Navštíveno 3261x

Včera nám z ničeho nic umřel maltézáček a za těch skoro 10let nám sakra přirostl k srdci a dětem ještě víc. Koupit stěně není problém, ale napadlo mě udělat radost nějakému osamělému pejskovi a vzít ho do rodiny. Pár takových tu už bylo, tak kdyby jste někdo věděl o maltézákovi nebo jorkšírovi co hledá rodinu, dejte vědět.
Díky.
hele dej me fb nic jineho nepouzivam... pritelkyne se o tohle celkem zajima a ma o tom prehled...
tak napis jak stare, jestli ma bejt top nebo by ti nevadil ze je treba potreba si ho vypiplat, ted maji do cr dorazit dva maltez ze svk, takze asi tak, stav a vzhled zjistim, ale neocekavej neco z utulku ze to bude hitparada
jak mam rozumět tomu, že z útulku to (ne)bude hitparáda?
vetsinou co jsou z utulku tak jsou hned pryc, a hlavne jich je strasne malo....a kdyz tak v zalostnem stavu...taky jsem hledal a nenasel nic poradneho. jednoho bafana jsme dostali, maltezacek pes,cca 7mesicu, poridili jsme si k nemu fenku a ta otehotnela, po porodu umrela a vychovala jsem si ji sam s mamkou, a nadherne se povedla :-)
ted k tomu co jsem psal ... tak jsou to dvě fenky, jsou kastrované, asi budou mít čip a očkování, ale to nevím úplně jistě.je jim 4-5 let, jsou prý od množitele, ale hodné, klidné a nenáročné
asi 20dni po porodu :-)

a dospela cca rok a pul :-)

a tady jeji tata :-)

díky za info, jestli budeš mít fotky tak prosím pošli mejlem, ještě to proberem doma ...
holce bych se nebránil, ale máme na zahradě ještě fenku rotvíka a nerad bych aby se holky "sežraly"

fenky se mezi sebou nezerou, \:-) jakmile bude vice info dam vedet, popripade kdyby to bylo nekde u nas muzu udelat prohlidku ...
s tím nesouhlasím, že holky se mezi sebou nežerou ...
už jsem jednou platil šití, ale je fakt, že poškozená si za to mohla sama :) když rotvice byla malá tak jí "poponesla", a za cca 1,5 roku jí to vrátila i s úroky :)
prosím o průběžné informace, musíme to probrat ... teď jsme plný emocí, takže náhrada se jeví jako super nápad, ale nerad bych aby jiný pejsek přebíral roli po našem se vším všudy (už žádný nebude takový jako byl náš)... maltézáci jsou úžasný plemeno, ale sám se bojím neustálého srovnávání :o/
možná by byl lepší ten jorkšír ... každopádně info podávej dál, díky
hodne zalezi na povaze fenky,ja jsem nikdy zadny problem nemel. jinak matlezacci jsou fajn plemena hodna, ucelliva a strasne inteligentni...zato jorksir je tvrdohlavej agresivni a nevypocitatelnej...ale take zalezi na plemenu, ja u malteze zustanu ptz jsou nenarocna a jsou zvykla na rezim venceni a kdyz nejsme doma tak bobana neudelaji ale vydrzi a tak celkove jsem se do toho plemena zamiloval, a nekecam ucenlivejsi a inteligentnejsi plemeno neznam....

20.02.2013, 16:34 |
Ravo Nikdy bych si to nemyslel že to řeknu, ale čivavy jsou taky dost v pohodě - chytrý hodný učenlivý, taky vydrží neudělat bobana když je k tomu vedeš a jsou to prostě mazliví gaučáci, ale delší procházka jim taky není proti srsti. Jorkšíra bych asi nechtěl, co jsem viděl po sousedech atd, tak to jsou docela často tvdrohlaví žárliví rozmazlenci.
Tady náš trhač, no není k sežrání ;)

20.02.2013, 16:56 |
swep Luboš1: tak to si kuř, že se feny mezi sebou umí dobře porvat. Měli sme bernského salašnického a horského pyrenejského, několikrát sme byli na šití. Přesto spolu dokázali žít více než 11 let. S postupujícím věkem berňáka se podvolila dominanci většího a silnějšího pyrenejského. Některá plemena jsou prostě agresivnější a za každou cenu musejí být dominantnější.
Tady u těch malých pseudo psů nevím jak to je, možná jsou mírumilovnější. Nevím, teď máme čuvače a ta je úplný magor, ta brání své teritorium někdy až nepřiměřeně.
Btw: Pes nepatří do bytu.
máme fenku Yorkmuta (yorkshira) a musím říci že naše fenka je trochu jiná než klasicky uštěkanej yorkšír.
je poslušná, umí různé cviky (sedni, lehni, popros, mrtvolka, sudy, twist, uklonění) a ještě s ní přítelkyně běhá agility a musím říci yorkšír vše zvládá, je to teriér a potřebuje stále pohyb, pak vymějšlí blbosti :D
viz foto to ej ona :)
jina je bez PP, když jsme jí dovezli tak byla celá černá, pak úplně celá zesvětlala.

21.02.2013, 12:56 |
Kmoda Musím se zastat Yorkšíra. Agresivní,nevypočitatelnej? To mi sedí spíš třeba na pražského krysaříka,ale ne na Yorka. Máme skoro tříletou fenku a je v pohodě. Je to strašně živej a chytrej pes,je pravda že na svou velikost je dost odvážnej a "ostrej". Občas si zaštěká,spíš venku,jinak je klidná,ale ostražitá,bydlíme v bytovce a po chodbě a pod okny neprojde nikdo aniž by nás varovala takovým lehkým štěkotem a brfláním. Je učenlivá,umí klasicky sedni,lehni,popros,mrtvolky,dává pac,na povel vrčí jak šicí stroj :-D,čistotná,spí s námi v posteli,když má potřebu ozve se,klidně i v noci nás vzbudí. Hravej pejsek,kterej s námi nachodí klidně 20km...

Kmoda: celej náš maltézák, taky to byl hlídač a mazel zároveň ...
máme tyhle dva pitomcí a neměnil bych. Jorkšír byl drahej, to černý je zprsklina z útulku a je to nejlepší pes na světě. Podle mě je lepší mít spíš fenku, která je menší a aktivní. A určitě je lepší pořídit si z utulku hodnýho pejska kolem 1-2let než koupit drahý stěně... ;)

ještě jedna lepší.. oríšek má 7 kilo a je to pěkná potvora, ale hrozně věrná. Jednou až nebudou, pořídil bych něco hodně podobnýho .. podle mě kříženec jezevčíka, labradora a bůhví čeho... Jorkšír má 2,50kg pro představu

21.02.2013, 21:10 |
JA jako repro
jedině vořecha, neskutečnej pes

21.02.2013, 21:13 |
JA

21.02.2013, 21:15 |
dolph my pořídili před nějakou dobou amerického stafforda.. většího mazla jsem nepotkal :)

21.02.2013, 21:15 |
JA

21.02.2013, 21:16 |
JA

21.02.2013, 21:18 |
JA dolph
no takovej mazel vyrazil spod lavičky a votevřel mi Bíglici jak konzervu, na krku 3mm od tepny...

21.02.2013, 21:20 |
dolph JA: no to je mi líto, ale je to o lidech.. ne o psech

21.02.2013, 21:22 |
JA

21.02.2013, 21:25 |
JA jasně, taky to panička nečekala, je to mazlik, nikdy nic...prostě historie a druh toho psa o něčem svědčí...geny nezměníme..ale holčina statečně roztáhla tlavu a pokousanou rukou ji roztáhla tlamu..

21.02.2013, 21:33 |
dolph NO.. "prostě historie a druh toho psa o něčem svědčí"
nechci tady rozjíždět flame, tak k tomuto raději nic nepíšu :)
pes s výcvikem tohle nikdy neudělá