Navštíveno 3291x

Ahoj,
objevila se nám závada na Ford KA 1.3 při vyřazení rychlosti za jízdy motor ihned chcípne. Jelikož to nemá otáčkoměr řekl bych že to udělá dycky po cca 2tis. překročení otáček.
Samozřejmě svíčky jsou měněné a zkontrolované nic nepomohlo, palivový filtr je dán taky nový, vzduchový filtr jsem taky vyměnil. efekt pořád stejný.
Zkusil jsem odpojit váhu vzduchu a i po odpojení to dělá taky.
Pokud by někdo věděl čím by tohle mohlo být způsobený tak moc děkuji za radu.

28.02.2013, 11:11 |
Lufas kamosoj to na fieste delala vaha vzduchu.
krokovej motorek volnoběhu?
krokovej motorek volnoběhu?
Právě že i s odpojenou váhou vzduchu to dělá taky. Krokový moturek jsem vyčistil, je možný že je vadný ale ani to vyčištění nepomohlo.

28.02.2013, 12:08 |
Hanes dělá to pouze za jízdy? Když dojedeš ke křižovatce a zastavíš tak to volnoběh drží?
Mohl by to dělat snímač rychlosti na převodovce, ale jeho vada se obvykle projevuje vysokými otáčkami.
Prasklá hadice odvětrání motoru, netěsná některá z podtlakových hadiček kolem sání a spousta dalších věcí. Chce to závadu víc rozepsat.

28.02.2013, 12:31 |
JR KA uz nema volnobeznej ventil? :-D
váha asi, ač na fordu divná vada tak zní to tak....
+zkontrolovat těsnost všech hadicí kolem sání vč. podtlaků.... fordy sou na to hodně háklivý....
dělá to jak za jizdy, tak i když stojím a prošlápnu plyn do větších otáček. Nově jsem vypozoroval pod kapotou že po přidání plynu to udělá takovej zvuk, nevim jak to přirovnat nějak si to někde přisává něco jako turbo neumím to líp napsat. Tak zkusím ty hadičky nějak překontrolovat. To mi neříkejte že to bude nějkej blbej kus plastu na blbým kusu malýho auta :D
Jestli tam slyšíš pri pridani syčivý zvuk tak je to jasný, bude to někde přisávat falešný vzduch a proto to chcipá. Ať ti to někdo prošlapává a ty jdi po zvuku, bude to nejspíš nějaká hadička...
ano to je vyzkoušeno, od někud z hadiček to syčí, takže povyměnovat všechny nejspíš co?
No pokud jsi nenašel tu konkrétni jednu tak radši všechny, i jako prevenci do budoucna ;-)
Tak ono to snad nebude stát moc peněz, to raději vyměním všechny.

28.02.2013, 22:52 |
Kesam Jak píše Nismo když jsou staré tak se podtlakem mužou smrsknout.
Hadičkama to nakonec nebylo, byl to opravdu ten krokový motorek alis volnoběžný ventil. Vyměněno a už nechcípá, hadičky jsou OK. Do toho to začlo ject na 3válce, a je prasklá ještě svíčka, tak běžím pro novou brisku. Pak už snad bude pokoj. Holt starý auto občas udržbu vyžaduje.