeden dopis. Což je stkutečně hodně pěněz za "skoro" nic.
o 03.04.2013, 10:25 | CervinVega
Mluvit v pripade hypoteky o pruhlednosti a otevrenem jednani je zavadejici-hafo lidi netusi, ze kdyz maji zastavu, musi ji odhadnout znalec ze seznamu banky, ktery ma leckdy podivne nazory (snaha vypracovat posudek co nejnizsi) a nasledne dostanete typicky 70-80% z toho "ojebu", aby vas vzapeti banka nutila nemovitost pojistit na cenu, ktera odpovida nakladum na vybudovani (reci cisel 3-5x vyssi nez je prodejni cena)...
tohle je imo dalsi vec k napadnuti, protoze klient/obet je s timhle seznamena az po podpisu...
o 03.04.2013, 10:42 | AllInOne
Nemovitost - dům se má pojišťovat na cenu reprodukční, která je většinou v odhadu uvedena.
Kupní cena je něco jiného.
o 03.04.2013, 11:06 | CervinVega
vsak jo, ale realita je takova, ze znalec napise, ze vzhledem k pretlaku na trhu a pod je odhadni cena napr. 1 mega, v realu ten barak kdykoliv prodas za 2 a banka te nuti jej pojistit na tu "reprodukcni" ve vysi 4 mega...
mozna jsem divnej, ale me to prijde jako ojeb, abych mel pojistenou nemovitost na 4 mega, kdyz mi banka velkoryse pujci 700tis...
ale jak rikas, nikdo ti kvera u hlavy nedrzi, nicmene ti to nikdo dopredu nerekne...
o 03.04.2013, 11:19 | AllInOne
Ano, odhadci to hodně rádi ponižují i jen proto,aby si musel mít 100% hypotéku (vyšší úrok) - KB jsou na to experti.

Hele, já tady toto chápu. Protože výše úvěru nemusí odpovídat kupní - tržní ceně.
Vem si, že by barák měl hodnotu 4mil Kč, ty by sis pučil na jeho opravu třeba jen 1,5mil. Kč a ručil by si ním.
Barák by vyhořel a co by ti plnila pojistka na 1,5 mil Kč, kdyby poškození bylo větší?

Jako na jednu stranu tě chápu a je to takovej malej ojeb.
o 03.04.2013, 11:47 | Pepíno_Honda
jinak příjem žádostí na jdeto.de je posunut až do 20.4.2013
o 03.04.2013, 13:17 | Knightey-
Harryp: no prave, uz tak urok mam vysokej az az na dnesni dobu ci na dobu kdy jsem to delal coz je cca rok zpet :) cc 4,6% je dost si myslim a prave je to ten pripad jak pise CervinVega s tim jejich odhace od KB.
Jinak vedeni za tu Hypo uctu tech 150,- Kc za mesic a druhe neucelove Hypo uctu za 80,- Kc je docela dost na to ze nic nemuzes :)
Navic maji podminky ze u nich musis jeste mit bezny ucet, nejlepe aby ti tam chodila vyplata atp...
Pepino_Honda: no uvidime az mi bude lepe, zajdu do KB a pokecam snima pak kdyztak zkusim touhle formou asi...
o 04.04.2013, 11:06 | Harryp
Knightey- : Rozumím, ale toto všechno si přeci věděl, když už sis ty produkty bral a podepisoval ne? Mimochodem zmiňuješ nejen poplatky, ale i samotné úroky. Právě proto máš ty i banka nějakou fixaci úrokové sazby.

Kde jsou všichni ti co měli nízké úroky, které pak stoupaly? :-)

Já jsem opravdu docela zvědavý co ty banky budou s těmi poplatky dělat a hlavně jak se ve výsledku postaví ke všem těm co je žádají zpět. Já osobně jsem v tomto směru pro akci jako AllInOne - slušeně do banky přijít a pobavit se s nimi co by se v tvé konkrétní situaci dalo dělat...
o 04.04.2013, 14:55 | Knightey-
Harryp: jako uroky neresim, v tu dobu jsem potreboval vyjednat vse na rychlo a nepocitam s tim, ze u te banky zustanu na furt... to ani v nejmensim :)
Jen k tem poplatkum, uz si opravdu nepamatuju, jestli jsem s tim byl seznamem a ono pri sepisovani hypoteky, kdyz na tebe tam vybali stohy papiru k podepisovani a vsechno to procitat, to stejne ani nejde na miste...
Kazdopadne pokud jsou "nepravem" ci spise "navic" nebo jak bych to nazval, tak proc jim to platit a delat tak ze sebe dojnou kravu :)
Pokud se s tim nic nebude dat delat, oki, jeste ty dva roky to preziju a pak pri prechodu k jine bance si tohle pohlidam ale i tak zbytecne vyhozenych 2760,- Kc za rok a cca 8300,- Kc za 3 roky po dobu fixace?
A jestli tuhle castku mit a radeji ji hodit na sporici ucet ci ji "lepe" vyuzit, proc ne? Kdyz je ta moznost ne?
o 05.04.2013, 09:45 | Harryp
NJ to je přesně ta vlastní blbost "nečíst" vše co podepisuji. Já řešil hypotéky dvě a vždy mě do koruny řekli všechny poplatky vč. ceny mimořádné splátky nebo doplacení mimo fixaci (i toto se dalo vyjednat). Asi je to taky o tom na jakého pracovníka banky člověk narazí.

Nicméně včera se tomu věnovala Jílková v Máte slovo, tak mrkni. Některé informace tam byly více než zajímavé!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.326 sekund.