Navštíveno 1750x

Jak je to s ročním zučtováním daně? Příklad žena 3 roky mateřská,po mateřské 1 rok na pracáku.. Pak už normál zaměstnaná.. Prej jde žádat i zpětně. Dostane nějaké korunky? Jak je to?

24.03.2013, 10:59 |
DaveF zeptal bych se na FÚ...
ona nic nedostane, ale tobě můžou vrátit cca 27tis (pokud je teda z čeho) když její příjem nepřekročí 68tis za rok.
Rodičovský příspěvek se do toho nepočítá což je výhoda ale peněžitá pomoc v mateřství ano (prvních 6měsíců věku)

24.03.2013, 11:00 |
Only_One | Upraveno: 2013-03-24 11:01:06
samozřejmě za předpokladu, že ty sím FÚ nic nedlužíš :-) a smíš si odečíst položku na manželku.
Nic nedlužím... A manželka to néní.. Jen spolu bydlíme.. Přídavky apod. nemáme. Jen mám to zvýhodnění na dítě..

24.03.2013, 11:29 |
Kesam Zpětně to jde ale myslím že jen 2 roky zpět ted mi vraceli 2 roky Uvěr co mám na byt.
I Kdyby jen 2roky tak alespon tak.. Do prace nastoupila teprve v Prosinci 2012.. Ted jen jestli nevadí,že nejsme manželé..

24.03.2013, 11:44 |
dolph Collin.. když nejste manželé, tak to nefunguje..
mám to stejně.. přítelkyně, stejná adresa, máme kluka tři roky a nic nic nic :)
A když máme každej jinou adresu tak jak?

24.03.2013, 12:38 |
tesil adresa je fuk, ale nejste manzele, takze nula nula nic.
Super.. Dík za postřehy..
jj jako DaveF
Vůbec jsem to nevěděl a najednout dup a 27 ve výplatě, potěšilo že :)
DaveF, Deliquente: Předpokládám ale,že máte manželky.. Je tak? Dík..

24.03.2013, 15:48 |
gizmi Deliquente: :D se maaaas, ja jeste cekam - budu to mit az v tehle vyplate a ihned prevadim na eura a supky dupky do cestovky v DE. Uplacnu s tim dovcu pro me a z vyplaty doplatim zbytek k zaloze.
Collin: presne tak - tohle je ta jedina vyhoda zenace za predpokladu, ze manzelka si nevydela vic jak tusim 56t/rok :o) Ta moje ma rok do ukonceni skoly (Ing) a tohle se spolu s prispevkem na bydleni hodne hodi ... ;)

24.03.2013, 17:09 |
20bad když manželka nevydělá víc jak 68 tis tak vy si můžete od základu daně odečíst 24 840,- a z toho základu se pak vypočítává případný přeplatek, jen za manželku vám 27 tis nedají, musí se odečíst ještě třeba děti, hypo apod.
jj, musí to být manželka...a nesmí si vydělat více než 68 tis. za rok...taky čekám na výplatu, budou plastová okna :-)
Tolik škody.. :-) Když se ted vezmem a počítá se to i zpětně tak další rok už by něco bylo? Nebo je to blbost? Fakt do tohoto nevidím.. Je to jen dotaz,nebudu dělat svatbu za x peněz abych měl za rok nějaký přeplatek..

24.03.2013, 19:48 |
gizmi Collin: brat si zenskou pro penize od statu neni dobry napad :D
to není dobrej nápad ani když tam peníze nehrajou roli :D
Colin; jj
20bad : nevim ale 2 roky po sobe vice nez 26t

24.03.2013, 21:25 |
AR collin: imho zpětně je to blbost, bere se to od manželství dále.
Ok.. Díky ještě jednou.. :-)