Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Změna zaměstnání vs zdravotní pojistka

o Navštíveno 1069x o
o 13.02.2013, 18:19 | AR
Je pravda že pokud měním zaměstnavatele a vznikne tam prodleva pár dnů není povinnost tyto dny platit zdravotní? př skončím ve čt a nová smlouva bude až od pondělka. Jako né že by to byl problém ale jestli je tu ta povinnost nebo je to ok.
Co sem kdysi zjištoval na pracaku tak mě borka říkala že stačí být jeden den v měsíci pojištěn a počítá se to jak celý měsíc.

o 13.02.2013, 20:55 | HIGHTOWER
No, já měl 2 dny mezi vojnou a prací, byl to rok 2002, a povinnost tam byla, ale výpočet byl malej, cca 50 Kč bo kolik a do 100,- Kč se nemuselo platit. Ale zda to platí stále, přeci jen, 11 let....
o 13.02.2013, 21:18 | HIGHTOWER
Takže v pohodě jak jsi psal, viz.:

Z hlediska platných zákonů postačí, když bude pojištěnec v příslušném kalendářním měsíci evidován u zdravotní pojišťovny v některé ze tří kategorií 1–3 pouze po část měsíce nebo dokonce postačí alespoň jeden den zařazení v některé z těchto kategorií. Není-li splněna ani jedna z těchto tří možností, stává se pojištěnec na daný měsíc tzv. osobou bez zdanitelných příjmů a měsíčně si sám platí pojistné, aktuálně ve výši 1080 Kč.

Jinými slovy, občan bude mít z pohledu zdravotního pojištění vyřešený například měsíc říjen tehdy, pokud:

skončí zaměstnání třeba v pátek 2. října a zbytek měsíce bude odpočívat
nebude pracovat a do zaměstnání nastoupí například 27. října
ukončí svoji samostatnou výdělečnou činnost jako hlavní zdroj příjmů 6. října (za tento měsíc však musí zaplatit alespoň minimální zálohu 1590 Kč)
mu bude v průběhu října přiznán některý z důchodů
se během měsíce října zaregistruje na úřadě práce jako uchazeč o zaměstnání apod.

I když když jsem četl vyhlášku o platbě pojistného, tak tam trochu tohle jsem nevyčetl... :-(
o 13.02.2013, 21:52 | AR | Upraveno: 2013-02-13 21:52:57
no nic, tak asi cinknu na pojišťovnu a když to budou chtit tak to holt uhradím no. Druhou věcí je aby to za tento měsíc za mě stávající zaměstnavatel uhradil :(
o 13.02.2013, 22:11 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Tak zmenu zamestnavatele bys mel pojistovne oznamit do 8dnu
o 13.02.2013, 22:29 | AR
jasně, to není problém, ono to stejnak udělá nový zaměstnavatel. Spíš mě šlo o to pokrytí "bezpracovního" období
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3352 sekund.