Navštíveno 2247x

Najdete rozdíl :-)
Pravá kupovaná 2013
Leva kupovaná cca. 2005
Prodejce Ikea
Cena stejná
Rozměry skoro stejné
Vaha
pravá 2,7 kg
levá 4,7 kg
Kvalita a provedení nesrovnatelné
Na tu novou mam strach vlest :-(
Prostě hrůza!!!

tak a teď si představ to samý v automobilovým průmyslu (a nejen tam..)
kšeft je kšeft:)

14.02.2013, 16:55 |
Honza2.016v | Upraveno: 2013-02-14 16:55:41
double:)
Jako Honza, tohle je prostě všude už i hodně značkové firm šetří kde můžou. Před 10ti lety měl Al panel i Denon za desítku, dneska to má až model za 35 jinak vše plast :-/ o kvalitě součástek uvnitř elektroniky raději nemluvit...

14.02.2013, 17:45 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-02-14 17:46:25
jasně, k čemu vyrábět "nezničitelné", že?
Při tomto si vždy vzpomenu na tuto trefnou větu:
čas 2:34!
[ Link ]
4. rokem probihajici krize musi bejt nekde znat. Jinak by ta sama stolicka stala o pulku vic a lidi by breceli...
naprostý souhlas s Honza2.016v, auta šli dolů o cca 30% ale kvalita o cca 60%
jako ty židle: vypadá to furt stejně(skoro), ale....
Ať žije konzum, ne.... stádo ho vyžaduje, tak ho má....
tipoval bych ze nalevo to bude z buku - proto pevnejsi a tezsi pri uzsich deskach a nohach a na pravo je smrk nebo borovice..

14.02.2013, 18:53 |
Bulík Hoši tomu se říká u nás ve firmě optimalizace nákladů.
Je to tak všude na co se podíváš.Bohužel.
souhlas
a je to čím dál horší

14.02.2013, 21:23 |
Tomas Tiez som si to vsimol, tu starsiu mam v dielni na sedenie, novu som kupil otcovi do ambulancie do skladu. Made in China, pri montazi, aj ked som dal do zavitov vazelinu, hned sa strhol dodany imbus, tak som sa trepal domov pre poriadny. Ten starsi ma tusim aj viac skrutiek na stupnoch, ale na novsi dodali aj niejaku sprostu EU nalepku s upozorneniami :-)
Já nedávno taky žasnul nad kvalitou výrobků Ikea. Na co sem se podíval, tak made in china, ale snad úplně všechno. A když je nějaká skládačka, kde je závit, tak si ho prostě nejřív člověk musí udělat, protože čínský děti tohle fakt nezvládaj.
taky sem zaznamenal u toho houpacího křesla (Poang), že to co sem kupil někdy v 2009 mělo složený ty části s tim hadrem a to co sem koupil asi před měsícem bylo rozebraný do mrtě, tak sem taky přemýšlel jak to starej ikea vylepšuje aby měl co nejmenší náklady. Přecejenom ty složený kusy musí číňan složit, teď sem se s tim páral já. A u jednoho se mi uvolnily ty kovový závitový očka zalisovaný ve dřevě, takže mi taky dost nasral s kvalitou
Kadel
Však Ikea byla založena jako levný nábytek pro mladé rodiny, to pouze u nás se lidi nějak usmysleli, že Ikea je TOP.

15.02.2013, 13:41 |
mista | Upraveno: 2013-02-15 13:42:47
záchodová štětka je made in Czech Republic :)
tím to ale bohužel končí. Všechno China.
Mě v poslední době opakovaně vysírá váha na potraviny. Dojde mouka, sehnu se pro novou, rozdělám, jdu sypat dál. překročil jsem 30 vteřin klidu a váha se vypne. Musíme přece šetřit enegrii, že. Tato váha má u mě poslední varovaní... pak pude.
walish: tak ja to nikdy nebral jako top, ale driv teda jim to do sebe pekne zapadalo, ted sem se s tim musel vic prat teda
Kadel
To skládání není proto, že by museli někoho platit, ale je to kvůli přepravní kapacitě. Tak 1-2 roky zpátky byl nějaký článěk a myslím, že to bylo ohledně Ikea, proč prodávají nábytek ke smontování a tam to právě uváděli, že prostě přepravní kapacity rozložené vs. složené jsou velké rozdíly a to co ušetří Ikea za dopravu nesloženého, o to to mohou prodávat levněji a řekněme si, 80% nevadí to doma smontovat, když to má levnější, než to mít o 1000,- Kč dražší (záleží co to je, samo), ale smontované, že?
Ted jsem někde viděl fotku prodávaného už naváženého 5 kg sáčku brambor v Bille na váze v Bille, a ukazovalo to 3,9 kg...

16.02.2013, 23:54 |
1kw No jo, šetřit se musí. China vyrábí pro nás a přitom Ikea si zde v ČR nechá vyrábět zboží např. pro Švédsko.. :)