Navštíveno 2127x

Chtěl bych poradit nějakou dobrou pneu v rozměru 195/50/15 (případně 195/45 - není podmínkou). Gumy budou na ježdění na druhým autě pro zábavu, 850kg auto, 150hp, víkendový ježdění atd, žádný okruhy nebo závodění.
Díval jsem se na toyo proxes T1R, která je za docela slušný peníze a četl jsem na ni spokojený ohlasy, ale jestli v podobné cenové relaci navrhnete něco lepšího, sem s tím ;-)
dík

20.02.2013, 13:50 |
PK | Upraveno: 2013-02-20 13:59:55
Goodyear F1 nebo Dunlop SP Sport
já jsem pro continental sport contact.. špičkové pneu
continentaly jsem měl tuto sezonu a tak rychle odcházející gumy jsem v životě neměl, už je nikdy nechci.
kumha jsem už měl taky a s těma spokojenost.
Z běžných gum Goodyear F1 nebo já jsem jezdil BF Goodridge G Force Profiler.
Pokud je to na auto pro zábavu, kup si semislicky Toyo R888, to je o několik tříd jinde než obyčejná guma. Drží neskutečně, akorát bacha na mokru.
na ty semi jsem se díval, byť jsou cenově jinde než ty výše zmíněný.
jsou homologovaný pro provoz nebo mám čekat pojeb od příslušníků?
conti a dunlop nic moc za mě teda.
jezdil sem tyto gumy,ale 225/40 18 a neuvěřitelně držely
[ Link ]
Mají normálně Ečko, můžeš s nima na silnici. Jsou dražší, ale rozdíl je vážně obrovskej. Tam kde na obyč gumě poletíš ven, tak tahle pořád drží. A hlavně má i tvrdou bočnici. Akorát na mokru moc nedrží, ale já za mokra nejezdim, tak to neřešim.
Například na okruhu udělaj největší rozdíl právě gumy. Když jsem jezdil ty Goodriche a pak přešel na R888, tak jsem nechápal, co to auto dokáže. :) Máš v podstatě stejnou váhu/výkon jako já, mam Saxo VTS.
Pokud to má být sériová guma, tak Yokohama 539 a nebo Parada. Mají nejměkční směsi a celkem to na sérii jde, ale jak už tady zaznělo semislick je o řád někde jinde. Pokud nejzedíš za deště a nebo jen když Tě to někde chytne (uzpůsobíš tomu rychlost) tak bych se toho nebál. Mám je třetím rokem a oproti sérii je to fakt jiný svět...
Co mas za tak lehke auto? :-)

20.02.2013, 22:34 |
deywis | Upraveno: 2013-02-20 22:35:45
díky za postřehy kluci ;-)
semi bych rád, ale je to dost peněz, který letos asi mít nebudu, takže se budu rozhodovat mezi dunlop SP spor, toyo T1-R a hankook K110.
cupra: jedničkový sciro ;-)
moje conti mají 3tis km a skoro nejde poznat úbytek ;)
toyo proxes T1R jsou nejhorsi gumy jake jsem mel. Mizely pred ocima a byly strasne hlucne.
Nejak nechapu jake vlastnosti pozadujes. Maly najezd na continentalech je vseobecne znamy,ale zato drzi skvele.

21.02.2013, 11:04 |
Midnite | Upraveno: 2013-02-21 11:05:29
tak víkendové ježdění snačí, že to asi moc nenajede, ale tak každému svědčí jiné pneu no.. A je to jak píše BATMAN, conti drží fakt skvěle
edit: jinak já je mám teda v 16" 195/45. CSC3