Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jak naplánovat výlet po USA

o Navštíveno 2147x o
o 18.02.2013, 16:30 | ladisv6
může někdo poradit jak vhodně naplánovat výlet po USA? chceme vyrazit 2 páry přelom červen-červenec.
náš předběžný plán:
1. letět do NY, tam 4-5 dní
2. letět do Las Vegas, 2 dny
3. ve Vegas si půjčit auto a asi 10 dní projíždět parky a města
4. letět nebo jet do Los Angeles, 2-3 dny,
5. návrat do NY a letět domů

Byl někdo podobně a může poradit co se mu na výletě líbilo a povedlo a co by už vidět nechtěl nebo udělal jinak? :)

rozhodli jsme se teď o víkendu tak to budu teprve všechno zjišťovat, díky za každý tip

o 18.02.2013, 16:43 | Sau
Snad bych aj dovedl, ale to je plánování na dny a dny sedění u internetu a ne pár vět :) Sám sem si tím nekolikrát prošel :)

Ináč nástřel plánu je to bezproblémový, klidně to tak je realizovatelné. V podstatě uplně přesně sem to takto jel aj já, akorát dvakrát (NY zvlášť a Jihozápad zvlášť)
o 18.02.2013, 17:10 | Kamil
Přesně jak píše Sau. Časově to máš rozvržený vcelku v pohodě - pokud budeš trošku dobrodruh a nebude ti vadit zátěž, tak se za těch deset dní dá stihnout celkem dost.
o 18.02.2013, 18:50 | Area51
Já projel USA viz mapa [ Link ]

chybi mi tam východ, to jsem byl v NY,Phyli a W.D.C.

Byl jsem tam měsíc a bylo to málo, chtělo by to dýl :)

Dobrá rada k letu: Pokud chceš do LA, leť tam rovnou třeba z DE, já udělal tu osudnou chybu, že jsme letěl do NY a pak do LA s Delta, byl to jeden z nejhorších letů co jsem kdy letěl. Zima, bez jídla, hluk, no prostě děs. Taková karosa ve vzduchu....
Z DE tuším líta do LA A380 a to je panečku jiný kafe :)

K tvému plánu: 4-5 v NY je moc, dva stačí. Zaměřil bych se spíše na přírodu a jiná města. Phyladephie, W. DC, San Francisco (to mě osobně učarovalo) jestli chceš vidět Alcatraz musís koupit lístky aspoň 2-3dny dopředu, z NP rozhodně Yosemity, YelloStone, Grand Canyon a Sequoia

Zatím mě toho moc dalšího nenapadá, ale pokud chceš něco vědět tak napiš na ICQ pod nickem.
A51
o 18.02.2013, 19:13 | Sau
Dostat Yellowstone do těch ca 10 dní, no, ne že by to nešlo, ale to už ja fakt honička :) Ináč souhlas.
o 18.02.2013, 20:27 | JP | Upraveno: 2013-02-18 20:27:55
jj, vnitrostátní (resp. v rámci US) lety Delty jsou jak převoz prasat:))
o 20.02.2013, 16:38 | ladisv6
hoši díky, taky jsem si říkal že na NY stačí 3 dny bohatě a raději dát 12-14 dní na parky a jiný města. do LA je zpáteční letenka dražší než do NY a vnitrostátní lety zase moc nestojí a přeletět musíme tak jako tak. je pro nás nejvýhodnější letět z Prahy do NY.

Area51 - díky, možná napíšu
o 20.02.2013, 16:51 | ladisv6
má někdo zkušenost s půjčením auta? budeme 4, vyplatí se půjčit osobák a platit noclehy nebo nějaký obytný vůz a přespávat v něm :)
o 20.02.2013, 17:46 | Sau
To bych sa až divil, kdyby dvě takto samostatné letenky vyšly levněj jak přímo (s přestupem tu v Evropě) let do LA. Navíc přicházáš o výhodu všeho na jedné letence a pokud sa neco někde pokazí a ty ten druhý let nestihneš, máš smolíka... Vnitrostátní lety navíc obvykle majů zpoplatněné zavazadla. Nahoď nejaké konkrétní termíny azkusím sa ti mrknůt po nečem.

Auto, záleží co ti vyhovuje. Pokud běžné auta, šel bych do kategorie full-size, tam "přežijete" 4 v pohodě. Pokud sa chete vydávat aj krapet mimo hlavní cesty (prakticky aj v parkoch téměř netřeba), vzal bych z SUV aspoň mid-size. Já osobně ale preferuju sedany. Obytné auto sa, když sem si to propočítával, nevyplatí. To bych bral enom vyloženě buď pokud chceš zažit neco inčího, nového, nebo naopka pokud k karavaningu máš vztah. Ináč je podle ma jasně lepší volba osobák + motely.

A taky, pokud bys pak něco chtěl pořešit, klidně písni na ICQ.
o 20.02.2013, 18:27 | ladisv6
odlet cca 20.-22.6. a návrat cca 13-15.7.

já se dívám přes www.skyscanner.cz

PRG-NYC-PRG cca 13.500 Kč
PRG-LA-PRG cca 17.000 Kč

NY-LA-NY cca 7500 Kč
LA-NY-LA cca 7000 Kč

NY-LV-NY od 7200 Kč
LV-NY-LV od 7000 Kč

budu rád když mi poradíš kde hledat letenky, díky
o 20.02.2013, 18:30 | Sau | Upraveno: 2013-02-20 18:30:36
No, šak ty sám teď píšeš, že s přestupem je to o ca 4 tisíce dražší :)
o 20.02.2013, 18:50 | Sau | Upraveno: 2013-02-20 18:53:49
Ha, ježiš, soráč, už blbnu, ty chceš v tom NY vlastně pár dní pobyt :)) Řeším tu eště jeden výlet a sem si to spletl :)

Na toto období sů ty ceny z Prahy odpovídající. Co sem sa díval tak sem našel z Prahy přes Frankfurt do LA za ca 15.5 tis, pak z LA do NY a zpět za ca 6.5 tis.
o 20.02.2013, 20:04 | ladisv6
:) v pohodě. přes jaké stránky hledáš letenky? díky
o 20.02.2013, 20:34 | Sau | Upraveno: 2013-02-20 20:35:10
Čistě pro vyhledávání letů a cen používám [ Link ] To je ale čistě vyhledávač, nic víc, letenky si tam nekůpíš. Tam s tím co najdeš buď zajdeš k libovolném prodejci letenek a ten by ti to měl vystavit (ne uplně vše co tam najdeš ale bohužel vystavit opravdu ide) a nebo si pak už ty najíté kombinace znova naťukáš na webu nejakého on-line prodejce, tj. třeba pelikan.cz, letuska.cz, sa.cz apd. Kdybys kupoval na Pelikánovi, tak možeš použit slevový kupon "www.akcniletenky.com" (bez uvozovek), odečte ti 489 kč z nákupu.
o 20.02.2013, 21:16 | ladisv6
ok, zatim díky moc
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3074 sekund.