Navštíveno 1981x

Zdarec, sem ko.ot, tak mi to prosim nepiste :)
Nastala situace - koupil sem si volant Logitech G27 a prodejce mi nedal trafo napajeci a slibuje, ze ho posle (ted nekomunikuje). Tak sem vzal 2x 12V baterie z UPS a spojil je za sebe, takze mam 24V, coz je napajeci napeti volantu. Vse vcera behalo OK, do dnesniho dne, kd sem si chtel zahrat a nechtel sem vecer rusit okoli tak ze si vemu sluchatka napojim je do externi 5.1 zvukovky (vse pripojuji do noutase)
[ Link ] co cetr nechtel, kabel od baterky + pol si skrtnul o jeden vstup mikrofonu na zvukovce (volant i zvukovka byly pripojeny k noutasu). Od te doby se volant nehlasi po pripojeni k PC, zvukovka hlasi, ze zarizeni USB nebylo rozpoznano (zvukovku vem cert).
Volant sem kuchnul, ale na desce neni znat zadne poskozeni - vypaleni, ani mi neni jasny, jak by se mohl vypalit, chpaal bych USB na noutasu, ze by tech 24V proslo pres ne, nebo ze bude KO zvukovka (coz asi je), ale proc to odnesl volant jedine nejak pres noutas pres USB.
Ja nejaka sance opravy, nebo tip na co se podivat, je tu nekdo, kdo by byl schopen (planek zapojeni desky od volantu samo nemam) se na to treba podivat?
Diky moc...
prikladam foto desky po rozebrani volantu

bez blesku

Přes zvukovku odešel volant? To se mi nezdá, nevzalo to náhodou sebou spíš USBčko? Zkus obojí na jiným kompu.

23.02.2013, 04:33 |
Jozzo nahod fotky na nejaky server a hod tu link,tohle je na bliti a nejde tam ani nic poznat
Je mi to taky porad divny, ze by to odslehlo pres tu zvukovku, spise bych cekal, ze to odpali zvukovku a tim to hasne..., ale asi tech 24V prolitlo pres konektor mikrofonu na externi zvukovce az do USB a skrze noutas pres USB do volantu a skrze volant zpet do tech baterek...
Na noutasu sem mel pripojenou chladicvi podlozku, ta se prestala tocit, tak sem si rikal a kurva, konecna, ale po vypnuti a zapnuti noutase podlozka zase jede a externi HDD v onech zapojenych USB taky jede...
Volant sem pripojil ke starymu PC s Win XP a nic, ani nevi (PC), ze sem k nemu neco pripojil, to same u zeny na noutasu s Win7
Jinak volant predtim "fachal" i bez externiho napajeni, respektive fungovali jen tlasitka a pedaly, Win ho v pohode nasli, ted ani prd, cili si myslim, ze odesla nejaka ta cast, co pres USB komunikuje s PC
Jozzo - zde lepsi foto - foceno vcera mobilem, zkusim to kdyztak jeste dneska vzit normalnim fotakem
[ Link ] bohuzel Logitech ac se zda byt jako znacka, tak u nas ma naprd servis (respektive nema), jinak bych koupil novou desku
Tady sem nasel clanek manika, co kdysi kuchal G25, popisuje tam nektery soucastky, na co jsou
[ Link ] a zde ma odkaz na katalogovy list procesoru (jen sem jeste nekoukal, zdali je stejnej jako na G27ce
[ Link ]
tak samozrejmne chyba prvni a zasadni,pripojovat na takovyhle veci baterky,ktery proste pri skrtnuti o cokoli znici vse,protoze je to extra tvrdy zdroj na tohle jedine zdroje sitove s akorat dostavecnym proudem.......
njn, zdroj sem chtel koupit, ale hold u nas sem ho nesehnal a tak na vikend sem si chtel zahrat...
Tak notebook to zavlastne asi postihlo taky, po pripojeni chladici podlozky a uspani notebooku se vetrak podlozky toci stale :(
tak noutas i kdyz ho vypnu, tak do USB de stale stava, cili se tam asi neco odsvihlo - no zkusim ho reklamovat, uvidime, jak to dopadne
po kuchnuti externi zvukovky v ni taky neni nic videt, jen se hreje nejakej integrovanej obvod co je uvnitr, ale nevim jak moc se hral predtim....

23.02.2013, 11:00 |
DaveF | Upraveno: 2013-02-23 11:01:34
nj. akumulátory takhle radši používat , nebo jen s rychlou pojistkou dimenzovanou dle odběru hned přímo na svorce. Ten velkej zkratovej proud je prevít může zničit kde co, jak se taky stalo - 2 zařízení + USB port
a ještě navíc 24V :-(

23.02.2013, 12:57 |
Jozzo fotky porad bidne , ale stejne to asi nepomuze

23.02.2013, 21:55 |
ACEMajky | Upraveno: 2013-02-23 21:56:30
Zavezl jsem to k Pavlovi 528 (za coz jeste jednou diky za jeho cas) a zda se, ze to odnesl integrovany obvod, takze zkusim kontaktovat Logitech, zdali a za kolik by byl schopen dodat zakladni desku a pokud to nepude, tak to rozprodam na nahradni dily
ACE, co si pamatuju, tak kolegové se simracing, kde je 80% G25/G27 nakonec po marných pokusech vždycky sháněli druhý, ať se jednalo o pedály, motory, nebo elektroniku.
crestik - ja si taky obstaral jiny, ale typek, od kteryho sem ho bral (prej ma najeto tak 30 hodin a vypada to, ze to bude pravda), tak mi rikal, ze ztratil trafo, zavolal na infoliku a ze mu trafo po zdeneli S/N volantu zaslali a ani za to nic nechteli - tak uvidime