Navštíveno 3385x

Zdravím ce spolek, prosím o radu nebo onové podněty ve výběru vozidla...
1. do 150 000
2. pro rodinu (zatím jedno dítě)- takže kombi
3. rok cca 2005
4. spíše benzín
5. spolehlivost
Je mi jasné, že je na výběr tisíc možností, ale já vždy používal služebák a auto nikdy nekupoval..
A nemám nějak přehled o poruchovosti a co se vlastně nabízí. Vlastně mě zatím napadl jen focus jak rozumná alternativa... Tak bych byl rád kdyby někdo dal i jiné možná lepší možnosti či zkušenosti z podobným vozem...
Krátce k motoru - píšu spíše benzín, ale vzhledem k nájezdu ročně cca 30 000km by se asi vyplatil i diesel. Ovšem mám trochu strach ze starších dieselu ze cca 150 000 km, že to co ušetřím dám do oprav..
Tak kdo má chuť něco napsat budu rád...
díky
Fiat Croma. Na výběr hlavně diesly, ale benzíny jsou zase mladší ročníky a za pěkné ceny, třeba:
[ Link ] - Vypadá dobře, vše by mělo sedět, pěkná výbava...

12.02.2013, 16:56 |
marast | Upraveno: 2013-02-12 16:58:15
Pěkná cena i nájezd i rok :-) z venku z boku to sice není žádný krasavec, ale natom asi tolik nesejde.
Spíš jak je natom se spolehlivostí komfortem, jízdní vlastnosti? má někdo zkušenost - já teda snad naživo tohle ani nikde neviděl....
ve firmě máme jednoho fiona sice jimý model, ale co vím tak oprav bylo celkem dost a žádné drobnosti to nebyly...
Velice dobře to tlumí nerovnosti, sedačky pohodlné, všude dostatek místa, kvalita zpracování velmi dobrá, spolehlivost taktéž a to platí i pro diesly.
Hovoříš z vlastní zkušenosti?? Mám z toho fiatu takové smíšené pocity viz. výše popsané služeb. vozidlo...
Kolega ma 2.4 a je moc s tím jtd spokojený
ta Croma je náhodou dobrá volba, mě se to líbí
Hovořím z vlastní zkušenosti. Jako řidič jsem s tím jel sice jen krátce, dohromady asi tak 1000km, spíše jsem se v tom vozil jako spolujezdec, ale co mám zprávy od 2 kamarádů, jeden benzín, druhý jtd, tak jsou oba spokojení. Navíc v tom odkaze je už ta Croma po FL a tam šla kvalita interiéru ještě nahoru.
Ta cena je až divná je mi to nějaké podezřelé..
Moc si to cenu nedrží, to je pravda. Ale nic podezřelého na tom není, pusť si tipcars
Protože je to benzín, bohužel je to dovoz, tak ti to perfekt neprověří, ale je tam serviska a první majitel, tak se můžeš podle razítka poptat v servisu, kam to jezdilo

12.02.2013, 20:19 |
JR Aut je mraky a vezmi si co se ti libi. Ja mam Mondeo v kombiku a max spokojenost. Mensi auto uz mit nemuzu :-)
Mondeo by určitě byla taky volba, jen ten rozpočet je někde mezi. Na to nové to není a na to starší je zase těch peněz škoda :)

12.02.2013, 20:24 |
Lubak Mondeo MK III. Pokud trváš na naftě tak 2,2TDCi dá se vybrat dobrej kousek, pokud jistotu tak 2.0 benzín, dálky budeš jezdit v pohodě za 7 l a povedené auto s velikostí prostoru budeš jen překvapenej

17.02.2013, 11:51 |
marast | Upraveno: 2013-02-17 11:52:53
Tak opět otravuju s výběrem, už je to potřeba celkem rychle pořešit. Po prohlídce zmíněného Fiatu byl zavržen. Ale zalíbilo se mi zde zmíněné Mondeo v benzínové motorizaci. Rok cca 2004 - 2005 s tím že nepoužiji celých 150 tis. a co zbyde se případně dá do oprav. Tedy ted bych spíše poprosil majitelé či lidi znalé, aby mi poradili co se motoru týče. 1,8i? 1,8csi? 2,0i? 2,5i? co spotřeba a spolehlivost. Zatím u mě vede 1,8sci kvůlu 6 kvaltu; Na co si dát pozor u těchto motorů a a uto jako takového vůbec?
díky za názory
jeden pro příklad.
[ Link ]

17.02.2013, 12:21 |
dj.DEKL | Upraveno: 2013-02-17 12:23:39
SCi má specifický dražší díly na motoru... bral bych V6 2.5 či 2.0 (1.8 obyč) a nebo koupit TDCI a našetřit si na možnou opravu - vstřiky, čerpadlo, spojku, turbo ale zas pak budeš mít x let klid.

17.02.2013, 12:46 |
Pekis Jaký máte názor na Ford C-Max či VW Touran?
[ Link ] [ Link ] Linky jsem hodil víceméně náhodně...jde mi o obecné poznatky o těch autech.
Momentálně totiž začínám vymýšlet za co vyměnit stávající O1 kombi 2.0 s lpg...a něco takového by se mi asi mohlo líbit.
Rozdíl jen ten (oproti autorovi topiku), že my jsme teď už ve čtyřech.
MK3 mondeo je v ojetinách jedna z nejhorších variant....
TDCI veškerý se serou naprosto nehorázně takže tomu se obloukem vyhnout
SCI je zkurvenej přímej vstřik kterej se jakožto ford sere taky a všechno na to je kurevsky předražený a jetý to neseženeš vpodstatě protože toho tady je fakt málo
benzíny tym bych byl velmi obezřetnej to sou taky už všechno vrány protože všechno v MK3 mondeích bylo dymenzováno do tedˇmínus X let takže všechny ty necky už přesluhujou a už v dobách do kterejch byly stavěný nebyly vůbec spolehlivý, veškerý funkční části interiéru se sraly, plasty praskaly, zadní náprava ta je dojebaná těžkym stylem, motory tam vpodstatě dobrý nikdy nebyly od nejhoršího po ST se to zadíralo nebo potkávalo...
MK3 mondeo přichází v úvahu prostě pouze se zcela jasnou historií vozu a najetejch km a tim že se o to někdo staral jako o fiata.....
ty dva italomílové vejš ty by nikdy nenabídly nic jinýho než itala kterej tvořís francouzem 70% obratu zdejších autodílů :) víc ty jejich necky komentovat nebudu...
za cenu nějaký mrdky cromy si člověk koupí avensise takže nevim co by mě nutilo kupovat vůz automobilek který se potácej ve ztrátách a sračkách s tim že každej ví že se to sere kudy jede místo toho že bych moh koupit auto od největší automobilky světa která je vyhlášená tim že nemá problémy....
Pekis : Cmax ano, lépe Smax pro tebe....touranu se vyhni ty se folcíku velmi povedly :D cokoli z nový generace fordů už nemá nic společnýho s tim co sem popisoval u MK3 .... poučily se z chyb, začly dělat kvalitní interiér, motory vzaly spolehlivý HDIčka a odstranily jejich neduhy co maj v citroenech, benzíny vzaly od volva kde neni potřeba nic upravovat a vznikly z toho super auta resp. auta který se tu teď v ojetinách nejvíc prodávaj a napomáhaj k vytlačení škodovky (resp. celý VW group) ostatně jako korejská banda která vytlačování vzala ve velkym, lidi zjistily že to je lepší a začaly to kupovat ve velkym proto taky hundaj a kia sou zde ve velkym plusu zatimco vw byl vytlačen k nulovýmu nárůstu proti asi 30% nárustu korejců..... ital a francouz sou zde v těžkym záporu prodejů asi 20procent za poslení rok stejně jako fordy nový se neprodávaj ale pouze dovážej z DE
hmm tak toho jsem se bál... takže co v této relaci navrhuješ..? napadá mě jen mazda 6 a zmíněný avensis.. Ale většina je jich v dieselu? jsou na tom o tolik lépe? počítám z nákupem za 100 a zbytek (50) na nutné opravy. Samozřejmě budu rád když tech orpav bude co nejmín...

17.02.2013, 16:08 |
motyc A co třeba Vectra C? V kombíku je to koráb pro rodinu si myslím dostačující. Vlastním ji v liftbacku rv.07 a maximální spokojenost. Ale je pravda, že ty sháníš benzín, já můžu jen poreferovat o 1.9 CDTi od Fiatu. Jsem s tím absolutně spokojený. Sehnal jsem kus bez filtru pevných částic, takže o starost míň. Komfort si myslím solidní a za ty peníze slušné auto.
No asi bych se nebránil ani te vectře.. Je to teda peklo vybrat vubec typ auta natož konkrétní kus....
Dýzl mi v principu nevadí jen mám strach u vozidel staří cca 7 - 9 let a nájezd min. 150 - 250 jestli je to dobrá volba... to je právě těžké..

17.02.2013, 17:20 |
motyc To chápu...ale tak ty fiaťácké CDTička jsou na tom poměrně dobře co se týče poruchovosti,co jsem vyčetl z recenzí...já mám najeto 150k km, můj nájezd je tam něco přes 30k a zatím bez starostí...
Nismo ti to napsal.podívej se po toyotě,ve spolehlivosti a tichosti motoru není co řešit.mazda 6 jenom v benzínu,dehty se zadírají na klice(naředěný olej,karbon).pokud mazdě při koupi vyleješ lemy rezistinem,tak jí taky není co moc vytknout
tak do konečného výběru se tedy dostala mazda 6 a toyota avensis bohužel v benzínu je jich žalostně málo... dva dny v kuse na netu a NIC vybraného..
Kup Mondeo za 100, za 50 zrepasuj vstriky + cerpadlo a mas klid...
já bych šel do accorda, tady jeden zajímavej je
[ Link ]
accord je moc pěkný, ale je to přes celou republiku... Ale jsem ochoten vyrazit i tam když v okolí nebude nic k světu..
Mám na svém Jtd 220 a na motor se nesáhlo, olej nežere - jen je jedna žhavicí svíčka k.o.
Nismo, nezbývá než zvolat: Bravo! To, co dokážeš vytvořit, je opravdu neuvěřitelné.

18.02.2013, 00:21 |
El_Vita | Upraveno: 2013-02-18 00:22:17
Nismo, pokud umíš číst, a já předpokládám, že umíš ( protože zde na fóru citujeś mnoho erudovaných "fakt" z různých jiných "odborných" článků a diskuzí ) tak jsem zde pokaždé nabídl jen vlastní ZKUŠENOST. Tedy FAKT. Mám - dle tebe - seroucí se JTD. Jak je možné, že už najelo 220 tkm a neposralo se? (Sorry za slovník - držím se tvého aby byla správně pochopena jednoduchá otázka)

19.02.2013, 11:56 |
DaveF Nismovi nevěř, Mondeo 2,0 benzín zejména po faceliftu je velmi dobrá volba.
2,2ka tdci celkem taky jen se ti k dvouhmotě která je i u benzínu můžou přidat některý ty naftový věci jako vstřiky a turbo, ale to bude podobný u všech značek v naftě
Díky i za pozitivní ohlas na Mondeo. Tak nějak s mazdou 6 zůstalo vy výběru, protože mazdy v benzínu jsou snad 4 v republice :-). A jsem rozhodnut na 100% pro benzín. A ty mondea jsou cenove proste nejvíc přijatelné díky...
mě je u prdele kdo konkrétní má konkrétně co a kolik s tim najel.... ten ví zcela hovno o globálnim hledisku těch aut a vo tom to je.... protože kdo může tvrdit o nějakym italovi že to je dobrý auto tak je buď natvrdlej nebo má svojí vlatní zkušenost kterou velsele roztrubuje do světa a na jeho doporučení se to 8 z 10 lidem rozesere jako vám ne..... neřešim vaše auto který se neporouchalo řešim značku, řešim model, znám konkrétní vady a pokud někomu vadí že se opovážim doporučit třeba lepší variantu než je jebka která se vám nepsorala čistě náhodou a dalšímu 90% podílu těch aut se to sere je mi to uplně volný....
když řeknu že mondeo 2,2tdci je prostě ve svý kategorii kdesi ve sračkách uplně dole s nějakejma francoizema a italama tak tomu tak je, každej to ví jen to ne každej unese ač stejně ví že mám pravdu....
takže si nechte komenty typu najel sem 210 nebo najel sem 220 protože sou zcela mimo objektivní realitu a sou k hovnu , to do tématu co koupit do kila příjde walish a na cokoliv řekne kup si lancii, pak příjde JP na cokoliv řekne kup si alfu, pak radek řekne kup si jaguára a další řekne passata a přitom já sem tu asi jedinej co každýmu necpe cadillac ale doporučim vhodný auto z jeho výběru či mu nějaký přidám a napíšu proč jo a proč ne....
je tu jen málo uživatelů o kterejch vim že se v tom opravdu vyznaj a vědi co píšou a rozhodně to nejsou lidi který píšou valstní zkušenost s nějakou italskou židlí a stejně takovej názor mám jako IT obor na uživatele u mě ve firmě když mi na otázku co máte na monitoru odpoví že tam má květináč....

19.02.2013, 23:16 |
El_Vita | Upraveno: 2013-02-19 23:17:11
Schválně jsem to počítal: u nás v práci je 6 lidí s autem, ve kterém je motor JTD, osobně znám cca 7 dalších s JTD a NIKDO NIKDY NEŘEŠIL NIC S MOTOREM.
Tomu já říkám statistika. Neznám člověka, kterému by na tom něco odešlo! Dokonce kolega s 2,4 jtd občas najede na olej 30-40 tkm a sere na údržbu a ten motor furt šlape.
Jo, kamarádovi takhle klekla na bravu jtd převodovka. Ale zjistilo se, že mechanik který se v ní před tím vrtal, z ní vypustil olej ale zpátky ho tam nenalil :-)
To je jediný člověk, který měl s Italem problém
Proto jsem si taky koupil jtd. Na základě toho, že s tím lidi nemají problém.
Tady asi není jiná možnost, než se tomu jen pousmát :)

20.02.2013, 00:51 |
JP | Upraveno: 2013-02-20 00:53:21
Nismo, já nikdy nikomu necpal Alfu, jediný co dělám je, že obhajuju Italy ve chvíli, kdy o nich někdo píše hovadiny, což zrovna ty děláš docela často:). Když teda znáš ty konkrétní vady a znáš to globální hledisko, tak co se na Cromě JTD třeba proti tomu Avensisu nebo M6 tak strašně sere, nebo v čem je o tolik horší? Teď jsem fakt zvědavej co z tebe vypadne:D
BTW ty narážky na ekonomickej stav automobilky (která nedávno koupila Chrysler) působí docela vtipně od někoho kdo by se nechal ukřižovat pro auta od GM (=od automobilky která pár let zpátky vyhlásila bankrot) :-))
mám autoservis,všechny jtd co ke mě jezdí,tak krom ucpaného egr stím nejsou žádné velké problémy.pokud je jtd poruchové,tak co je potom unás slavné pdčko?
benzínového forda bych se rozhodně nebál.mazda má stejně ford motory(mazda mps je taky ford a jak je opěvovaná)
Nechci kvůli tomu zakládat nový topic, tak to dám sem...
Chtěl bych auto, cena 100-150k (pokud míň tím líp na případné opravy), benzín (chtěl bych přestavět na LPG), rv 2004+, nižší střední (ideálně), případně nižší třída, ideálně 4/5 dveří, přecházím z R19 Chamade, takže něco jako Megane, sedan.
Kandidáti zatím:
Mazda 3 1,6 (77 kW) (klidně i Mazda 6 2,0 103 kW), Fiat Grande Punto 1,4 T-Jet (88 kW), Peugeot 307 1,6 16V (80 kW), Citroen C4 VTS nebo normální 1,6 16V (103 kW), Renault Clio III nebo Megane II 1,6 16V, Peugeot 207 1,6 16V. Prakticky nesháním něco konkrétního, rozměrově by pro mě bylo fajn něco trochu většího, ale nechci zas MPV.
Nejlepší by asi byly obě Mazdy (mám pozitivní zkušenost s 3, ale diesel a ten nechci), nicméně mám možnost koupit Grande Punto s cenou kolem 140k CZK s tím T-Jet motorem, rv. 2009, najeto cca 50 000 km. Bohužel netuším, jak jsou na tom jejich motory se spolehlivostí, hlavně s ohledem na geni(t)ální TSI by VW Group.
Díky za rady, tipy, postřehy a názory.
T-jet naprosto v pohodě, ale pokud do toho chceš dávat LPG, tak si tam nech udělat i přívstřik. Na Bravo to na tenhle motor stojí komplet tuším 30tis.
Na to LPG s tím Fiatím turbem jsem se byl právě ptát ve Fiatu a říkali, že naprosto bez problémů a že jej běžně do té minulé generace dávali, takže počítám s tím, že budou schopní to rozumně nainstalovat. Je logický, že při větších otáčkách budou muset přivstřikovat i benzín nebo dát větší vstřiky na plyn... :) Ale to budu řešit až to bude aktuální.
Mezitím po chvíli hledání jsem objevil kousek ode mě Mazdu 3 (2006, 1,6) s LPG, dovoz DE, naj. 140 tkm za 140k Kč a Grande Punto (T-Jet, rv 2009, dovoz AT, naj 50 000) za 150k Kč, tak se na to půjdu podívat. Pro Mazdu hraje prim to, že má LPG a je i rozměrové větší, jenže je to nějakej autobazar, Fiata prodává přímo nějakej soukromník jako první majitel v ČR.
Doporucuju rozhodne mondeo, mel jsem jak MK3 2.0i tak ted mam ten strasnej super srac co je z globalniho hlediska nekde ve srackach - mkiv tdci, a verte nebo ne, ani jeden problem ...
v tomhle rozsahu bych koupil neco kolem 2005 2.0i pripadne klidne i 1.8i