Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > plyn ci elektrokotel?

o Navštíveno 5495x o
o 04.03.2013, 20:25 | Luboš1
zdravim, bydlim s pritelkyni v byte 2plus1 cca 60m2 rocne protopime a ohrejeme vodu v plynu za cca 25tisic.. jelikoz chceme zmenu a mame moznost bytu kde bude elektrokotel, jen na topeni a na vodu bude v koupelne boiler. tak se chci zeptat, co se na vytapeni vyplati jestli plyn a nebo elektrina, ted kde jsme tak nemame nocni proud a tam by zrejme diky boileru byl..a dale jestli je velky rozdil v teple kde se ohriva plynem a nebo elektrokotlem... dekuji za odpovedi...

jo byt pronajima kamarad ted ho ceka celkova rekonstrukce a on ma doma take elektrokotel a minuli rok protopil a projel v elektrine cca 22tisic plyn nema kdezto ja celkove cca plyn plus elektrika cca 37tis...

o 04.03.2013, 20:49 | HIGHTOWER
u toho elektrokotle záleží, jaký pak je systém vytápění - rozvod topení, co jsem tak nějak četl, tak u elektrokotle se docela vyplatí podlahové vytápění, ale ruku za to do ohně nedám. Takže asi porovnávat jen plyn - elektriku nic moc, a pak záleží, jak býváš doma ohledně toho nižšího tarifu elektriky... Asi nejlepší si prostě sednout a zkusit to nějak propočítat :-(
o 04.03.2013, 20:55 | Luboš1
prave ze se to jen tak zpocitat neda kazdou chvilku jene ceny atd, ten byt kam by jsme meli jit je o chloupek vetsi, ale jde o to ze kdyby byl nocni proud tak mam elevnejsi elektrospotrebice, ptz pritula dela tyden v praci tyden doma, ale kdyz je doma tak vetsinou nekde flaka, ja prijizdim odpoledne a tv stejne zapiname az vecer, takze nejake to svetlo, z casti lednice, mracak a ten kotel... no byt je stejne velky jako ma ten kamarad i stejne usporadan jen na pravou stranu :-) jinak ze spoda a a ze dvou stran topi sousedi, barak je zdenej a celkem silne zdi, budou nova plastova okna, podlahy atd...
o 05.03.2013, 08:21 | Zdenek (A)
Ja topim elektrikou a mam 20 hodin denne levnejsi tarif. Takze 4x za den na 1 hodinu ve spickach to netopi. Samozrejme ze ten levnejsi tarif je pro vsechny spotrebice a ne jen pro topeni.......
o 05.03.2013, 08:52 | Pepíno_Honda
jen už to není takový terno, jako bylo...
v levným platím 2,60- Kč/kW a v drahým 3,18/kW
o 07.07.2013, 22:33 | cupra.165 | Upraveno: 2013-07-07 22:35:12
Tohle ted taky zacinam resit. Vytapim dům plynem se zavesnym plynovym kotlem s odtahem do komina se spotrebou cirka 1500m3(cirka 28000.-). Ohrev vody el. bojlerem,vareni a spotrebice mi rocne sezerou cirka 7000kWh elektriny(cirka 24000.-). Topeni samotizka. Vyplati se mi prechod na elektrokotel? Da se to takto nejak spočítat nebo mi chybi nejaky dulezity udaj pro vypocet spotreby a vyhodnosti? Jinak ještě doplnim,mam nocni proud kvůli bojleru (8h levnejsi tarif)
o 08.07.2013, 08:33 | tappaja
Kdyz prejdes na komplet elektriku, dostanes zrejme tarif D22, 22 hodin nizka sazba, kolik to je za kWh nevim.
Idealni by bylo zajit do nejakyho zakaznickyho strediska CEZ a zeptat se tam, anebo si to s kalkulackou propocitat. (pokud to lze nejak smysluplne udelat)
o 08.07.2013, 08:47 | Luke_288
bych se stěhoval okamžitě pryč. podle mě vyhazuješ peníze oknem.
my bydlíme v 3kk 85m2, dva dospělí a 1,5r prcek, topíme a ohřejváme vodu (kotel má v sobě minibojler) plynem, topíme na 24st, dvě francouzský okna.
zálohově posílám na plyn 610Kč/měs (doplatek zjistím, ale nic dramatickýho), elektro měsíčně 1000Kč a doplatek byl 400Kč (reálně 1400Kč, podepsal jsem nějakou smlouvu na další 2r a litr slevili). tzn do nějakých 20-22tis Kč/rok se vlezu.
o 11.07.2013, 09:31 | ACEMajky
Luke_288 - neco jinyho je vytapet byt a neco jinyho je vytapet dum, kde mas 4 obvodovy steny

Ja mam elektrobojler + pres leto jede venku cerpadlo v jezirku + filtrace (neustale 150W) + doma akvarko to je tak 50W +samo lednice a tak a jeste velky pultovy mrazak + elektronika a za elektriku dam mesicne 1600,- (cili 19200,-/rok)
topime uhlim, 35metraku uhli za rok pri cene 210,-/metrak=7350,-Kc
plocha 250m2 :)
o 11.07.2013, 16:17 | Luke_288
Ja nebydlim v dome a v dotazu ctu, ze jde o byt 2kk, takze nechapu?
o 11.07.2013, 18:37 | ACEMajky
Ja sem neresil pocatecni dotaz, kterej je z brezna, ale venoval sem se tomu, ze po 4 mesicich sem napsal cupra.165, ktery zacal resit stejne tema,a le pise ze bydli v dome, tak proto... a reagoval sem s uhlim, ze kdyby mel v dome na to misto a naladu, tak se da taky dost usetrit (zatim) - respektive i pro predstavu
o 11.07.2013, 18:41 | Luke_288
Aha, nevsim jsem si data prvniho prispevku.
o 11.07.2013, 18:56 | ACEMajky
V pohode
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4743 sekund.