Navštíveno 1831x

04.03.2013, 15:14 |
Losky | Upraveno: 2013-03-04 15:19:27
Ahoj, koukám po něčem skladnějším než je Panasonic FZ38 a rád si nechám něco doporučit. Musí se to v pohodě vejít do kapsy, optický zoom tak 12x, slušné makro a i video. Foťák bude sloužit na běžné focení. FZ sice fotí hezky, ale už ho nikam ani netahám, protože mě to nebaví.
Docela mě zaujal Nikon S9300.

04.03.2013, 15:28 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-03-04 15:29:27
Přidej 2tKč a budeš mít opravdu pořádný kompakt s větším čipem a světelným objektivem:
[ Link ] Vše pod tím jsou jen obyč hračky s malým čipem a objektivem začínajícím na světelnosti 3 a více a tam si moc proti šumixu nepomůžeš.
BTW: Teď jsem se zhrozil, že už i Nikon dělá foťák s androidem :-/ kam ten svět spěje :-/
Samsung EX 1
kdybys ozelel ten zoom

04.03.2013, 15:50 |
Losky Ideálně bych se rád motal s cenou do těch 8tis a to už dávám limit. Možná jedině omrknout bazary s tím, S110.
Bohužel zoom 3x je mizérie:)

04.03.2013, 15:53 |
Losky Měl jsem i Fuji F80 EXR nebo co to bylo, ale to bylo přímo strašný. Fotky to neumělo udělat nikde, ani na denní světle:(
Losky: Zoom to má 5x což vůbec není podstatné. Pro běžný život je podstatná světelnost a to, že objektiv začíná na 24mm.

04.03.2013, 16:05 |
Losky tím zoomem jsem myslel hlavně toho Samsunga

04.03.2013, 16:09 |
Proffesor_W | Upraveno: 2013-03-04 16:15:15
presne tak. Ma to vetsi cip a svetelnost tusim 1.4. V recenzich dopadal docela dobre, zoom sere pes. To mi pripomelo znameho, porad chtel fotak at mu pomuzu vybrat, dal si nejakou cenu, pomerne nizkou, cca do 5000,- tak sem mu vybral nejaky kompakt canon, sice s mensim zoomem ale dobrou svetelnosti a moznosti manualnich rezimu. No, po 14ti dnech prisel ze si za 9000,- koupil nejaky shit od Sony radobyzrcadlovku s 40x optickym zoomem a full HD videem a HDR modem. Tak mi ukazal fotku nejakyho komina focenyho na ten plnej zoom coz sice bylo impozantni (to priblizeni) ale zrnilo to jak nejakej osmdesat let starej film. No, tak si vyfotil komin a ted ma doma fotak co umi vyfotit komin, super. Foti s tim tak, ze by mu stacil kompakt za dva litry.
Jo, jeste mne pobavil s tim, ze nepotrebuje svetelnost, ze si da fotit HDR a ono to je svetly dost. Pak nekomu neco radit, nasrat. Ztrata casu.
Mimochodem, na sve zrcadlovce mam skladbu objektivu pokryvajici ohniska 10-105. Coz by odpovidalo tak 5x mozna 6x zoomu. Na tech 105 skoro nefotim, vetsina meho foceni probiha na ohnisku 10-70 a jeste se mi nikdy nestalo ze bych potreboval delsi nez je tech 105, opravdu ani jednou, spis naopak. Ale chapu ze nekdo to potrebuje, i kdyz zrovna u kompaktu netusim k cemu.
Třeba pro mě je zoom hodně důležitý parametr a proto jsem si žádný světelný kompakt nikdy nekoupil :-)
Losky - záleží na tom, co máš za prioritu. Kvalitu videa, široký záběr, zoom, nižší šum, automatika versus manuál atd. atd. Ale víceméně prostě vezmi tu cenovou představu a mrkni buď na Canon/Nikon (pokud chceš fotit kreativně (polo)manuálně) nebo Sony/Panasonic (pokud chceš fotit spíš automatem).
Scully: a co s tim zoomem fotis? Neber to jako stourani, ja opravdu netusim co bych fotil s takovym zoomem na kompaktu.

04.03.2013, 16:40 |
Losky Více méně s tím zoomem fotím hověziny jako komíny atd:) Občas se zoom hodí, zvláště zoo atd. Ale na druhou stranu je pravda, že to využiju tak 5x do roka:)
Rád bych solidní video, které v pohodě ostří, nedělá hluk do záběru a solidní mikrofon. FZ má video docela pěkné, ale mikrofon stojí za .... Aby to zvládlo fotit i při lehce horším světle. Fujina ve stínu už fotit prostě neuměla:( Ale to byla tragédie sama za sebe. JInak asi spíš potřebuju menší momentkovač na narozky atd:)

04.03.2013, 20:54 |
Losky případně pokud by měl někdo zájem o toho Panasonica, byl by k mání

04.03.2013, 22:20 |
nome

05.03.2013, 06:11 |
Losky a co ten NIKON 9300?

05.03.2013, 11:02 |
Losky a nebo NIKON P310?

05.03.2013, 11:22 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-03-05 11:23:26
Mr. Scully: bez opření je u kompaktu problém udržet i 5x zoom pokud potřebuješ delší čas, takže mě nějak uniká to využití? Na fotbal co fotíš to rozhodně nebude a v real životě si bohatě vystačím jak s 18-70 sklem na zrcadle, tak s malým zoomem na P300.
Mám P300vku a max. spokojenost. Ještě bych zvážil tu 7100vku (větší čip, přímé možnosti nastavení), myslel jsem že už není, ale pokud půjde ještě sehnat, tak nic lepšího kolem 8mi není...

05.03.2013, 11:30 |
Losky jsem spíš uživatel automatu, jelikož focení nerozumím. Jaká je reálná cena teď té FZ38?
Mrknu po Nikonu a Canonu.
Proffesor_W/Tuner#2 - tak já mám kompakt prakticky výhradně na natáčení videí a tam natáčím prakticky pouze s plným (ani nevím kolik, asi 12x?) zoomem ;-) Stabilizátor to udrží výborně (lépe než u fotek, samozřejmě). Na dovolené taky občas potřebuju cvaknout nějaký detail vzdáleného objektu, ke kterému se pachtit nebudu ;-) Je to pro mě cennější než světelnost, tu naopak využiju málokde, protože kompakt mám na pohodové focení dovolených.
Losky - pokud je pro tebe důležitý zvuk u videa, tak se vyhni Canonům, neumí to :-) Nejlepší videa mají tuším Sony. V závěsu pak ty Nikony a Panasonic.

06.03.2013, 08:00 |
Losky ten můj Panasonic má video docela pěkné. ale problém je se zvukem. Ten jde hodně potichu. Oproti FZ28 tam nějaký pokrok je, ale je to pořád slabé.

27.04.2013, 11:15 |
Fipo trochu oživím toto téma, poradí někdo s výběrem.
Převážná většina fotek budou momentky z cestování :-)
Olympus XZ-1
Panasonic LX3/LX5
Nikon P310
Canon S95
nevadí mi ani "jeté" kousky, takže pokud by někdo věděl ještě o něčem za podobné peníze i bazarovky, nebráním se.
Předem děkuji za pomoc
S95tka je super, má jí kamarád (MATTESS) a fotí to hodně slušně na kompakt jak díky velkému čipu, tak světelnosti. Nikon P330 teď tomu začal konkurovat taky. Vybíral bych z těchdle dvou přičemž Canon už jen bazar nový není.