Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > "odskok" zámeček na nábytek

o Navštíveno 3416x o
o 18.02.2013, 21:10 | kadel21
vyrábim teď takovou skříňku která bude vsazená do zdi a nechci tam mít žádný madlo nic. Nevim jak se tomu říká, ale většinou ten zámeček bejvá třeba na skleněných dvířkách a tak. Zmáčkne se a sklo/dvířka odskočí když se to zmáčkne znova zase se to zamkne. Nevim jak to jinak popsat.
Dá se to někde koupit, nebo jak se tomu aspoň říká?
Díky

Kadel

o 18.02.2013, 21:13 | Kamil07
Melo by se to jmenovat bezmadlove otevirani, zbytek uz najde google.
o 18.02.2013, 21:23 | kadel21
Kamil07: dík, dal sem teda do google bezmadlové otevírání ale našlo mi to akorát pár článků z nějakejch interierovejch časáků :-/

Kadel
o 18.02.2013, 21:28 | tappaja
Jmenuje se to Tip On od Blumu
[ Link ]
kupoval sem to na skrinky, ale neujalo se to.
o 18.02.2013, 21:30 | Kamil07
To je divne, ja jsem to pod timto nazvem kupoval spolu s kuchyni, tak jsem myslel, ze se to tak jmenuje.
o 18.02.2013, 21:38 | tappaja
A jestli muzu, vezmi "TIP-ON prodloužená délka" a mozna koukni na panty, je tam nejakej pozadavek, aby panty nedoviraly nebo tak neco, ale mel sem to na normalni skrince a fugovalo to.
o 18.02.2013, 21:47 | kadel21
kamil07:jo našlo mi to něco od oresi
tappaja: paráda, zítra to zkusim proštudovat, díky

Kadel
o 19.02.2013, 08:09 | camron
o 19.02.2013, 08:15 | rover (WoodTech)
Jj tip-on od blumu,ideálně prodlouženej jak psal tappaja a potřebuješ k tomu panty bez pružiny :-)
o 19.02.2013, 08:24 | dioda
Pošli mi rozmer skrinky ideálne by bolo nákres a ja ti napíšem rozmery dielcov a aj súpis potrebného kovania Blum, robím to cez program od Blumu - dynalog.
o 19.02.2013, 09:59 | tappaja
Jo, to jsou ty panty, bez pruziny, ale ja to dal na normalni skrinku a fungovalo to taky.
o 19.02.2013, 10:52 | kadel21
camron: jo jo na ty ikeácký sem se dneska taky proklikal, ale přijdou mi takový humpolácký, dneska zajedu do Ikei se podívat cestou z práce

dioda: no je to skříňka 210x50cm

blbý je že to neschánim v ČR, takže koukám co se dá najít tu. Našel sem něco na online shopech nebo ebay.co.uk ale chtěl sem si to tak trochu vošahat
V jednom kamennym obhodě tu sem našel od Blumu jenom panty a tlumič dovírání nebo jak se tomu říká.
a pokud ty panty nebudou mít pružiny tak to asi bude chtít magnetky na konci neco takovýho:

Kadel

foto k příspěvku  od kadel21

o 19.02.2013, 10:55 | tappaja
[ Link ]
tenhle posila po Evrope, jen se ho musis zeptat.
o 19.02.2013, 11:03 | kadel21
tappaja: dik, tohle se mi přesně líbí skovat do dřeva, ale esli ebay tak asi zkusim UK, tam to prodávaj třeba po deseti za 10liber.
teď sem se ještě dogooglil k firmě hettich.com, tak zkusim ještě chvíli hledat.

Kadel
o 19.02.2013, 12:25 | tappaja
Ja to bral v CR od nejaky firmy, 4 kusy me vysly i s postou asi na 550, uz si to nepamatuju.
Na UK ebayi jsem videl jen ty kratky.
o 19.02.2013, 13:27 | kadel21
tak nakonec asi zvolim ten co se montuje na bok, než ten co se zahlubuje do dřeva. Páč u toho zahlubovacího je pak větší mezera mezi dvířkama a skříňkou.

Kadel
o 19.02.2013, 14:11 | kadel21
ještě takovej dotaz, pokud to je na skříňku kde se otvírají klasicky dvířka do strany, tak jaký sou možnosti magnetickej zámeček a panty bez pružin a nebo je i možný panty s pružinama a k tomu jenom to "vyšťuchovadlo" bez magnetu?

Kadel
o 19.02.2013, 15:35 | nickname | Upraveno: 2013-02-19 15:36:22
resil bych jeste typ dvirek, protoze ja osobne bych si tohle dal jen na vlozena dvirka. Ten mechanismus fachci podobne jako propiska, tzn ze pokud ho chces dat na nalozena dvirka, musis ho mirne presadit pres hranu boku. Ten kolicek co trci z toho mechanismu musi jit kvuli zajisteni mirne pod uroven, zaaretuje se a pak ho pruzina vrati kousek zpet... proste propiska no. Takze na nalozenych dvirkach ti pak mezi nima a korpusem vznikne mezera a to by me osobne sejrilo :-)je to v radu dvou nebo tri milimetru, ale pro me by to bylo jako metr :-D U vlozenych neni problem, protoze si to nastavis tak, ze ten mechanismus mirne utopis, dvirka zavres pod uroven hrany korpusu a po zaaretovani ti ten kolicek ty dvirka povystrci zpet na uroven hrany skrinky... uff, nevim jestli je to k pochopeni :-D
o 19.02.2013, 15:43 | tappaja
To bych jako problem nevidel, stejne ty dvirka jsou prave ty cca 2-3mm odsazeny, nikdy to netesni na "nulu"
A pri te vysce by ty dvere mohly mirne propruzit, takze i kdyz by to bylo na nulu, slo by to.
Podminka je umisteni na prostredni polici a vedet, kde mackat ten odskok.
o 19.02.2013, 15:55 | dolph
já mám taky od blumu. dal jsem si to do chodby na šatní skříň.. dveře jsou 50cm široké a cca 150cm vysoké.. odskoky mám na stropě skříně a nemusím se trefovat přímo na to místo ať klepnu kdekoliv,tak se otevřou..

kupoval jsem v DEMOSu
o 19.02.2013, 18:20 | rover (WoodTech) | Upraveno: 2013-02-19 18:22:20
Kup si ty panty bez pružiny, pokud jsou z pružinou má pak Tip-on dost často problém pružinu překonat a dvířka se plně neotevřou.
Co se mezery týče tak výhoda blumu je právě vtom že mezera je necelé 2mm oproti jiným firmám co to dělaj. A to je stejně jako bys tam dal dorazovou čočku aby dveře při zavření nemlátily. Takže seš furt na stejným.
Jo a vem ten závrtnej na velikost spáry to nemá vliv jestly zavrtáš nebo použiješ adaptér.
o 19.02.2013, 19:15 | kadel21 | Upraveno: 2013-02-19 19:16:53
tak sem byl dneska v tý ikei, a koupil sem pár tam. Nakonec sem našel i trošku jiný než odkaz nahoře. Zkoušel sem to tam na dvířkách a vytlačí to dobrý 4cm ven, je to bez magnetu ale jsou tam právě panty s pružinama takže to asi udělám stejně. Dveře budou mít rozměr vnějšího obvodu korpusu, takže asi jak říká nickname naložená? Ale ono oklo toho bude stěna takže to fuka nejspíš nebude vidět. Ještě to musim pořádně vymyslet.
Jak říkáš tapaja dám to někam do vejšky kde tak asi lidi šahaj na kliku no. Uvidim
Díky všem za pomoc.

Kadel
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3665 sekund.