Navštíveno 2104x

04.03.2013, 21:00 |
Bingi Občas se mi honí hlavou takové nápady, hecy. Občas proklikám mobile a staré dobré auta o kterých se snilo za mlada. Nějak když se dívám na tu dnešní produkci, tak se není na co těšit až trochu zestárne a stane se dostupnější pro širší masu nadšenců :) Jednoduše stastně už nejakou rádku let si užívám léta s Mx-5tkou NB. Zvykl jsem si na tu hravost a lehkost při řízení. Ale člověk je tvor nespokojený:) . Po těch letech by to chtělo nějakou obměnu, nebo nový impuls aby se mohl člověk zase víc těšit z jízdy. Ale kam může člověk přeskočit z mx-5tky? Taky máte ten pocit, že ty staré auta přežívají ty nové popelnice nacpané elektronikou, kde si člověk jenom veze prdel jako v obyváku? Dneska jsem se díval třeba na Toyoty Supry, jsou tam už kusy pod 3kila. Vím, že ten provoz u 300ps+ auta které je 20 let staré je mimo. Ale to byla vždycky modla a pořád je. Je to tím, že jsme vyrůstali na FF 1 a dnesní teenageri budou mít jiné modly? Co si o tom myslíte?
Nakonec možná nejrozumější bude kompresor do mazdy a to bude určitě zábava zase na dlouho.

04.03.2013, 21:06 |
hanx Co třeba Honda S2000?
taky bych to viděl na S2000

04.03.2013, 21:10 |
Bingi jj, Honda byla jednu dobu na poradu dne. Rekneme výkon az v otáčkách a o 200kg težší auto. Určitě H2000 je posun, ale neřekl bych že tak znatelný a v ovladatelnosti bude horsi. Tak nějak mám dojem že mx-5 s kompresorem bude zábavnější auto. Nehledě na to, že je to bezudrzobé..

04.03.2013, 21:24 |
hanx Jako sorry, ale hledáš zábavnější auto než MX-5? Neblázni :-) myslím, že jediný co najdeš je auto s trochu jiným stylem, ale nemůžeš porovnávat odlišný auta, třeba MX-5 s Evolutionem - oboje jsou jistě zábavný auta, ale trochu jinak - pro někoho mx-5, pro někoho evo.
Jinak k modlám dnešních teenagerů bych se radši nevyjadřoval (TDI)
pro mě je modla GTR34. Bohužel u nás neprovozovatelné :-/

04.03.2013, 21:34 |
hanx Tak ale můžeme pokračovat dál.. Co AE86? Nissan 200SX?

04.03.2013, 21:38 |
Bingi spíš to berte jako úvaho o tom stavu co se dnes vyrábí a co se vyrábělo. Přesně tu modlu jménem TDI mám na mysli. Myslím TDI ve sportovním autě :)
Hanx, vím přesně jak to myslíš, taky to tak beru. Mě to jako vždy za pár dnů přejde. Většinou po první projíždce :) Spíš mě zajímá jak se na to díváte vy co pamatujete co bylo dřív.
Porsche ...je na case postoupit o level vys :-)

05.03.2013, 00:45 |
JP Já myslim že každá generace má pocit, že ty "jejich" auta byly nejlepší:). I dneska se dělaj zábavný auta (jenom už tak nějak ne v Evropě), třeba nová GT86 vypadá slibně...

06.03.2013, 15:26 |
Sau Jednoznančně Lotus 7, resp. spíš teda jeho následné deriváty, ať už od Caterhamu, nebo Westfieldu či dalších výrobců.
Aspoň já sa vidím jak sa jednoho krásného rána zbudím, dočista sa zblázním a prostě si to pořídím :) Můj sen.
áleží amozřejmě cenovej limit..... ale jinak jako Sau..... z MX5 neni moc kam jít pokud nemáš peníze, Ariel je drahej a všechno ostatní už je těžší z běžně dostupnej aut...
pokud máš malej cenovej limit tak CTR nebo ITR tam si pomůžeš ještě o něco....
lotus elise nebo opel speedster
Pro mě modly Nissan Silvia S15,16,17 ;Skyline;mitsubishi lancerEvo 7,8,9 Acura type r

06.03.2013, 20:44 |
1kw Toyota MR2 ? Ať už mk2 nebo 3..
Lotus Elise, v lepším případě Exige. :)
Tohle video mám rád .. chystám se teprve s MX5 začít. :)
[ Link ]
já si myslim že by to sem chtělo napsat cca rozpočet v kterym hledáš auto.... ať pak člověk ví zdali máš hledat ariel, nebo tolik neni tak lotus, nebo je mín tak mr2 či dokonce lotus7 s motorem z favorita :)
iceman : heled co je po S15 dle tebe ? :D 15kou končila silvia řada a mluví se tak nějak potichu o S16 ale někdy až 2014 že by mohla bejt v plánu ;-)

08.03.2013, 12:41 |
Bingi tak hledám, spíš tak se ptám co vás ostatní táhne a baví. Já si vždycky řeknu, že by to chtělo změnu, pro mě jsou kandidáti vždy Honda S2000, Porsche Boxter S, Lotus Elise. Elise (ten 192ps) je nedostupný a navíc je jich tolik rozbitých, že s něho mám strach. S2000 a Boxter S je stejná písnička. Budou fajn, ale pro člověka co miluje tu lehkost a hravost Mazdy, tak to bude krok zpet. Já jsem ted popročítal zahranicni fora, preplnovyných Miat jezdí mraky. A asi pujdu taky timto smerem. Takže spíš přemýšlím zda turbo nebo kompresor. Flying Miata to mají dobře vymakané, láká mě to. Kluci od nás zase mě jednoznačně tlačí do kompresoru. Musím se s tou okompresorovanou svézt. Bohužel neznám nikoho kdo má Mazdu Mx5 s turbem :(
Toyota motoru v lotusu se vubec neboj :-) super motor, rozumnej vykon, poreseni sroubu u vacky aby se tomu nic nestalo asi 500kc :-)
takze lotus je dobra volba kdyz sezenes za rozumnej peniz neco :-)
a asi min srani nez prekopavat miatu....tam si pak zase v koncich az ti nebude stacit vykon zatimco na ten motor v lotusu opet muzes dat kompresor....bud sehnat original co se daval nebo nabastlis no :-)
Ale sranda video opet.... Chudaci z M3 sou vytlacovany japonskym prckem spolecne s amerikou na listovejch perech :-)
Toyota motoru v lotusu se vubec neboj :-) super motor, rozumnej vykon, poreseni sroubu u vacky aby se tomu nic nestalo asi 500kc :-)
takze lotus je dobra volba kdyz sezenes za rozumnej peniz neco :-)
a asi min srani nez prekopavat miatu....tam si pak zase v koncich az ti nebude stacit vykon zatimco na ten motor v lotusu opet muzes dat kompresor....bud sehnat original co se daval nebo nabastlis no :-)
Ale sranda video opet.... Chudaci z M3 sou vytlacovany japonskym prckem spolecne s amerikou na listovejch perech :-)
No vsak to nejni vubec o ridici kdyz ta m3 csl to zajede za 7m a neco :)

18.03.2013, 22:26 |
Bingi Tak ten Lotus s Toyota motorem je mimo rozpocet, na to mám ještě čas :) Zatím jsem se rozhodl, že toto léto si dám čas na ujasnění preferencí. Ideálně když se mi podaří se ve všech kandidátech svézt. Mx-5 s kompresorem je celkem oblibena kombinace, svezení už mám přislíbené. Náhodou jsem byl u zákazníka ve Vsetíně v autobazaru a mají tam na prodej S2000. I když to není sériovka. Někdo z místních tady nevlastní S2000, Boxtera?