Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > operace nosni prepazky byl nekdo?

o Navštíveno 3913x o
o 14.03.2013, 15:16 | Lufas
ma s tou to operaci nekdo vlastni zkusenost? jdu 27ho tak na co se mam pripravit...nejaky info mam samo od lekare,ale osobni zkusenost je neco jineho ze:-)

o 14.03.2013, 15:29 | Cenda
Nemám, ale dej vědět, taky mě to čeká. Z rvačky mám pokřivenou přepážku a dělá to zle.
o 14.03.2013, 15:31 | mikevr6 | Upraveno: 2013-03-14 15:32:00
Ja byl-narkoza takze nic nevis,probudis se s tamponama v nose,asi 4dny v nemocnici.Nejhorsi je to vyndavani tech tamponu,to myslis ze ti tahaj ven snad mozek :)
o 14.03.2013, 15:35 | schwaboid
Jak to dělá zle? Taky mám přeraženej rypák a mám problémy se smrkáním, že by od toho?
o 14.03.2013, 15:40 | Lufas
no ja uz to mam od mala...doktor rikal ze se to bud stane pri porodu a nebo ti proste prerazi rypak... je to pod narkozou a jak pise mikevr6 max 5dni v nemocnici a pak tyden az ctrnact dni doma...
ja mam levou dirku v podstate nepruchozi prepazka se opira o sliznici, tak ze pry operace prepazky a pak nejaky zmenseni ty sliznice nejakou elektrodou...

mikevr6: a pry prvni dva dny budu litovat kvuli bolesti ze jsem na to sel to je pravda?
o 14.03.2013, 15:42 | swep
mam to stejně a řešit to nebudu, je to velmi invazivní zákrok, vzhledem k tomu, že tu přepážku znovu přerazí a srovnají a na to jim seru, zatím dýchat můžu i když na jaře a na podzim to přispívá k zánětům horních cest dýchacích
o 14.03.2013, 15:42 | Lufas
ja se hlavne posledni dobou skoro nevychrapu,musim dychat pusou a to je za trest. Rano vyschlo v hube a nos plnej a dutiny taky..
o 14.03.2013, 15:46 | swep
už jen to, že pak seš několik dní ve špitále vypovídá o tom, že to není uplně v poho zákrok, navíc změnou tvaru nosu se ti i pozmění barva hlasu, navíc jestli k tomu dostaneš rýmičku, tak se posereš až budeš muset smrkat, zrovna když ti to bude srůstat - srůstá to jako zloměnina takže 6 týdnů cca
o 14.03.2013, 15:49 | Lufas
no tak na hlas asi nos nema vliv ne??? a zlomeni kosti mozna ale tohle je jen chrupavka...no pockame na nekoho kdo ma zkusenost:-)
o 14.03.2013, 15:55 | macek
Kam s tim jdes?? Muj strejda pred 5ti lety byl ve Vojensky nemocnici na tyhle operaci pac nemohl moc dejchat nosem a strasne chrapal davali mu tam nejakou umelou prepazku a za rok a pul rakovina limfatickejch uzlin a po dalsim roce konec:-((((
Do dneska si rikam ze kdyby tenkrat na tu operaci nesel tak tu mohl jeste dneska bejt ale to je kdyby
Jakmile do tebe jednou hrabnou tak je zle at si rika kdo chce co chce
o 14.03.2013, 15:58 | mikevr6
Neboli to skoro vubec,aspon mne ne akorat je strasne neprijemne to vyndavani tamponu a potom jeste tak tyden boli trebas smrkani.Ja to mnel od narozeni a taky sem slysel ze uz nebudu mluvit pres nos,ze mi zhrubne hlas a ze ryma uz me prestane trapit,dokonce si ze mne kamaradi delali srandu ze uz mne nepoznaj po hlasu a nakonec skoro zadnou zmenu nepozoruju.Chrapu,smrkam furt a hlas taky to same :D
Mozna je to trosku lepsi s tou rymou ale jinak mne to dost zklamalo.
o 14.03.2013, 16:05 | Lufas
no ja hlavne doufam ze se mi zlepsi to dychani,rymu mam furt celorocne:-D
o 14.03.2013, 16:06 | swep
ten vysledek právě není nic moc, tohle mi taky řeklo několik lidí, pokaždé mi nabízejí ve špitále, že mi to srovnají - nechci, takže souhlasím s mackem
o 14.03.2013, 16:08 | swep
zomena chrupavka se léčí stejně dlouho jako každá jiná zlomenina, aspoň tak mi to řekla ta milá paní doktora u svaté anny v brně, když jsem tam šel s přeraženou držkou
o 14.03.2013, 16:11 | mikevr6
Lufas:Tu budes mit porad ale aspon pokud nebudes nachlazenej tak se v noci vyspis a kvuli tomu jsem rad ze sem na to sel.Neni to zaden zazrak ale zlepseni takovych + - 30% .
o 14.03.2013, 16:16 | AllInOne
Jak to popsal mikevr6

Jako by ti tahali mozek.
Zlomenej nos, byl jsem na tom, nos furt křivej a ani lízat nemůžu, pač to neudejchám.
o 14.03.2013, 17:01 | Lufas
no prave kdyz mam tu dirku uplne ucpanou tak aspon se s ni po tom nadechnu a hlavne vysmrkam o to mi jde:-)
o 14.03.2013, 18:27 | tomi666
Já na to byl před 7léty, tady v Ově na fifejdách, v té době snad nejhnusnější ORL kam jsem mohl jít, všechno takové staré komunistické, depresivní, což moc k rekonvalescenci nepomáhalo :D

jinak jsem tam s tím byli tři, dělali nám to v jeden den a mě i je to docela bolelo no, oni měli dokonce i horečky, já naštěstí ne, pak moncle pod očima :D za nějakých 14dní to už bylo relativně v pohodě.
o 14.03.2013, 21:44 | Cenda
Stejne jako lufas, stejny problemy.
o 29.03.2013, 11:40 | Lufas
Tak mam po operaci,vcera jsem sel rano na radu trvalo cca 1hodinu. Docela mazec zvyknout si dychat jen pusou,docela to i boli ale leky hned pomuzou obcas mi slzej oci....zitra mi vyndaj tampony tak uvidime to asi bude teprv mazec:-)
Doktor rikal ze to byl docela mazec ta prepazka hooodne moc vybocena v nose a i nahore u slyznice.....
o 29.03.2013, 13:13 | AllInOne
Podavej info prubezne. Ja dejcham snad jen hubou.
At si brzo ok!
o 29.03.2013, 14:32 | tesil
Ja mel prerazenej nos, kdy jsem dostal do nej primo ranu basketbalakem. Od te doby jen dychani pusou pri kazdym tuknuti do nosu hned valila krev a podobny srandy. Vydrzel jsem to asi 15 let a pak jsem se nasral a chtel jit taky to nechat nejak vysekat. Tyden pred operaci jsem se trosku potahal s jednim ocasem a dostal jsem ranu primo na nos a ono se to asi vratilo zpatky, protoze od te doby zase dycham nosem a krev z nosu taky neznam.
Takze dekuji kokotovi, ze s nim nebyla rec a dali jsme si do rypaku.
o 29.03.2013, 14:37 | Lufas
no vubec se netesim na zitrek na to vyndavani tamponu to prej boli hrozne... docela humus je kdyz si chci psiknout tak musim s otevrenou pusou a netlacit to do nosu:-)
o 29.03.2013, 14:45 | AllInOne
tesile, kdo to byl?:-) chcu od nej taky dostat:-))
Lufas, to se ti nedivim, vozer se pred tim, pac to je strasny, rekl sem si nokdy vic.
Na druhou stranu kamosovi to pak taky vytahovali a ten rekl ze v pohode, tak nevim no.
o 29.03.2013, 15:14 | Lufas
ja se tesim hlavne na tu ulevu od toho tlaku tech tamponu:-) no uvidim zitra...
o 29.03.2013, 18:22 | camron
Já mám septoplastiku za sebou x-let a dodnes jsem rád, že jsem do podstoupil. Předtím jsem měl křivou přepážku, co zima, to pořád ucpanej nos, takže bez kapek (nasivin, atd,.) ani ránu. Co mám přepážku rovnou, tak tohle fakt neznám. Ještě to člověk ocení při sportu....takže za mě ANO.
o 30.03.2013, 07:11 | Lufas
No ja si treba tu dirku nemohl ani vystrikat nebo vykapat,proste jsem se tam nedostal:-)
Doufam ze mi to pomuze jak pises, za chvilku jdu na vyndani tamponu...
Tahle noc byla fakt humus nemohl jsem spat,ani po praskach na spani,furt mi teklo z oci,uz aby to bylo venku a ulevilo se mi.
o 30.03.2013, 16:50 | Lufas
tak vyndavani tamponu mazec, takovou bolest jsem nikdy nezazil:-( ale ta krasna uleva po tom to vynahradila.... tak muzu rict ze uz ted to je strasne krasnej pocit dychat obema dirkama i kdyz mi furt jeste tece z nosu tak to jde.
Muj nazor je ze za to to teda stalo...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3059 sekund.