Navštíveno 1391x

14.02.2013, 20:18 |
Beda zdar, shanim nekoho kdo by mi poradil pripadne i zaridil prodej bytu na Kladne a koupi v Praze

17.02.2013, 04:05 |
Beda nikdo?
Kdysi jsem se tu na to taky ptal, myslim, ze zadnej z mistnich primo realitak neni.
Kazdopadne se obrň trpelivosti. Realitni agenti dnesni doby jsou v drtivy vetsina banda lharu a podvodniku (to jsem jeste slusnej), zvlast v praze.
Prodej si to sám, to máš nejlepší a nebo si vyber 1 realitku, ale tý musíš stále šlapat na paty, aby něco dělali, takže tak jako tak to skoro prodáváš sám...
S prodejem ti poradím, co a jak. Ale stejně, plno lidí nechce prodávat přes realitku, ale na druhé straně je plno lidí, co chtějí kupovat jen přes realitku :-D Záleží, na koho narazíš. Poznat předem to nejde.
Rozhodně největší kravina je to dát 5-10 realitkám... = neprodejný... Mailem bych oslovil 5 místních realitek, aˇt mají čas se o to starat, a podle toho, co a s čím by se mi ozvali, jak by se chovali na schůzce a tak, vybral 1. A klidně to poslat hromadně, at vidí, že píšeš i dalším realitkám :-) Já to takto sice udělal, ale 3 se neozvali, 2 co se ozvali tak já jsem se musel podřídit jim, takže fuck off, když nemáte zájem, trhněte si ;-) a prodával jsem sám, kupoval přes realitku, tam to jinak nešlo, ale stejně i koupě bylo to tak na 90% vše na mě a měl jsem s tím co dělat. Takže se připrav tak na půl až roční boj, čekání na štěstí, záleží, jak moc jsi náročný...
Prodava/nakupoval bych sam v momente, kdy bych mel cas a naladu resit kazdyho volajiciho sam, sam s nima nemovitost prochazel apod. Je to mraky casu. Hlavne je treba mit alespon trochu povedomi o katastru, exekucich, zastavnich pravech, vecnych bremenech, danich z prevodu apod. Neni to zas takova prdel a bohuzel potvrzuju to co pise HT- jakmile RK zjistili, ze trochu vim co a jak, prestali reagovat, 3/4 z nich ti na prvni poptavkovej mejl odpovi, na druhej uz ne, proste peklo.
Prijde mi, ze jediny co je zajima jsou pronajmy a hlavne ze vetsina agentu to ma jako vedlejsak.
Pokud v bytě stále bydlíš, čas tě to nestojí, plno volajících, no, moc jich není, když chceš prodat za opravdu dobrou cenu a ne pod cenou ;-)
Katastr, exekuce, zástavní práva apod. je spíše při té koupi a to tak jako tak na 99% bude asi přes realitku. Jinak není problém tohle řešit přes nějakého právníka, vyjde na 10-15 tis. komplet servis, než 100 realitce za to samé v podstatě...
Jinak veškeré infa se dají sehnat na netu ;-)
Tak ja ctu v zadani prodej jednoho a nakup druhyho.
na netu je samozrejme hafo informaci. To doporucuju, pokud chces neco podelat.