Navštíveno 3918x

zdravim vás pánové,za pár dní mě čeká operaca 4.stupně vnitřních hemeroidů,tak sem se chtěl zeptat,jestli někdo z vás tuhle operaci už podstoupil a jaký to po operaci bylo,bolesti atd. v sobotu by mě měly pustit a já počítal stim že už bych v pondělí mohl jít do práce,ale podle toho co se všude dočítám,to asi nebude možný.

26.02.2013, 19:25 |
rcman No, držím ti palce!
Naštěstí mě se to tak daleko nedostalo.
Vždycky jsem jen změnil stravování a snažil se nenervovat a zase byl klid.
Co jsem ze strachu taky tak pročítal, tak tyhle operace nejsou nic čeho by se člověk měl bát...
Co tak znám lidi, tak ty budeš asi první kdo stím šel na operaci. Myslím že ti to pomůže a bude ti hej!
nezavidim ti ani trochu ja s tim marodil 11 mesicu diky spatne lecebne diagnoze od prasete Máje.....Jinak po operaci budes mit klid.Jo a ve stravovani to fakt neni ....to jsou jen zvasty .Kdyz doktori nevedi tak je vzdy jejich vymysl ,to ze spatne jíš,kdyby si ve finale delal vse to co chteji tak nakonec z nich vyjede vyblitek,ze je to genetika:-)).Ja na ne neverim .Bohuzel neco si clovek vyleci sam neco bohuzel ne.
Zrovna minuly tyden jsem se o tom bavil a pry oparace probehne laserem a jeste v ten den te poslou domu.
Záleží na veliksti a rozsahu. Operacu může být laserem, ale ebo taky v plné anestezi a týden si poležíš v nemocnici. Je třeba počítat s omezeným režimem stravování.
Kamarád byl na klasice, je to sice už asi 4 roky zpátky, ale on to měl v rozsahu, kdy už mu tekla krev do nohavic a pak říkal, že 14 dní ležel jen na břiše, první týden vůbec nejedl a prakticky nebyl schopen se moc pohybovat. Od té doby ale má klid.
jsem cca 7 let po operaci. Tyden jsem nemohl jit ani po byte. Dnes je zase neco spatne a zitra jsu zase na
nejake to vysetreni.
Jinak kdo stim ma problem tak to koukejte resit. Samo to nezmyzi.
Tak na klasiku může jít jen masochista. Mrkni na Longovu metodu.
takže mám po operaci,našli mi 3mega velký hemoroidy uvnitř,takže byla celková narkoza,takže operace proběhla v pořádku a já se probudil už hotovej.první pocit ze zadku teda nic moc,ale byl sem po celou dobu nadopovanej injekcema proti bolesti.byl sem v nemocnici 3 dny a nedostal sem ani jednou najíst a ted už sem doma a snažim se jíst jogurty,a kašičky a vše všem je vláknina,protože mě čeká první stolice,tak aby vše proběhlo co nejmíň bolestivě, jediný problém který po operaci nastal,že sem nemohl na malou,prostě to nešlo,takže přišlo cévkování....taky hezkej zážitek.tad sem tedy doma,zatim mě nic nebolí,jen musim nosit plýnu,protože se to stále čistý a teče hnis.
Tak snad to bude dobrý. Přeju ať si brzo OK!
tak sem byl v pondělí na první stolici....nevim k čemu tu bolest přirovnat.... to prostě tlačíte a tlačíte,cítíte strašnou bolest jako kdyby z vás měl vypadnou obrovskej kámen a ono vypadne hovínko o velikosti pecky z třešně. dnes sem byl na další stolici a to už bylo trochu lepší,ale ta bolest ještě přetrvává,stále se rvu práškama proti bolesti a každou stravu zapiju sirupem laktulozy.....opravdu tohle nikomu nepřeju

06.03.2013, 21:12 |
DaveX co je příčinou takových hemeroidů? Jde tomu předejít? Jak to tak čtu, tak bych to nechtěl zažít.

06.03.2013, 21:20 |
CRK pindak: fotky a videa ale kdyžtak nedávej, díky :)

06.03.2013, 21:51 |
swep davex tomu se předejít nedá, trpí tím 70% lidí, jedině můžeš jíst hodně zeleniny, vlákniny, hodně pít, aby si neměl tuhou stolici a taky se pravidelně vyprazdňovat, dobrý je mít taky dostatek pohybu, pokud ale máš sedavé povolání, tak dřív nebo později tě to pravděpodobně taky čeká. nejhorší je, že jak na to jednou trpíš, tak se to stále vrací, po roce, po dvou, nebo po víc, znám pár lidí, kteří už byli na více zákrocích, potažmo operacích
pindak: já bych věděl k čemu tu bolest přirovnat - je to jako bys sral ježky :)
nebojte,fotek a videí je na netu dost k pokoukání ;-)
samozřejmě je to dřeba dlouhým sezením u PC když se ti zapaří zadek, pak sezením na studeným třeba betonu,pak taky hodně ta strava a taky trochu dědičnost
jj-ježečci,jsou to ale prevíti,když ti lezou z prdele ;-)
tak to bych nechtěl ;-DDD