Navštíveno 1249x

kluci chystám se udělat si nabíječku na Li-Pol článek.
Mám k dispozici tuto nabíječku:
[ Link ] Moje úvaha je pustit do článku 5V a 1200mA jak je na štítku origo nabíječky a nabít na 1500mAh . Myslím že by to mělo jít. Co mě trošku odrazuje je přítomnost třetího konektoru s označením "o" . +a- je mi jasné, ale tím o si nejsu jistý. Konkrétně jde o článek BP-4P z N97.
Myslíte že to můžu zkusit?
Třeba Piwoj by mohl poradit ;-) Díky
neni treti konektor pro ridici elektroniku nabijeni - kdy ji ma treba mobil v sobe
resim baterku kolegoj do navigace, je noname a baterka ma pouze 2 draty a je videt pod folii, ze nabijeci elektroniku ma v sobe baterka
je to možné. Nabíječka má konektory na řízení nabíjení jednotlivých článků. Tak jedině to mrsknout tam.
Upozorňuji tě jen na fakt, že Umax pro Lipol je pouze 3,60V:-)
Jinak zažiješ ohňové efekty, ale to jistě víš, když se pouštíš do nabíjení LiPolů.
Jak to má řešen akumulátor, to netuším, takže bych raději spoléhal fakt na tu nabíječku.
tak jsem to včera riskl. Bez řídícího konektoru, jen + a -. Nastavil jsem 1,2A / 3,7V a over 1500mAh. Baterka byla celou dobu studená, nezahřála se ani trošku. Po cca 2 hodinách kdy bylo nabito zhruba 760mA nabíječ zahlásil over. Na začátku se nabíjelo 4,2V a 1A a obě hodnoty postupně klesali. V mobilu se baterka ukázala jako plně nabitá, ale po cca 1 hodině aktivního používání jsem byl rád, že mě telefon ráno vzbudil :-/
Jestli se ptáte, proč jsem vymýšlel takovou kravinu, tak na vysvětlení uvedu že baterka byla úplně vybitá a konektor na telefonu je tak vyšmajdaný že v něm nabíječka nedrží. Přes datový kabel by to šlo nabít, ale tím že byla baterka úplně do mrtě a tel byl vyplý, tak po připojení k PC se snažil přihlásit jako úložiště, takže se snažil zapnout, čímž se okamžitě zase vybil....
Děkuju za pozornost :-)

20.03.2013, 08:55 |
CRK Děkujeme za relaci :D
Už od včera jsem si říkal, proč vymejšlíš píchárny /čti píčárny, ale nechci tu bejt sprostej/ :D
Neni tam náhodou baterka BP-4L?
Netušim, proč to potřebuješ a jestli je i problém v konektoru tel. ale případně to řeší nabíjecí dock pro baterku - na ebay za 70,- Kč + případně ještě jedna baterka taky za hovno...
jj s tím typem máš pravdu. Je to jen na dojezd. Jak mi dojdou prachy za daňové vyrovnání, tak hned obědnávám HTC Titan .
A ano i v konektoru telefonu je problém. Už má svoje za sebou....