Navštíveno 3937x

17.02.2013, 13:09 |
camron | Upraveno: 2013-02-17 13:09:59
Motor 1.4 nebo 1.6 (benzin!), vyšší výbava, obojí nové (2012-2013). Nebo něco lepšího ve srovnatelné ceně...? Případně přímo prodejce schopný nabídnout příjemnou cenu?
ceed,i30,cruze..... na i30 by zde byl i prodejce

17.02.2013, 13:20 |
gizmi Na citronka bych v Plzni umel ukecat slevu :) Mame doma C4 by loeb a berlingo a spokojenost. Osobne bych ale sel do Ceeda, vzdycky jsem byl spis Hondar a Kia ma k tomu bliz :)
Bude to pro paní, takže aby to bylo "odolnější" - občas potřebuje projet nezpevněnou cestu, atd. Bude každý den v provozu. Ale bohužel systémem start, pár kilometrů a stop, několikrát denně. Roční nájezd kolem 15 tis.
Můžete prosím případně připojit důvody (argumenty) proč jedno ne a druhé ano?
Vzal bych i30, pak Ceeda, pak zbytek.
Motor 1.4 i 1.6 pohoda.
Jsou to hodne podobna auta, jak komfortem, vybavou (za tu cenu), kvalitou. Urcite at si pani sedne, mrkne.
Na nezpevneny cesty neni ani jedno, tam je potreba jiný auto.

17.02.2013, 14:33 |
tesil C4 mame v rodine od novyho skoro 5 let. Najety ted 65t, takze to samy, co bude jezdit pani. Pri tomto najezdu je to fakt uplne jedno a at si koupi to, co se ji libi a co ji kdo nabidne za cenu a vybavu.
pro ženskou bude lepší IX20. JE z toho podstatně lepší rozhled. I30 a Ceed je opticky robustnější a má lepší možnosti výbavy a silnější motory. 1,4ky jsou klasika norální CVVT motory, 1,6 tky už jsou přímovstřikované jednotky, nejede to špatně, ale má to větší spotřebu než původní 1,6CVVT a i když to už jde přestavě na LPG. tak úsora je moc malá a nevyplatí se. Ta 1,4ka s IX20 už jezde v pohodě, na Ceeda je moc slabá ale spousta lidem vyhovuje.

17.02.2013, 15:11 |
gizmi Na nezpevnene cesty bych vzal Frantika C4 - precijen jejich podvozky jsou opravdu vyhlaseny..

17.02.2013, 15:15 |
Kamil u Ceeda mi dost zklamalo zpracování - má ho bývalá kolegyně a po roce používání všechno vrže
z téhle dvojice rozhodně Kia ceed.
Kvalita zpracování sice nedosahuje na německou produkci, ale rozhodně lepší než jakýkoliv frantík + záruka 7 let..
to snad muze tvrdit jen clovek co sedel naposledy v Xsare

17.02.2013, 15:46 |
Marťas1 | Upraveno: 2013-02-17 15:47:52
Proffesor_W: a nebo člověk, co dělá v servisu koncernu PSA, ale sám jezdí ceedem 1. generace víš.

17.02.2013, 15:51 |
Proffesor_W | Upraveno: 2013-02-17 15:54:48
no a co se tyce toho pohodli:
[ Link ] A ke kvalite interieru korejcu muzu taky tvrdit svoje pac taky jednoho doma mame,materialy teda o nicem. A co se tyce zpracovani, zajimalo by mne jestli uz davaji nejaky tlumeni ke sklapeni zadnich sedacek nebo jestli to mlati porad stejne.
Sice se mi líbí víc Ceed ale Hyundai má lepší cenovou politiku a záruka 5 let je za v podstatně stejné auto podle mě lepší nabídka.
Taky jsem desítky tisíc KM trávil ve firemním Ceedu a nepozoroval jsem žádný problém s vrzáním. Akorát se po 30tkm dělali pravidelně kosti stabíku. I generace měla dost volšovej podvozek, oproti FR dost tvrdej, ale nová generace poskočila a rozhodně bych ho bral. Je to docela dobrej kompromis mezi pohodlím a jízdníma vlastnostma.

17.02.2013, 16:12 |
relax Měl jsem možnost jezdit to i to - motorově bych určitě volil korejce - ceed, případně i30 - myslim si že CVVT > VTi. Výbavově to bude asi dost podobný, na korejce máš delší záruku + spoustu dalších služeb okolo, který Citroen nemá (teď se teda bavim o i30, nvm co vše okolo má Kia). Kdyby si začal zvažovat i ten Hyundai, tak písni a zkusim nějakou zajímavou cenu ;).

17.02.2013, 19:22 |
Lubak Co třeba Focus Kombi s 1,6 125PS dá se pořídit cca. za 380 tis. s 6x airbagy, palubní pc, klima, centrál, alu kola, el. okna, ESP a další.
Podvozkově rozhodně jinde než korejec či frantík

17.02.2013, 20:03 |
tesil | Upraveno: 2013-02-17 20:04:59
No to zenska oceni nejvic......A nevim, v cem je podvozek fikusu tak vepredu, krom totalniho nepohodli a tvrdosti.

17.02.2013, 20:08 |
Lubak To byl jen nápad, každá ženská je jinak náročná, a já pro svoji ženskou raději auto s čitelným podvozkem, které je možná krapet tvrdší než korejskou rozvrzanou hajtru.-)
A totální nepohodlí a tvrdost u Focusu jsem si tak nějak nevšiml tedy.-)

17.02.2013, 20:24 |
tesil Hele, ted jezdim novou Kia Sportage a prave bych rekl hodne super, Ceed netusim, ale urcite to bude taky fajn. S Focusem jezdim s kombikem 2007 a nicim horsim jeste nejezdil co se tyce pohodli a komfortu.
No tak jestli si myslíš, že Ceed je korejská rozvrzaná hajtra, tak si Ceeda viděl tak možná ve výloze když si jel okolo salonu :-D I30 a Ceed je velmi solidně postavené auto
Pro ženskou s čitelným podvozkem.......
Já se rozhoduji mezi stejnými auty v podobné výbavě i ceně a musím ti sem hodit jednoho mého favorita a tím je zatím asi Toyota Auris. Ale ještě nemám rozhodnuto, zatím auto vyměnit nutně nemusím, tak tomu nechávám volný průběh.

17.02.2013, 21:52 |
SilverGhost | Upraveno: 2013-02-17 21:53:20
Jo a na Xsaru mi nesahejte, ta moje je super spolehlivá :-) A to má najeto 350 000 km.
Já mám s Focusem 2012, motor 1,6 Ti-VCT najeto 13 tkm a podvozek je velmi komfortní, alespoň na kolech 215/55 R16 co na nich jezdím. Interiér je na omak s příjemných materiálů a jízda celkově velmi příjemná.
2SilverGhost:
Nový Auris je moc pěkný, o tom žádná...nicméně pokud budu chtít obdobnou výbavu, bude to cenově jinde,než u dvou zmiňovaných :-( (autoklima, vyhřívané sedačky, alespoň přední el.okna, el zrcátka, park.asist., alu kola...)
Teď ještě koukám na nový Civic 1.4?
Tak Civic je dle mého dobrá volby, jen je fakt blbě vidět dozadu...