Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: neproplacené FAKTURY

o Navštíveno 1030x o
o 11.03.2013, 19:19 | CRK
Mám dotaz, ohledně nezaplacených faktur. Situace je zhruba následující: Dělal jsem pro jednoho člověka pravidelně grafický práce a protože byly větší a větší problémy s placením, tak jsem odešel. Před odchodem jsem si nechal ještě od účetní potvrdit převzetí dvou posledních faktur a odešel jsem. Zaplacení jsem se samozřejmě nedočkal a tak jsem před cca 14 dny poslal výzvu, aby dotyčný dluh uhradil a dnes jsem dostal odpověď, že jednu fakturu majitel firmy neakceptoval a druhou, že ani neobdržel a že podepsaná faktura znamená jen převzetí a ne souhlas se zaplacením a že na ty práce nemám objednávky. Jenže do dnešního dne (3 roky!) nic nerozporoval a obě faktury měl určitě v účetnictví a v tom roce mu taky proběhla finanční kontrola, kdy měl obě faktury v nákladech. Co s tím, jak postupovat? (jinak je to běžná praxe tohohle člověka, že když někoho nepotřebuje nebo se mu někdo vzepře, případně odejde, že už mu nic nedá)

o 11.03.2013, 19:24 | Luke_288
A na zaklade ceho jsi fakturoval, kdyz jsi nemel objednavku ani predpokladam smlouvu?
o 11.03.2013, 19:35 | AR
bez toho aniž bys nějak doložil že si věc/službu u tebe objednal tak se obávám nezmůžeš nic.
o 11.03.2013, 21:08 | CRK
neměl, ale dělal jsem pro něj delší dobu a vždycky mi ty peníze nějak po urgencích dal... je mi jasný, že objednávka by byla jasná, ale tady je ta věc, že faktury převzala účetní, podepsala je a on si je dal do účetnictví a normalně si je odečet z daní a ještě měl v tom roce daňovou kontrolu, tak se mu ty faktury budou blbě vyhazovat. Takže když to shrnu: dal si je do účetnictví, tři roky nic nerozporoval a daňová kontrola mu teď trochu svazuje ruce, aby s tím mohl čachrovat, protože při kontrole podepisuješ papír, že už nic měnit nebudeš.
o 11.03.2013, 21:19 | Mr.Scully
Nemáš ani mailovou objednávku nebo tak něco? To by podle mě stačilo...

Pokud nemáš objednávku, tak peníze už asi neuvidíš, ale předpokládám, že mu můžeš aspoň způsobit problémy, že si to odečetl z daňového základu a fakturu přitom rozporuje...
o 11.03.2013, 21:22 | AR
a seš si jistý že je zaúčtoval?
o 11.03.2013, 21:31 | CRK | Upraveno: 2013-03-11 21:31:26
Mr.Scully: nemám nic, protože spolupráce byla dlouhodobá a dělal jsem ty věci u něj, skoro jako zaměstnanec, ale klasickej švarc to nebyl, protože narozdíl od ostatních švarcařů sem měl i svoje věci... Můžu mu způsobit problémy, on si totiž pravděpodobně něuvědomuje, co všechno vím a nevím - jenom se bojim, aby tam místo těch dvou faktur nedal nějaký jiný.
AR: sem si stoprocentně jistej, protože jak sem pracoval přímo u něj, tak se mu do všeho docela viděl a situaci sem předpokládal... Takže určitě byly v účetnictví při daňový kontrole, tím sem si jistej.
o 11.03.2013, 22:09 | Luke_288
Nevim jestli to nemuze shodit treba na ustni dohodu, podle me takovejhle clovek vi co si muze dovolit, bohuzel...
o 11.03.2013, 22:10 | CRK
Luke_288: nechápu...
o 11.03.2013, 22:13 | Luke_288
No jakoze na ty proplaceny faktury s tebou mel ustni dohodu a na ty neproplaceny uz ne.
Ale nevim, varim z vody
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3052 sekund.