Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jaké auto si půjčit v USA na 5000 km?

o Navštíveno 8672x o
o 15.03.2013, 17:13 | ladisv6
plánuju výlet po západnim pobřeží USA a nějakých národních parcích. Nevím jaký auto si půjčit. Jsme jen jeden pár, požaduju hlavně pohodlný sedačky, prostor pro nohy a hlavu (197 cm + 180 cm) a spotřebu mimo město do 10 litrů :)
Nějaký rozpočet na celou akci máme a rád se projedu třeba Mustangem ale pokud to za to nestojí rád ušetřím 8000 Kč a více

V půjčovně přímo na letišti se mi líbí toto (cena za 10 dní):
Dodge Avenger 310 USD
Ford Fusion 330 USD
Ford Taurus 340 USD
Maxima 3.5 S 390 USD
Ford Mustang Convertible 480 USD
Impala LT 380 USD
CTS Base 440 USD
Toyota Camry 430 USD
Pontiac G5 350 USD

Ve specifikacích nemají uvedené roky výroby ani obsahy motorů tak se v těch autech nevyznám.
Pojmem "Late Model" označují nový nebo starý model?
Díky

o 15.03.2013, 17:16 | CRK
jedeš do USA a nepřeložíš dvě slova..? :)
o 15.03.2013, 17:18 | Area51
5tis km v USA je jak plivnutí do louže :-D Avenger není špatnej,ale že by ta 2,4l 4 válec nějak jela se říct nedá... Zase to nežere, dálnice mimo město cca 7-8l a docela příjemně se to řídilo. Sedačky fajn, o dost lepší než Ford Flex, který jsem pujčený poté a který je o třídu nebo dvě výše...

Z toho co tu máš na výběr bych si vybral mustanga, to je prostě US style :)
o 15.03.2013, 17:26 | Kamil
ladisv6 - nevím, jestli už jsi v USA někdy byl, ale v půjčovnách to obvykle bývá tak, že si zaplatíš třídu auta a konkrétní si vybereš přímo na místě. Dost často se stává, že si vybereš třeba v miniSUV a na místě zjistíš, že jsou všechny pryč, tak ti automaticky nabídnou auto z vyšší třídy za stejnou cenu. Jinak Mustang je fajn, jen bych nevzal convertible, ale s pevnou střechou - měli jsme půjčený obě verze a to kabrio mi přišlo línější.
o 15.03.2013, 17:27 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
taurus by byla moje volba
o 15.03.2013, 17:36 | Escudo
Tady jsou zase závodníci :o) já myslim, že on nenapsal, že potřebuje ujet těch 5000km co nejrychleji :o)

Ber mustanga a to právě kvůli tomu, že je to kabro, cesta bude úplně o něčem jiném pokud budeš teda v teplejší olbasti. Samo jsou tam pohodlnější auta jako Impala, Maxima, to jsou koráby, ale jedeš na výlet, tak si to užij jak se patří
o 15.03.2013, 17:44 | ladisv6
CRK - přesně to jsem čekal, samozžejmě že anglicky umím, ale tohle spojení neznám. jasnější by bylo new nebo old model :) navíc to píšou u všech aut..

mě jde právě spíše o pohodlí. "supersport" si můžu půjčit jindy a jinde, ne tam kde se dodržují pravidla.

Kamil - do USA pojedu poprvé, a máš pravd, oni v půjčovně píší cenu například za Ford Taurus a podobné...
o 15.03.2013, 17:49 | Escudo
Jinak pokud pojedeš zimou nebo nějakejma prdelema, tak si spíš počkej, až budeš na místě a vyber si to, co ti padne do oka pokud nevíš jak starý to jsou modely. Třeba nová Maxima ujde, Camry a Taurus taky, ale ty starší modely jsou docela nuda a šeď
o 15.03.2013, 17:54 | ladisv6 | Upraveno: 2013-03-15 17:55:19
pojedu na přelomu června a července tak to chci mít raději objednané dopředu. trasu Los Angeles - S. Francisco - Yosemite N.P. - Sequoia NP - Las Vega - Grand Canyon - Las Vegas.
Právě mi jde o ty modely. Třeba Tauruse nabízejí za 300 i za 370 USD, takže i bez informací raději připlatit a doufat že to bude už novější model? :)
o 15.03.2013, 17:57 | ladisv6
k tomu Mustangu - Cabrio řeší problém s prostorem pro hlavu :) jak je na tom model s pevnou střechou?
o 15.03.2013, 18:04 | Kamil
ladisv6 - kámoš má 194 cm a myslím, že neměl problém.
o 15.03.2013, 18:08 | TROY
když vidim tu trasu tak bych volil mustanga :) už jen kvuli focení :)
o 15.03.2013, 18:23 | Duri
byl jsem sice jen v NYC na 10dni a jasna volba byla Mustang cabrio...zaplaceno dopredu..na letisti na melcekala cernoska a jen se me zeptala v jaky barve ho chci...do pul hodiny jsem odjizdel...zazitek...:-)))
o 15.03.2013, 18:29 | ladisv6
hoši asi jste mě přemluvili k Mustangu :) jen ho nabízejí na těc 10 dní za 505, 590, 614 a 700 USD, ilustační foto vždy stejné a podmnky taky. Napsal jsem jim o specifikaci modelu a pak se rozhodnu :)
o 15.03.2013, 19:49 | lukee_cz
California a Nevadu sem bral taky Mustanga cabrio. prostor nad hlavou vyreseny a foceni taky. specidikaci ti nenapisou. poslou te k rade aut a vyber si. ja tam mel 4 stare modely a 1 novy...takze jasna volba :)
o 15.03.2013, 21:18 | Sau | Upraveno: 2013-03-15 21:21:32
ladisv6 : Mustang cabrio je moc pěkné auto, enom vcelku (na udávaný výkon) líné. Ale to díky tempu a duchu dopravy ve státech nijak zvlášť nevadí. Do 10 na sto sa vlezeš v pohodě.

Při pučení auta v USA si ale bohužel nemožeš dopředu zajistit daný model auta. To može byt výhoda ale taky nevýhoda. Kdes vyhledával ty ceny aut ? S záruků Mustanga Cabrio dostaneš akorát u Dollaru, tam inčí kabria nemajů. Jinde možeš dostat eště Chrysler Sebring (200) a to není o co stát :) Ale zas najlepší ceny majů přeprodejci, agentury a u nich sa pučovnu, kde auto vytvedneš dovíš až když si ho objednáš :)

Já možu doporučit třeba [ Link ] , tam měli, když sem hledal a auta pučoval, dycky jedny z najlepších cen, vč. komplet pojištění. Třeba ten Mustang cabrio, resp. kategorie kabrio jako taková na 10 dní za 293 liber (= ca 450 USD za vše)
o 15.03.2013, 22:02 | haskyvr6
Ja si pujcoval car v LA v Dollar car, mel jsem jen pres net zabookovano 7-mistný car. Pri dotazu ktery mi bylo odpovězeno v pujcovne ze ktery chci. Ze jsou ve vsech klicky a at si vyberu na tom a tom parkingu ;-) Takze specifikaci nevim jakou ti poslou. Spotrebu neni myslim nutnost řešit, jestli to bere o pul galonu víc je v celku šumák, ne?
o 15.03.2013, 22:08 | ladisv6 | Upraveno: 2013-03-15 22:11:52
já koukal na 4-5 půjčoven a nejvíc se mi líbí ta přímo na letišti. přiletíme kolem 22:30 a druhy den ráno už to nikde oběhávat nechci. Navíc ne všechny půjčovny umožňují vrátit auto jinde (v mým případě Las Vegas)

Sau - na Sebringa jsem taky koukal ale není to ono :)
za stránky díky, ale Mustanga tam nemají

haskyvr6 - na dollar jsem užtaky koukal, dobrý. jasný, spotřebu tolik neřešim.
o 16.03.2013, 12:29 | lukee_cz
ladisv6: z letiste do vetsiny pujcoven te hodi shuttle co jezdi 24hodin, takze bych neresil jestli je pujcovna na letisti nebo jinde. Jinak co se pujcoven tyka, tak "spina" se najde na vsechny, takze je to spis jen o tve zkusenosti :) Kdyz si pohlidas na miste pojisteni co ti budou chtit vnutit pripadne to budes mit komplet vyrizene uz u nas, tak budes mit to "nejhorsi" za sebou.
o 16.03.2013, 12:55 | madmaik
prozradis,jaky mas rozpocet na takovou cestu? nebo i ostatni?presne neco takovyho planovat chci taky,tak me zajima za kolikk se to da zvladnout,sam sem si to este nepocital.
o 16.03.2013, 13:21 | Sau
ladisv6 : Přímo na letišti pujčovnu nenajdeš asi žádnů, s tím počítaj :) Šecky sů pár km od něho. To ale nemosíš řešit, bo k nim jezdí zadarmo jejich vlastní minibus.

Jednosměrný pronájem je možný u všech pučoven, je ale možné že je u některé zpoplatněný a u některé ne.

Znova, na jednotlivé typy aut nehleď ! Ty sů čistě ilustrační ! Nikdo ti nezaručí, že dostaneš zrovna to co sis objednal a chtěl ! Objednáváš si výhradně kategorii auta, ne auto konkrétní !

Vyjímků sů snad akorát právě ty kabria, kde, pokud je mi známo, je výběr z akorát dvů variant - Mustang nebo Sebring (200). Jaké auto z těch dvů má National, Thrifty, Alamo nebo Budget nevím, určitě ale Mustanga a nic inčího má Dollar. Takže pokud chceš mět jistotu že dostaneš Mustanga, puč si kategorii kabrio od Dollaru (aspoň loni jako kabria nic inčího než Mustangy neměli). Bez ohledu toho, co je tam napsané za konkrétní auto !

A pro pučení u toho Dollaru doporučuju (třeba) právě ten carhire3000.com (opět, nehleď na fotky a popisy aut).

A jako lukee_cz, pak při přebírání auta si daj velký pozor, co podepisuješ a co si opravdu objednáváš. Na 100% sa ti budů snažit vnutit další všemožné pojištění, které ti tu cenů pronájmu klidně zdvojnásobí. Samozřejmě, pokud chceš mět absolutní jistotu tak si ho klidně zaplať :) Ale v podstatě šecko podstatné už (v případě pučení přes nejaků tu agenturu, jak sem odkazoval) v ceně máš.

Jediné nad čím má podle ma smysl přemýšlat si připlatit je roadside assistance (ca 7 dolarů na den). Bo takový odtah v případě poruchy, nebo zabůchnuté klůčky či došlý benzín někde v údolí smrti apd. skvělé destinaci može finančně dost bolet :)

madmaik : To je hrozně individuální, to rozpětí je prakticky nekonečné :) Záleží snad uplně na všem. V ideálním případě a při uskromňování sa sa dá ten jihozápad při 4 lidech (asi ideální počet na dělení nákladů) absolvovat za řekněme ca 25 tisíc kč na osobu.
o 16.03.2013, 13:48 | El_Vita
Já jel NJ - Niagara Falls (CAN) - NJ v chevrolet camaro a bylo to moc fajn! Sice sedačky nic moc, ale nic mě nebolelo. Výkonu na předjetí dost a docela jsem se i zamiloval ;-) za ty prachy .... ;-)
A to jsem měl mít původně nějakého Nissana Maximu ... Nelituju ;-)
o 16.03.2013, 13:50 | El_Vita
A dali mi i studentskou slevu. Na přítelkyni / spolujezdkyni :-)
o 16.03.2013, 15:14 | Ghofig
Ja se akorat ve ctvrtek vratil z 12ti denniho okruhu po Kalifornii.
Meli jsme pujcenej Ford Escape od Dolaru. Najeli jsme cca 3,5 tisice kilometru a spokojenost.
Pokud chces jezdit i po narodnich parcich, obcas tam jsou nezpevnene cesty, tak se hodi neco trosku vyssiho...
o 17.03.2013, 00:15 | ladisv6
Madmaik - na 18ti denni vylet po zapade vcetne 4 dnu v NY mame rozpocet na 2 osoby 140-160.000. Da se dost usetrit - prave treba na pujceni auta klidne 10000 :) a na ubytovani taky
o 17.03.2013, 00:53 | ladisv6 | Upraveno: 2013-03-17 00:56:27
Sau - pojistne podminky jsem jeste neprocital ale dle tebe pojistne v cene pujcovneho nekryje odtah pri nezavinene poruse? Na to je treba dat fakt pozor a radeji si priplatit 70 USD na 10 dni a mit klid

Jinak 25000 na osobu pri ctyrech myslis asi bez letenky z Cech ne ? :) jen zpatecni do NY stoji 15000 + zpatecni NY-LA 6000 :)
o 17.03.2013, 07:54 | Sau
ladisv6 - Ne, nemělo by to to pojistné co bývá předplacené kryt. Stejně tak nepokrývá rozbité skla, poškození pneumatik, poškození podvozku, ztrátu či zabůchnutí klíčů a možná eště další věci, už si to přesně nepamatuju.

Ne, myslím to komplet za vše. Ale to při ideálním stavu, netvrdím že si to za ty prachy pořídíš klidně třeba zitra.

V ideálním případě, ceny na osobu při 4 :

Letenka LA - 10tis.
auto - 2 tis
benzín - 2.5 tis
ubytko - 3 tis
strava - 3 tis
ostatní drobnosti, co si nezpomínám teď hned - ca 5 tis

o 17.03.2013, 09:13 | Kamil
Madmaik - výše rozpočtu dost závisí na tom, jak jsi a nebo nejsi náročný. Pokud budeš cestu plánovat dostatečně dopředu, budeš si hlídat letenky a k přespání budeš využívat motely a ne hotely, tak to není až tak drahý. Co se třeba letenky týče, tak je dobrý nehledat letenku přímo do určitýho města, ale hledat co nejlevnější letenku na kontinent, zbytek vyřeší domestic let. Auto nepůjčovat přímo na místě, ale booknout si ho dopředu např. přes traveljigsaw, holidayautos atp. Pokud si naplánuješ i přesnou trasu, tak si můžeš rovnou najít i vhodný motel (ceny i recenze např. na tripadvisor.com), dají se využít i slevový kupóny do motelů - najdeš na pumpách atp. Mě vyšly tři týdny na necelých 50k (5 dní Florida, 2 dny NYC a zbytek západ) - v tom jsou komplet výdaje tzn. letenky, ubytování, půjčení auta, vstupy, jídlo, nákupy atd. Cestoval jsem jen s bráchou. Ideál je cestovat ve čtyřech, ale tady je hodně důležitý, aby všichni měli od cesty stejný očekávání a nedocházelo později k hádkám atp. kam se půjde a kam ne (stalo se kolegovi a dovede to značně zkazit dovolenou)
o 17.03.2013, 15:56 | Ghofig
staci dobre planovat a nemusi to stat balik.
my jsme byli ve 3 a se vsema nakladama vcetne letenek, ubytovani a auta jsem za 13ti denni vylet na cene cca 26 tis za osobu!

letenka prg-mxp-jfk-sfo > lax-jfk-mxp-prg nas stala mirne nad 8tis pres akcniletenky.com :)

o 29.05.2013, 08:24 | lukee_cz
jen ti tu doplnim: kontroluj si myto ;) ted mi po pul roce dosla slozenka...
o 29.05.2013, 17:36 | Sau
lukee_cz : Tos byl ale někde na Floridě, nebo na východě, ne ? Na Jihozápadě je mýto sprosté slovo ;) A už tuplem to "bezbudkově" placené.
o 29.05.2013, 17:39 | lukee_cz
Sau : periferie LA...o pul seste rano a pak v noci jsem si nejspis nevsiml, ze mimo prujezdnych x pruhu jsou nekde bokem asi i budky na placeni :( ...celkem 4krat :D
o 29.05.2013, 17:43 | Sau
He, no tak to hledím, to slyším prvně, že v LA sů nejaké placené cesty. Tak to beru zpět teda. Btw. a nebyla to spíš pokuta za carpool ?
o 29.05.2013, 18:46 | lukee_cz
sau : nene, myto. Carpool ne, jeli sme vzdy 2 a v tuhle rani dobu ve smeru z mesta sme jeli skoro sami a vecer naopak taky :)
Na netu po zalogovani mam pekne vypis a online zaplaceni kazdeho useku...ale teda 3USD myto + 60 pokuta za kazde projeti ;)
To jen abych tu upozornil ostatni, takhle rano si toho clovek totiz vubec nema sanci vsimnout kdyz to nezna a jeste ve tme :(
o 29.05.2013, 18:51 | Sau
Nechceš sem hodit odkaz co to bylo za konkrétní cestu/silnicu ? :) To věřím žes to nečekal, taky bych sa dost možná nachytal, bo mám zafixované že tam mýto fakt prostě není :)
o 29.05.2013, 19:19 | lukee_cz
[ Link ]

Souradnice jednoho prikladu do gmaps: 33.700888,-117.703013
Samozrejme sem to profrcel "volnou cestou" :)
o 29.05.2013, 19:38 | Sau
Super, dík, aspoň vím na co sa dat příště pozor, fakt bych to nečekal :)
o 29.05.2013, 20:12 | flicek
No byl jsem zrovna s rodinou na stejným trypu před dvouma měsícema.Prileteli jsme do LA kde jsme měli předem zamluvene auto od půjčovny Alamo.Kdyz jsme tam přijeli,tak najednou auto nebylo a navíc byla jeste jina cena.Jejich první reakce byla,ze se omlouvaji a nabídnou nám za to auto jeste vyšší třídy s výraznou slevou.Tak jsme řekli ok no a nakonec kdyz viděli ze nás je 5 a máme plno kufru tak samozřejmě přišly v úvahu pouze dva modely:Lincoln Navigátor Long,a nebo Cadillac Escalade Long.Nakonec jsme tedy vzali Cadillaca kvuli lepší aparature a i lip vypadal.Vracime se ke kase a čekáme jaka z nich vypadne cena a on ukazuje ze máme 1000 dolaru slevu,což mám přišlo fajn,ale i tak ten krám byl 2x dražší než Chevrolet Seburban kterého jsme měli mít uz z objednávky.No zkratka co k tomu říct,asi jen to,ze to mají zmakli a umi dost odhadnout lidi.Samozrejme kdyz uz jsme vyrazili do USA měli jsme finanční rezervu a tomu Cadillacu na 23 palcovych chromech odolat neslo.Jinak jeste nás vejlet byl směr Grand Canyon přes plno parku,potom Vegas pak zpět LA na hokej,potom San Francisko a pak zase zpátky ale podél pobřeží do LA přes Santa Monicu Malibu atd. Dohromady jsme tam strávili 20 dni čistého času.Jinak jeste k tem cenám co mas u těch aut,tak mi to vubec nesedi je to dost málo za ten Mustang bych řekl ale třeba se mýlím a narazili jsme zrovna na blbou spolecnost.Tak jako tak přeju krásném vejlet a plno super zážitku USA je úžasný :)
o 30.05.2013, 17:53 | Sau
Tos objednával přímo u Alama, nebo přes nejakého zprostředkovatela ? Rozhodně prohlůpils, neměl sas nechat odbyt a trvat na bezplatném upgrade. Že pro tebe neměli auto je enom a enom jejich problém, který ťa nemosí vůbec zajímat. Já sem na tom byl obdobně, reklamoval sem jim to a na kreditce mě od nich přistálo 400 USD jako odškodné. Což byla půlka výpučného :)

Ináč na lepší ceny mosíš právě k zprostředkovatelom, přímo u pučoven bývajů auta obvykle dražší.
o 30.05.2013, 18:19 | flicek
Ano měli jsme to dopředu přímo u nich domluvené i zaplacené bylo to bez zprostředkovatele.Ono to zas nemrzelo ten Cadillac byl fakt super :)
o 30.05.2013, 18:21 | Sau
O tom nepochybuju :) Ale za ty peníze... Měl byt zadara :)
o 09.08.2013, 11:53 | War
Zrovna hledám půjčení auta na velmi podobnou cestu říjnu, 5000 km, 10 dní, z NYC do LA a ty ceny vidím více jak dvojnásobné než má ladisv6. Když naklikám tuto cestu na rentalcar.com (nebo carhire3000.com to je to samé), tak mi k výsledné ceně zobrazené na webu - cca 10000,- Kč připočítávají 750 dolarů jako one way tax. Výsledná cena se pohybuje přes 20000,- CZK.
Je tu někdo, kdo měl v poslední době podobnou cestu a platil menší peníze za auto střední třídy? Dík za reakce
o 09.08.2013, 16:30 | Ghofig
rentalcars.com bych se vyhnul velkym obloukem...
resil jsem ted auto na ibizu, psal jsem jim primo o konkretni informace k autu a na webu o tom nebyla ani zminka, ale jinak si pry blokuji 600EUR + dph jako depozit na karte.
coz se mi vubec nelibilo...
obecne pujceni auta v NY a vraceni v LA je problem :) Nauctuji si za to docela dost penez, protoze to auto zase musi pres cele staty dovezt zpet :)
resili jsme kolik to vyjde kdyz jsme byli v breznu v kalifornii a ty ceny byly nasobne vyssi, nez si to pujcit/vratit v kalifornii...
o 10.08.2013, 11:16 | Sau
Jednosměrný pronájem v takovéto velké vzdálenosti bych řekl že bude extra zpoplatněný pokaždé... Tomu sa asi nevyhneš.
o 11.08.2013, 13:12 | ladisv6
ceny možná závisí na lokalitě kde si auto půjčuješ, kde ho vracíš a hlavně kdy. já si půjčoval v San Franciscu a vracel za 12 dní v Los Angeles - cca prvních 12 dní v červenci, objednáno přes net - rentalcars.com asi měsíc dopředu. specifikaci auta ti nikdo nenapíše (stejně jako mě ne) mají různý kategorie, kterou si zaplatíš a na místě si vybereš auto z dané řady. já měl Alamo a max spokojenost. objednal jsem si skupinu family a na místě mi řekli, ře jestli připlatim 200 USD tak mám Dodge Challenger model 2O13. tak jsem na místě doplatil a byl spokojený :-) jinak Alamo mělo všechny auta nový
o 11.08.2013, 14:32 | ladisv6
celkově jsem měl teda Challengera na 12 dní za 14000 s maximálním možným pojištění, bez navigace, tu jsem měl v mobilu a šlapala suprově :-)
o 15.08.2013, 12:51 | muSlim
Ceny závisia od veľa vecí, oneway fee hlavne od vzdialenosti ktorú bude musieť požičovňa absolvovať pre auto neskôr. Osobne doporučujem pre istotu sa mrknúť aj na stránky priamo najväčších a najznámejších požičovní, konkrétne AVIS, Hertz a Budget. Mňa osobne dosť nemilo prekvapili ceny služieb okolo auta u "vyhľadávacích portálov" Expedia, CarHire3000, Dollar...

Ako príklad uvediem, v mojom prípade cestou z RDU do NYC, oneway fee u carhire sa pohyboval niekde u 300+ USD a plus tax, u dollaru okolo 240USD a tax... no a keď som si prezrel spomínané veľké s povedomím drahých, tak cenové rozpätie one-way fee je 75-100USD plus tax. Navyše aj auto vyšlo u nich lacnejšie než inde, je pravda ale že ja si ho požičiavam len na 2 dni...
o 15.08.2013, 14:02 | MaxxT
hlavne pocitej, ze to co najdes na netu za cenu, je cena za vuz, k tomu si pricti jeste tak 50% ty ceny za vuz je pojistka. :-) Hezky auto na tyden s pojistkou bude stat tak 15 tisic, ja tam mel mustanga, challengera, chargera, a vzdy to tak nejak stalo podobne vc. ty pojistky. Urcite nevybirej autopujcovnu podle nizke ceny za pujceni, protoze leckdy to vyjde draz, protoze maji treba predrazeny pojistky. Nejlepsi pujcovna je asi Hertz. Tam jsem byl vzdy spokojeny.

preju hezky draceni :-)

foto k příspěvku  od MaxxT

o 15.08.2013, 15:50 | lukee_cz
MaxxT: podle toho jak to popisujes, si ale urcite resil vse az primo na miste, respektive rovnou s konkretnima pujcovnama a ne pres preprodejce.
o 15.08.2013, 18:07 | MaxxT
jasne na miste, abych si vybral auto jaky chci. :-) Ja mel vzdy pozadavek "the most powerful car with unlimited miles" :-)
o 15.08.2013, 20:01 | Sau
Maxxt : Tak u solidních přeprodejců (třeba ten carhire3000 atd.) máš cenu komplet, resp. vždy jasně vypsané co obsahuje, pojistky ale ty co opravdu potřebuješ snad šecky.

Jestli dals za mustanga za týden 15tis tak si podle ma blázen, sem ho měl ani ne za polovinu :) Jo, Hertz je z těch běžných pučoven asi ta naj, ale taky si obvykle nechá za to zaplatit. To už je ale o požadavkoch a prioritě každého.
o 10.10.2013, 18:01 | walish
Trochu oživím. Trasa podobná, jen pojedeme, čím vypadává např. challenger apod. Koukal jsem se třeba na Dodge Caravan, ten novější s 3.6 V6 nevypadá zle, místa dost. Jak je na tom třeba ta Maxima, Impala apod.? Nikdy jsem v nich nejel, tak nevím, zda budou dost pohodlné s dostatkem místa pro všechny + zavazadla...

ladisv6: nemáš náhodou někde fotky z toho výletu? Klidně odkaz do mailu, pokud je nechceš nějak veřejně. Jen tak pro představu;) Díkes
o 11.10.2013, 07:17 | Sau
No a kolik že vás pojede ? :)

Dodge Caravan je samozřejmě vetší, prostornější než třeba Impala, která je klasický sedan. Třeba ve 4 luďoch bych bral už klidně aj ten Dodge Caravan, resp. kategorii MPV. Ono na to že je Impala velká jako Mercedes S-třída třeba vzadu až tak moc místa není. Kufr má ale zas velký, cca jak Octavia.
o 11.10.2013, 07:39 | walish
Sakriš, číslovka vypadla :) Pojedeme 4. Teď je otázka, jestli někde mají přímo Caravan nebo něco jiného. Navíc je to třída Standart tuším, tak nevím, co může být případně ještě za výběr. A taky, zda je tam ten novější, tedy 2008+ nebo ty starší a ty nejsou nic moc...
o 11.10.2013, 07:52 | Kamil
walish - v tamních půjčovnách jsou většinou cca rok starý auta, starší jsem tam asi ani neviděl
o 11.10.2013, 08:04 | Sau
Jako kamil, je prakticky jistota že nebude starší 2 let.

Ono to máš vcelku fuk, jaký konkrétní model to bude. Ide o to že dostaneš MPV nebo sedan atd. a tím máš už předem v podstatě definované množství prostoru.

Rozdíly mezi jednotlivýma autama v dané kategorii nejsů nijak dramatické. A beztak takto dopředu ti nikdo s jistotů nepotvrdí, co na výběr bude.
o 11.10.2013, 12:56 | Ghofig
Kdyz tu byl dotaz na fotky, tak neco meho je tady:
[ Link ]

o 11.10.2013, 13:05 | walish | Upraveno: 2013-10-11 13:08:21
Jasně, že jistota není, ale spíš mě zajímalo, jestli třeba někde mají jenom ty Caravany nebo mají ještě třeba Hyundai H1 nebo co já vím co :) Jestli tam nejsou auta většinou starší jak 1 rok, tak to je super, ten Caravan by byl parádní, ale uvidíme, co bude na výběr na místě.
Ještě dotaz k pojištění - které uzavřít a které není třeba? četl jsem ty všechny možné zkratky, některé snad pokrývají i nějaké další a tím pádem nejsou třeba, někde se zase píše, že to je pouze pro pojišťovnu, ale neplatí to pro škody způsobené autopůjčovně a třeba tedy ještě další pojištění a já nevím co všechno. Při výběru auta je psáno, že je zahrnuta havarijní pojistka,ale další pojištění se řeší až na místě v půjčovně a ceny nikde nejsou, tak nevím, s čím počítat...

Ghofig: Parádní, dík;)
o 27.10.2013, 18:48 | madaros
Ja mam za sebou ted teda jenom 1500km a pucoval sem si chevy impala 2013 a musim rict ze fajn,velky,pohodlny,jede to (ikdyz se speed limitem 65 neni moc co povidat) a 1500km me stalo $100 za benzin, pucovny $50/den neomezeny mile.

Bejt ale v nejaky lepsi lokalite nez kolem chicaga, treba cali nebo florida,tak si urcite pucim nejakej musclecar aby to stalo zato
o 28.10.2013, 09:49 | Collin
Ghofig: Ve věznici si nebyl? Kde,kdy jste chytli ten sníh? Dík..
o 28.10.2013, 12:57 | Ghofig
Collin: vzhledem k cene a referencim na netu jsme usoudili, ze nema cenu tam jezdit...

Snih jsme chytili ve Flagstaffu a v Grand Canyonu. A bylo to na zacatku brezna.
Jinak bylo pocasi super...
o 28.10.2013, 22:38 | Collin
Vzpomenes si na cenu? Alespon cca.. Jen tak pro info..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3389 sekund.