Navštíveno 2106x

02.03.2013, 19:00 |
Ravo Ahoj,
Mam dotaz na aktualni stav povinnosti dokladat "prukaz energeticke narocnosti" (energeticky stitek) starsiho bytu pri jeho prodeji.
Nejak v tom nemam jasno a nejsem se schopen nikde dohledat co je vlastne pravda. Mam pocit ze existuje nejake prechodne obdobi, ale snad se ozve nekdo z oboru kdo vi vic...
Navic me napada kdo to cely kontroluje? Kdyz budu prodavat soukrome osobe, tak kde neni zalobce, neni soudce :-)
Diky za relevantni info
Pokud se nepletu, u bytu staci jako nahradu PEN dolozit osledni 3 rocni vyuctovani za vytapeni.

03.03.2013, 10:23 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-03-03 10:24:36
[ Link ] Prodej
Rodinné domy zapsané na listu vlastnictví jako objekty k bydlení nad 50 m
Komerční a administrativní budovy
Bytové celky nad 50 m (do roku 2016 lze nahradit předložením tří faktur za roční vyúčtování energií)
Pronájem
Objekty určené k bydlení – ucelená část budovy (rozloha větší než 50 m)
Komerční budovy, administrativní budovy (celé budovy, které se pronajímají jako např. obchodní prostory, kanceláře)
Administrativní budovy státní správy s plochou větší jak 500 m (od 1. 7. 2013)
Už to někdo reálně řešil u prodeje domu, nechal dělat, byl popotahován apod.? Prostě jakékoliv zkušenosti s touto blbostí? Díky

30.07.2014, 19:34 |
AR jo tahle blbost mě zvedla mandle při připravování projektu pro stavební řízení. ČR opět něco extra a limity si nastavuje po svém :(
Já teď řeším prodej 1/2 domu sourozenci, vyplácí mě vlastně, takže v domě bydlí, tak ví, kolik platí za energie apod., takže totální <> v tomto případě, jenže pokuta může být až 100.000,- Kč, by mě zajímalo, kolik tak dávají apod., prostě takovéto případy, jako mám já, měli z toho vyjmout, je to k ho... :-(

30.07.2014, 19:48 |
AR to bych asi neřešil a tu 5ku za ten štítek dal...než se pak s nima cukat a nechat nad sebou viset pokutu 100tyček
Ušetřeno: 7.500,- Kč
Vážený pane,
odpovídáme Vám na e-mail žádost o poskytnutí informace.
Státní energetická inspekce provedla v rámci kontrol zákona č. 406/2000 Sb., (ve znění pozdějších předpisů) v 1. pololetí roku 2014 kontrol PENB u nových nebo rekonstruovaných budov podle §7a odst. 1 celkem 1 367.
U stávajících budov, které se prodávaly podle § 7a odst. 2, tj. provedla 72 kontrol PENB.
V případě, že budova je ve vlastnictví dvou subjektů, kdy se jedná se o podílové spoluvlastnictví, při prodeji podílu jednomu ze spoluvlastníků, nemusí být vypracován PENB.
S pozdravem