Navštíveno 3603x

Chtěl bych se s přítelkyní přestěhovat do Prahy tak zhaním nějakou práci. Tak na začátku dubna. Kdyby někdo o něčem věděl. Životopis když tak pošlu na email. Díky

20.02.2013, 18:11 |
xSam Asi by nebylo od věci alespoň trochu popsat co děláš, nebo bys chtěl dělat, nějaký zkušenosti a tak...
Takhle se nabízí práce fakt těžko.
jako xSam. Jinak s tvym nickem si v praze asi praci najdes :-)

20.02.2013, 19:33 |
macek Zustan tam kde ses pac tady v Praze mame mafianu dost a dost:-)
Kamarad takhle s velkou slavou vyrazil do prahy a za par mesicu se vracel s obrovskyma dluhama zpatky. Radim nejdriv praci sehnat a pak az se stehovat

23.02.2013, 23:00 |
JR Kdo chce pracovat, tak si praci vzdycky najde. Kdo hleda jenom zamestnani, tak to ma horsi.
mě stále udivujou ty optimistický lidi co si myslej jak je v Praze vklidu sehnatelná práce :D
realita je taková že neni, pokud máš nějakou práci tam u vás tak tam zůstaň, tady leda padneš na držku
-pracovně aktivních v ČR je necelejch 50%
-denně přibejvá 2000 nezaměstnanejch lidí
-na jednu pracovní pozici (reálnou) co za něco stojí připadá 20 uchazečů
-průměrnej hrubej plat v Praze 21000 (reálně pod 17 je uměle navýšen mizivym procentem lidí)
-smlouva na dobu neurčitou a zde z pracovního zákoníku odpovídající případné odstupné se řadí do kategorie sci-fi
-sehnat práci "přes známost" dneska už taky skoro nejde, dřív se takhle dohazovalo běžně, dneska by to od známýho bylo asi jako kdyby tě přetáhnul kramlí a spadnul si do žumpy kdyby tě někam dohodil...
když to shrnu vypadáš že ti je jedno co budeš dělat, tudíž počítej pokud náhodou seženeš práci tak plat někde mezi 9-15 hrubýho , ta horní mez je když budeš mít velký stěstí.....
reálnej nájem menšího bytu v Praze minimum 10k, za 12 průměr, za 15 rozumnej byt, za 15 ovšem pronajmeš klidně barák takže opět trochu cinklej systém a předražený byty...

24.02.2013, 03:29 |
Tendr | Upraveno: 2013-02-24 03:38:42
Moje zkušenost...
Já jakožto autoelektrikář... V polovině ledna příjezd do "krásný" Prahy.. V polovině února jsem nedostal jedinou odpověď na mail, kterých jsem do různých společností rozeslal stovky... Desítky telefonátů, desítky schůzek... Fuck Off! Když už nebylo kam se sebou tak jsem šel doplňovat regály v Kauflandu, což jsem vydržel měsíc a padal jsem zpět... A to mám 8 let zkušenosti s autoelektrikou a s montáží autohifi .)
Každej si to hrozně maluje v tej Praze, ale je tam tolik Vietnamců, Ukrajinců, Rusáků a jánevimčehoještě, že tam prostě práci, ať už stavební nebo nějakou jinou sehnat má šanci málokdo...

24.02.2013, 08:59 |
Lufas Nismo to jako fakt takhle je?15 hrubyho? ty voe zlatej Jablonec...
je teda pravda ze segra vydrzela v praze pul roku a pak se vratila zpet, dela tady tu samou praci a za lepsi money...

24.02.2013, 09:59 |
hanx Co je taky celkem důležitý je nečekat jen na nabídky vyvěšený na portálech práce, protože dost firem je tam ani nevyvěsí. Obcházet firmy v oboru kde chceš pracovat napřímo a ptát se.

24.02.2013, 10:06 |
Lufas hanx, jj souhlas takhle jsem vzdycky dostal praci ja, na tech portalech to jsou stejne vetsinou jen agentury ktery potrebujou zaznamy do svy databaze a nic ti stejne nedaj...
Lufas: v Praze je průměr vyhnán těmi pár lidmi, co jsou managery, řediteli velkých firem, politiky apod., takže když vezmeš 50 tis. vs reálných 15-17 (a fakt těch 15-17 má 75% lidí dělající v Praze), jsi v průměru vysmátý, ale realita je jiná, viz. scénka Holzmann a statistika, konkrétně 8:30...
[ Link ]

24.02.2013, 13:15 |
Kacko V Praze práce je, ale je tu taky větší konkurence.
Přítelkyně (manažerka - x let praxe), taky nemohla sehnat asi 7 měsíců a byli jí nabízeny pozice typu: Vedení 10lidí, zodpovědnost za vše možné za 18 hrubého atp:)
Sice u ní hrál roli i věk a bezdětnost(velká pravděpodobnost dětí v následujících pár letech), ale i tak zodpovídat za 10lidí za 18..:)
Tak to jste mě dost překvapili, jsem vyučený kadeřník s maturitou, mám svářečský průkaz, vazačský, paličský na plasmu, somelierský kurz.Ř.p sk. B. A k tomu nicku vytvářel jsem si ho ve 13 letech a tak nějak se to semnou do teď táhne:D

24.02.2013, 18:27 |
Lufas HIGHTOWER:tak to mi je jasny,ale kdyz slysim vsude okolo jak je v praze blaze tak jsem mel jine predstavy:-)
Tak nevim jestli nismo trosku nemlzi,nebo uz hold patri do skupinky ktera praci shani hure :-)
Abych trosku oponoval,tak co ja mam znamy V praze,tak pod 20 cisteho nedela nikdo.
Jen segra co prodava v cukrarne (na Praze 1) 20-30kcisteho /mesic
jeji pritel dela v logistice-40k
ex-kolega z prace(strojirenstvi) U nas mel kolem 15k,v Praze nastupka 25,ted po 2 letech taktez pres 30k cisteho za mesic.
Pokud te doma nic nedrzi,klidne tam jed a zkus to,ale musis si umet maknout,nefakcenku je tam dost.

25.02.2013, 04:34 |
JP | Upraveno: 2013-02-25 04:41:32
Tak jasně že je hodně lidí co berou 30, 40 a víc, ale nebejvá to úplně typicky někdo, kdo se před měsícem přistěhoval z vesnice s tim, že bude "něco dělat" v Praze, aniž by měl vůbec představu co:). Další věc je ta, že hodně lidí si rádo přibarvuje a ve skutečnosti tolik neberou. Největší experti jsou na to třeba pražský taxikáři, od těch občas člověk slyší že maj třeba 60 měsíčně nebo podobný nesmyslný sumy a pak je potkám na pumpě jak docinkávaj naftu za dvě kila do rozpelešenýho Supa s 300 v hrbu...

25.02.2013, 05:02 |
Kamil07 | Upraveno: 2013-02-25 05:06:46
JP: Vidím, že taxikáři jsou všude stejní, naštěstí v Ostravě je trochu zredukovaly osobní přepravy, které jezdí za rozumnější ceny.
Taky tu byli experti, kteří si mysleli, že dělají kilo měsíčně a pak se zjistilo, že šmelí od čorkářů rádia, aby na tom ve výsledku vydělali 200,- Kč.
Doufám, že taxikářů bude jen ubývat.

25.02.2013, 06:29 |
swep Tyvoe to bude flame, navazet se do taxikaru..
Z mé strany to samozřejmě nebylo myšleno na všechny, znám i pár normálních taxikářů, nicméně většina je fakt póvl.
Lufas : ano, to je prostě realita krutá.......samozřejmě portály práce sou marný tam pokud budete shánět seženete leda hovno stejně jako na pracáku, práce se musí hledat jinak protože na portálech je buď něco co nechce nikdo dělat za 9 hrubýho servírku na praze 1..... nebo všechny ostatní pozice sou jmenovaný různě ale skrejvá se za nima v reálu telemarketing co nikdo nevydrží dělat dýl jak měsíc... podle statistik tu bylo nějakejch 21 průměr plat, jenže na to fakt dosáhne těch cca 75% a zybylejch 5procent "manageři" apod co berou tolik že dokážou zvednout průměr o dost a to nepočítám samozřejmě ty co neodváděj daně...
Kacko : jj, pozice dobrá ale praxe dneska nikoho nezajímá tu si může strčit za klobouk.... důležitý je kolik si řekneš, vezmou toho co vezme nejmíň ať má zkušenosti nebo nemá je to buřt.... ve valný většině pozic to prostě funguje takhle., smlouvu na rok maximálně a nazdar...
Mafian : voe kadeřník svářeč :) já nevim pokud seženeš práci tam tak k nám nelez, budeš prostě jen další z mnoha, situace bejvá opačná kde v né tolik zalidnějnejch oblastech prostě ta práce pořád nějaká je někde ve fabrice svářet a neni problém tě vzít protože za tebou nestojí 20dalších..... u nás je taky práce sice dost ale stojí tu aspoin dalších 20 v řadě za tebou....
BATMAN :
nepatřim do skupinky co hledá špatně, ba naopak sem v tý co hledá zcela nejlíp ale zrovna v současný době hledám změnu a můžu vklidu říct že i přes známosti je všude prd :)
samozřejmě taky znám hromadu lidí co dělaj 30-40-50-100-200 i víc ale to sou prostě výjimky a uvědom si že všechno tohle sou lidi který to začly dělat už v dobách o kterejch se tu nebavíme, bavíme se těď o sehnání práce dnes né před 2 a víc let zpět, to ještě neyl takovej problém.... před 4-5ti lety to bylo ještě lepší si lusknul prstem a vybral sis z nabídek.....
taxikáři to samý : dřívě se dokázaly dostat na rozumný peníze, vklidu 50k ale dneska ani omylem, je jich jak much a každym dnem přibejvaj.... a jinak samozřejmě ano, většina taxikářů sou fakt póvl....
No je potřeba se otáčet za kvalifikací kvůli práce. Já tu práci mám, jen to platové ohodnocení by mohlo být větší, si myslím, kdy i po 3 letech je pořád můj plat nějakých 12k.
No je potřeba se otáčet za kvalifikací kvůli práce. Já tu práci mám, jen to platové ohodnocení by mohlo být větší, si myslím, kdy i po 3 letech je pořád můj plat nějakých 12k.
Nismo:
vše je jen pouze o úhlu pohledu,já ti hned jeden jiný,velice aktuální,cca měsíc. U nás vě firmě dal výpově jeden ze dvou správců Linuxovejch servrů a databází. Dohodli se z ředitelskym že ho pustěj hned jak na jeho židli bude sedět jeho nástupce,že ho nebudou držet zbytečně dva měsíce výpovědní doby, nástupní plat byl cca 60kolíku a nějaký benefity kolem. A jak to dopadlo?? Pustili ho 11 dní před termínem protože dřív se prostě nikdo nenašel,respektivě druhej Linuxář kterej pro ty adepty udělal nějakej orientační test říkal že to byli povětšinou vemena se základní znalostí ktera by stačila tak na juniorskou pozici za poloviční prachy... Takže je to tak že kdo umí něco trochu specializovanýho tak práci nejde,kdo ne tak ten má problémy.

25.02.2013, 15:16 |
hanx Klobouk: nic proti, ale úhly pohledu se většinou říkají na jednu stejnou věc, ta tvoje situace je dost jiná než to o čem se tu lidi baví. Pokud by měl zakladatel topicu podobnou specializaci a podobné znalosti, tak by buď nechodil na AHC forum ptát se na práci, nebo by se ptal konkrétně.
přesně tak, je to v čistém,
Přesně tak, pokud něco umíš a umíš to dobře a máš k tomu nějakou praxi ( né půl roku ) pak s prací povětšinou nebejvá problém. Musíš ovšem umět něco kvalifikovanějšího. Když budeš nabízet že umíš péct housky nebo stříhat vlasy bohužel s tím si myslim že o moc dál než těch 12k nedostaneš.. Já třeba byl na posledy bez práce 9 dní. A to jsem nepoužil žádné známosti ani tlačenky. Čistě jen líná huba, holé neštěstí :)
Hans : však já s tebou souhlasím,ovšem já to psal hlavně proto že Nismo nám tu popisoval že situace je zcela obecně taková že práce je málo a lidí na ní všude kupy,že smouva na neurčito apod jsou scifi(taktéž není pravidlem) a že za slušný prachy vydělávají jen ti co začali dávno,tak jsem jen chtěl ukázat že u trochu specializovaných pozic a klidně bez jakékoliv VŠ prostě práce je a prachy taky.
Bohuzel v nasi branzi je to jak rika klobouk.
Prace je ale nejsou lidi, ktery jsou ochotny na sobe pracovat a delat.
Shanel jsem za posledni rok 2 lidi. Prvni jsme zkouseli klasickymi pohovory. Stravis tim 14 pracovnich dni, kdy ti prace stoji a z 60 pohovoru nemas z ceho vybrat. neni to o tom, ze si vybiras mezi 4 lidmi, ale snazis se vybrat alespon jednoho, ktereho nebudes 2 roky ucit a pak ti ho nejaka nadnarodni spolecnost preplati.
Druhy uz jsme neresili a nahrubo jsem se snazil pretahnout lidi, o kterych vim, ze se na ne muzu spolehnout a ze na to maji.

25.02.2013, 18:03 |
pepe689 | Upraveno: 2013-02-25 18:16:04
pro JP na letisti maji taxikari naklady +-70t mesicne tak je jasny ze tech 60asi udelat musi ne??:-DDD pro kamila ja radia neberu ale doporucuji jim osvedcene cleny z fora ktery na tom maji zavedenou zivnost :-DDa ani nemusi mit placeny darylo P a vsichni jim popleskavate po zadech :-DD
Naklady na letisti ,aby bylo par jedincu v obraze 21-22T misto pred halou,18-25 mesicne najem auta,10-12000KM mesicne (samo superby berou 5,realita 8 i vice,VZP+PSSZ cca 4000,.Kc ,povinny telefon -1500)----no a ted musis bydlet,musis jist a jiny veci takze asi tak

25.02.2013, 18:05 |
pepe689 | Upraveno: 2013-02-25 18:07:10
jeste jeden dodatek kamarad jezdi na hlavni prac.pomer u nejmenovane firmy hruby prijem leden 86000Kc pronajem auta)samo ze leva jako prase ) vcetne nafty 50 .....hodiny 350 ,mycka 500 zbytek sel do nej :-))a to se vyplati ,kdyz se vozi povl co se po Praze vyskytuje ,
Jianka aby nebylo taxiku jako much kdyz to tady vikendy jezdi samej buran ,kterej nezna Prahu chrapou v tom 3 dny staci se podivat na Argentinskou Pa So Ne u pumpy samej vidlák ......

25.02.2013, 18:11 |
hanx Je to celé zvláštní a postavené na hlavu. Na jedné straně jsou lidi co by chtěli 30k za nohy na stole a žádnej stres, na druhé straně zaměstnavatelé co by chtěli čubičku co jim bude za 10k dělat dvanáctky bez remcání a pořádně.
Když jsem já byl na pohovoru na pozici koordinátora výroby (vedení týmu lidí) v jedné korejské firmě V Lovosicích (nástupák 20k), bylo nás tam 7. Z toho 4 neuměli ani slovo anglicky takže neměli šanci postoupit. Nakonec to bylo já - mladej kluk ještě student "manažerské" VOŠ tenkrát bez valných zkušeností v oboru proti třicátníkovi, co měl v životopisu podobných, i vyšších pozic, docela dost. Vzali jeho, protože já měl ještě měsíc do konce školy a oni si na mě nechtěli počkat (pravděpodobně to nebyl jediný důvod, on se na tu pozici asi zdál lepší celkově). Za dva měsíce jsem si všiml, že u nich proběhlo znovu výběrko. Za další měsíc mi volají, jestli ještě pořád mám zájem, protože po takové době stále nepochodili a že by byli rádi kdybych u nich tedy nastoupil. Už jsem měl ale dávno jinou, super práci.
A já se ptám: Proč pozvali na pohovor tak málo lidí? Proč ti lidi chodí, přestože jedna z velkých podmínek je angličtina a oni ani neumí pozdravit? Proč člověk který nastoupil nevydržel měsíc (pokud vůbec nastoupil)? Těch otázek je ovšem pořád víc a víc.
Co z toho vyvozuji já - člověk musí hledat práci aktivně. Musí pracovat i za firmu hledající zaměstnance - nečekat "až se ozvou" a na pohovoru jen odpovídat na otázky, ale přijít osobně, domluvit schůzku s někým a říct "mě potřebujete, já na to mám, já jsem na tu pozici ten pravý - a hlavně MYSLET TO VÁŽNĚ" samozřejmě vše brát v konkrétní situaci (nějaká firma vyloženě zase nemá ráda osobní návštěvy, ale do telefonu je to vždycky dobrý zkusit domluvit) atd atd. Nemám práci? KAŽDÝ DEN strávím minimálně 8 hodin denně něčím, abych si tu práci našel nebo se v něčem zdokonalil.

25.02.2013, 19:14 |
JP pepe, já mam představu co to stojí a co to nese, mam kamarády co jezděj u AAA. Řeč byla samozřejmě o čistym zisku, ne o tom co "vyjedou" - to je nicneříkající údaj... Co vidim, tak taxikáři co si platěj letiště v tom většinou seděj 14h denně 6 dní v tejdnu a 60 měsíčně čistýho jim to nenese ani zdaleka.
14 hodin to by si pridal a 60 cista taky ne:-))) to 6000 tam denne fakt nedelaji s bidou 2-3 ..a to se vyplatí´´No zase neni se co divit ,kdyz v CZ neni svoboda podnikani .
14 hodin to by si pridal a 60 cista taky ne:-))) to 6000 tam denne fakt nedelaji s bidou 2-3 ..a to se vyplatí´´No zase neni se co divit ,kdyz v CZ neni svoboda podnikani .

25.02.2013, 21:33 |
macek Koukam samej znalec pracovnich pomeru a vydelku :-)) Nismo 50tis driv jo ??? to nevim kam na to chodis na tyhle zaruceny zpravy pac ja bych driv za tyhle prachy ani nestartoval auto :-)) jezdim od roku 91 tak sem toho zazil dost a dost driv se delali jiny penize nezli ted pac taxiku byla taky tretina dnes se tim resi nezamestnanost :-) Plmo ukacek a i vietnamce sem videl v taxiku pak taky nakyho cernyho a slovaku?? o tom ani nemluvim. neznaj prahu a ani pomalu cesky neumej no no coment
Ridicu taxi je v Praze registrovano cca 14tis samo ze ne vsichni jezdej ale je to dost ne?? prez vykend se do Prahy stahujou vesnicky lopaty co okupujou pumpy tam se masirujou a kdyz prijedes tankovat tak nemas pomalu kde pac jich je tam jak much:-)pak ta povest je bohuzel takova jaka je
Mafian jestli chces vydelat love v Praze takovy co ti nekdo nakecal tak bez delat treba letackare do Darlingu nebo Atlasu tam si tech 40-50 tis vydelas a kdyz budes delat jejich sefa tak v klidu kilo ale je jim to hovno platny pac to vsechno prohrajou a profetujou:-)) Pak se das treba dohromady s tema cernejma co delaj taky a jeste navic prodavaj v klidku fet a benga se jich nevsimnou tak to potom muzes vsem rikat jak kazdej v Praze vydelava:-Zustan redeji tam kde ses a mas klid
Klobouk : jojo Linuxářů je jak much ;-) ono to je taky částěčně tim že ty Linuxáři skládaj už v tescu zboží a nabídky si ani nevšimnou :) samozřejmě ti neřikám že v IT jak se řiká že je lidí hromada tak neni to samozřejmě pravda, jak píše Libor níž tak v IT je sice lidí hromada ale těch co by vydržely nebo za něco stály už zase tolik neni..... ale i přesto máš v IT snažší něco sehnat než v jinejch (říkejme tomu běžnejch) odvětvích...
Prostě bavme se tu o normálních lidech kterejch je v týhle republice většina, né o tom že nějakej váš známej támhle nastoupil dělat ředitele za 200 přitom je vymaštěnej že to mlátí dveřma (standardní realita dnes) nebo o tom že si nemoh najít linuxáře.... já taky neznám nikoho na oracle teď a prostě tyhle lidi se hledaj blbě a tomu odpovídá už i jen nástupní plat kolem 40-60k kterej je klidně udávanej na job serverech....
PERFEKT : aspon že si napsal povětšinou.....
pepe : ano víme jaký sou náklady na to bejt na letišti, ale bavíme se o taxikářích všeobecně což sám víš že jich tak 3/4 tady dřou nouzi z bídou.....
včera sem potkal jednoho chudáka co taxikaří s E60 , měl zbořenej zadní blatník což je skoro totálka na tom autě (finančně) takže vyklepaný kladívkem a nastříkaný barvou asi koupenou v tescu prostě jen jakási modrá na tmavý modrý.... k jinýmu sedneš do rádoby novýho auta a řekneš mu že mu tam mlátí náprava a standardní odpověď "myslíte ?, já si toho moc nevšim ještě tak to nechám udělat" ..... po půl roce tam sedneš náhodou zase k němu a náprava že si řikáš kdy ten čep to kolo už neudrží na autě....
takže prostě 3/4+ sou těžká holota a buzeranti co by se na to měly z fleku vysrat jenže co pude takovej tágař dělat že ano...
Macek : ano neboj soused vedle co si ted postavil barák tak dělá taxikáře už delší dobu než ty tak vim tak nějakej průměr, jenže tehdá byla jiná doba a i běžnej člověk si s bokovkama (příležitostí bylo dost) udělal 50+.... dneska prostě se tam cpou nezaměstnaný co maj auto, koncesi si koupěj a na benzínkách tankujou za dvě kila, auto v katastrofálnim stavu a sou rádi že sou.... často to sou i ti který s vidinou velekej love šly dělat ťikťak a dneska ve svejch škopkách splácej milionový dluhy...
hanx : ano je to postavený na hlavu, ceny nájmů sou tak vysoký že v dnešní době vpodstatě nemáš šanci někde žít sám a si odkázanej na někoho kdo bude bydlet s tebou....
na ty pohovory samozřejmě že i choděj lidi co nesplnujou ani základní požadavky na danou práci a choděj tam prostě zkusit štěstí protože všechno jiný už oblezly tak zkusí tady protože co kdyby tam třeba ta angličtina nebyla tak potřebná......
----------------------------------------------
berme to z jinýho pohledu, všichni si zde už všímaj že sehnat práci neni prdel, pokud je člověk čerstvě vystudovanej tak je v řiti a vpodstatě bez šance skoro ve všech oborech, pokud člověk má praxi je v píči taky neb ta mu nic nezaručí a jakmile se dostane do výběrka kde na pozici bude on nejlepší tak v 9 z 10ti případů jí dostane ten co bude mít menší finanční nároky resp. přistoupí na nabídku zaměstnavatele 15k hrubýho....
rozdělení domácností dle příjmu za 2011 :
-10% lidí vydělává kolem 6tis na hlavu za měsíc -
plat za kterej by macek ani nevstal z postele protože vydělá víc když bude spát
-20% domácností žije s 8300,- měsíčně na hlavu
opět těžkej výsměch roku 2011 aneb tolik se robilo před dobou dávnou takže kde je ten váš úhel podhledu teď ??
je nás 10 milionů ... hezký číslo ale i tak zalidněnost u nás neni tak velká, přesto 60+% jsou češi a 30% sou tu hádejte... cikáni, černoši, úkáčka....
denně přibejvá 2000 nezaměstnanejch lidí statisticky a to číslo se neustále zvětšuje ......takže kam ta doba spěje pokud za další rok bude dalších 600 000 lidí bez práce při současnym trendu 2000/den ??
pracovně aktivních tu je necelejch 50% .... řekněme tedy 4 500 000 lidí , z těch to je 450 000 měsíčně s výdělkem 6000 , 900 000 měsíčně s výdělkem 8300 .... to jsme na 1 400 000 lidí který pracujou ale je jim to k hovnu protože cigán bere 2x tolik co oni a ani nehne prstem....
-10% lidí dokáže měsíčně ušetřit přes 5000kč to máme tedy 450 000 lidí kteří neřeší a jsou "vpohodě"
-procento zmrdů co se vymykaj tabulkám neni známo ale řekněme že to bude 1% takže zanedbatelný
-zbylý procenta pracovně aktivních lidí žijou tzv. "z ruky do úst" takže měsíčně nejsou schopný ušetřit 5tis dle ČSOB a spořky .... což je třeba 2 500 000 lidí
takže 2 500 000 lidí tu tak nějak žije a vydělává na 5,5 milionu lidí co jsou pracovně neaktivní , důchodci a v těsnym závěsu cikáni protože dle statistik opět řada důchodců pracuje a to hlavně v okolí prahy protože jejich náklad yna živobytí sou tak velký že nejsou schopný vyjít s pěnězma.... takže opět jsme u toho že tu je hromada cizinců jenže ta normální hromada maká zatimco ta milionová hromada cigánů se fláká a nechá se živit
takže já fakt nevim, rozhlédněte se kolem sebe, podívejte se na nějaký čísla ne jen na procento nezěstnanosti který je zcela zcestný zřejmě
nezaměstnanost která čítá 600 000lidí bez práce jsem zahrnul tak nějak do počtu obyvatel 10mil protože v reálu nás je právě kolem 10,6mil...
takže ve zkratce :
600tis lidí : nezaměstnáno, příjem 0 případně minimální dávky
450tis lidí : čistý měsíční příjem 6tis
900tis lidí : čistý měsíční příjem 8300
2,5mil lidí : z ruky do huby
450tis lidí :dokáže i šetřit
mizivej počet : Kellner aspol....
mě to nepříjde tak hezký jak to zde nějací jedinci viděj...uvědomte si že na práci nečeká 600tis ajťáků ale 600tis normálních lidí....

26.02.2013, 07:36 |
JP Já vždycky když počítám co mě kolik stojí tak přemejšlim nad tim jak fungujou lidi co maj běžnej plat a třeba žijou sami v Praze v podnájmu... To musej bydlet v garzonce, žrát instantní nudle a ve volnym čase koukat na bednu, nebo nevim jak jim to může vyjít. Už vůbec nechápu, jakym způsobem z těch např. 15 někdo uživí (byť třeba na vesnici) čtyřčlennou rodinu která nepomře hlady, to musí bejt nadlidskej úkol...
1+kk za 8tis s poplatkama aby ti zbylo na základní lidský potřeby tj. jídllo a ošacení....... luxus jako někam jít do kina natož vlastnit televizi a platit za ní poplatky si nemůžeš dovolit...
JP: a to si pak vem mít malý dítě, kdy ženská dostává 6tis mateřskou jako třeba ta moje.

26.02.2013, 08:19 |
ABERTO | Upraveno: 2013-02-26 08:19:42
double
prostě tenhle stát je jen o přežití čechů..... přežití cigánů nikdo neřeší ty sou státem chráněný a z našich daní dotovaný..... vystřílet tu havěť .... beztak sou tu komunisti tak co, za chvilku se upálí nějakej palach na venclu, pak lidi pudou do ulic vymlátěj cikány zlikvidujem komunisty a pojedem zase od začátku ....
Nezaměstnanost v Praze je 4.41%, z toho statisticky zhruba 2.5% jsou lidi, co pracovat nechtějí, takže se dá lehce odvodit, že ze 100 lidí bude mít 98 práci a pouze 2 (nejméně kvalifikovaní) ji hledají. Neřeším peníze ani životní náklady, tam to opravdu nemusí být takový ráj, jak si průměrný vesničan představuje. hanx nebo P3RF3KT to napsali dobře.
Nicméně nevím, jestli zrovna kombinace kadeřníka, svářeče a someliera zaujme - podle mě je teda lepší umět jednu věc pořádně než mít pár kurzů na naprosto nesouvisející věci :-)
A překvapuje mě Tendr, že by nesehnal práci autoelektrikáře? Já znám v Plzni jednoho a ten pracuje jen tři dny v týdnu, protože víc peněz nepotřebuje :-D Divil bych se, kdyby se šikovnej autoelektrikář neuchytil kdekoliv, natož v Praze.
Scully: A kolik vydělá za měsíc kaček?
Neptal jsem se :-), ale podle svého vozového parku asi dost. Samozřejmě jde o OSVČ. Jako zaměstnanec nemůže 99% lidí nikde zajímavý peníze vydělat.

27.02.2013, 09:14 |
Vasekkch | Upraveno: 2013-02-27 09:15:06
Ono není autoelektrikář jako autoelektrikář. Myslim, že člověk co bude znalý VW koncernu, bude uměla dodělávat výbavy jak z fabriky, tak může s klidem jít na OSVČ a práce bude mít, že nebude mít kam skočit dřív. Viz můj známý, co to nejdřív měl jako koníček/práci bokem a dneska má svou vlastní dílnu a nemá o nedostatek práce nouze. Pomalu se k němu člověk obědnává 14dní dopředu. A jezdí mu tam i auta, kde závadu v elektrice nevyřeší autorizák.
Vasekch: nemas kontakt? shanim nekoho na elektriku, sikovnych elektrikaru je tady jak safranu