Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > D: Celuozová barva

o Navštíveno 1240x o
o 20.02.2013, 23:45 | Tweety_xx
Zdravím, mám dotaz, jsem v UK a potřebuju si něco stříknout, mám problém v okolí sehnat nějakou prodejnu tak to řeším přes e-bay. Narazil jsem hodně na celuozovou barvu. Co to je? jak se to chová?M je to v něčem jiné, než klasická dvousložková (akrylová) barva? Je třeba dát na něco pozor, nebo normálně naprat do pistole a stříkat?

o 21.02.2013, 20:25 | Zdeny60
Není to barva celulozová, ale je to barva na bázi nitro-celulozy. Jednosložkový rychle schnoucí barva nevhodná pro venkovní použití, trvanlivost a světlostálost je špatná, nesnáší dobře po větrnostní vlivy, ať lak, nebo barva. Podklad by měl být ošetřený nitrocelulozovou základovou vrstvo, protožs obzvláště olejové (i jiné emaily) spolehlivě naušía pak zkrababtí a podotýkám, že na těchto podkladech pak téměř nikdy nevytvrdne. Stříkat radši mnoho slabých vrstev, než několi silných.
Akrylová barva je na jiné chemické bázi.
o 21.02.2013, 21:48 | Tweety_xx
Ahoh, tak sem to blbě přeložil - "Cellulose Paint"
Talže na venkpovní použití říkáš nevhodná.
Tím pádem mě ale zaráží toto:
[ Link ]

Píše tam car paint a našel jsem jak se o ní baví i na nějakých forech o restaurování atd.
o 21.02.2013, 23:02 | tappaja
Celulozka je na veterany. Neres to a najdi 2K.
o 21.02.2013, 23:10 | tappaja
hele co sem nasel
[ Link ]
o 21.02.2013, 23:10 | tappaja
o 22.02.2013, 00:34 | Tweety_xx
Tap: Jen tak mimochodem, ty jsi v UK
o 22.02.2013, 00:39 | Tweety_xx
No a teda je ta celuozka na prd, nebo je to v pohode? To uz jen tak pro zajimavost.
o 22.02.2013, 09:55 | tappaja
Ja nevim, dnes jsou barvy nekde jinde. Co si vzpominam, jeden deda mi rikal, ze se to lestilo jutovou hadrou prolejvany petrolejem.
Fakt se to bude pouzivat prakticky jen na veterany, pokud se restauruje do AAA stavu nebo kdyz je potreba zachovat stejnou technologii pri oprave treba.

Co vlastne chces lakovat?
Jo, jsem v UK, Bristol.
o 22.02.2013, 13:36 | Tweety_xx | Upraveno: 2013-02-22 13:39:57
Chystám se na kola, ale furt tu trochu zápasím s tím, že oni i to co je stejné mají třeba jinak značené, a taky mám problém dohledat nějaký obchod. u nás jsou barvy laky na každm rohu a tady sem narazil zatím leda tak na Halford, Homebase atd a tam je skoro prd. Tak nevím, jestli jen blbá lokalita, nebo tu všechno řeší on-line.
o 22.02.2013, 13:46 | tappaja
Tam to nenajdes.
[ Link ]

no proste hledej...
[ Link ]
nebo zkus vygooglit nakej paint shop blizko tebe?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3059 sekund.