Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: podání výpovědi

o Navštíveno 2613x o
o 11.02.2013, 21:29 | jiri.dusa
Potřeboval bych poradit s výpovědí. Chtěl bych odejít z firmy koncem tohoto měsíce ale samozřejmě mám 2 měsíce výpovědní dobu, neporadí mi někdo jak by se dala obejít ta 2 měsíční doba ?? Je mi jasný, že mě nebudou chtít pustit, protože jsem si u nich dělal svářečák na CO2 a měl bych tam dělat 1rok a nebo ho zaplatit a celkem dost lidí odešlo z firmy. Neporadil by mi někdo nějakou fintu ?? díky

o 11.02.2013, 21:50 | endru.ondra
pokud to máš ve smlouvě tak tě nepustí
o 11.02.2013, 21:53 | jiri.dusa
To by muselo bejt asi jedině dohodou ne ??
o 11.02.2013, 21:55 | crestik
a přestup do dalšího zaměstnání máš jistý, nebo tam chceš skončit z jiného důvodu?
o 11.02.2013, 21:57 | Lufas
dohodou,ale tak zalezi jaka tam je domluva...Ja se vzdy v pohode domluvil,ale v zaloze jsem mel vzdy to ze kdyz me nepusti tak se hodim marod a smitec:-)
o 11.02.2013, 21:58 | xSam
Jedinou možností je se s nimi dohodnout. Podle toho co říkáš, tě pustit nechtějí, takže budeš muset 2 měsíce čekat.
Nejsem si jistý jak to je přesně, ale myslím, že když dáš výpověď teď, tak ti výpovědní lhůta poběží až od 1.3. tedy uvolněn budeš k 30.5.
o 11.02.2013, 21:59 | xSam
Hodit se marod samozřejmě funguje, ale logicky to nic neřeší, protože nemůžeš nikam nastoupit. Oficiálně, tedy:-)
o 11.02.2013, 22:05 | jiri.dusa
Přestup do jiné práce mam jistý ale to se rozhodlo až teď a chtějí mě od začátku března. Ještě mě napadlo řešení dát výpověď a vzít si neplacené volno na ty 2 měsíce ale pak bych zas nemohl oficiálně nastoupit do té jiné práce. Dát výpověd a jít marodit je docela na prd kvuli kontrole.
o 11.02.2013, 22:06 | Lufas | Upraveno: 2013-02-11 22:07:19
jj to mas pravdu ale tak stejne jim tam zadnou praci uz neudelas:-) tak ze furt lepsi nez ti platit je lepsi se dohodnout...
jen upozornuju pro moralisty ze ja jsem to nikdy neudelal,vzdy jsem odchazel s cistym stitem;-)

edit:jestli se nepletu tak neplaceny volno = platit si socialni a zdravotni sam:-)
o 11.02.2013, 22:27 | HIGHTOWER | Upraveno: 2013-02-11 22:28:11
Výpovědní lhůta běží 2 měsíce následující po měcíci, ve kterém je podána, takže podána do konce února běží od 1.3. do 30.4., volný jsi od 1.5.
Ukončení jedině dohodou obou stran. Svářečák máš podmíněn buď rokem práce po jeho úspěšném absolvováním nebo při kratší době ho celý zacálovat nebo poměrně? Holt se narovinu zeptej, zda se dohodnou nebo ne, jinak právně smolík...
o 11.02.2013, 23:10 | xSam
Jasne, High ma pravdu,blbe jsem pocital. 1.5. Budes volnej. Se jich zeptej a uvidis.
o 11.02.2013, 23:53 | Mr.Scully
Jde si vůbec vzít neplacené volno? Nemusí ho třeba schválit zaměstnavatel?

Podle mě to nemá řešení, prostě se s nima dohodneš a budeš to muset doklepat do 30.04.
o 12.02.2013, 00:03 | Sau
Samozřejmě že mosí. Třeba u nás v práci je ho dostat bez šance. Zaměstnavatel ho nedává.

Jediná šance na to skončit legálně dřív a zároveň nastůpit jinam, jak ukládá zákon je sa z zaměstnavatelem dohodnůt. Pokud on k dohodě nesvolí, máš smůlu.
o 12.02.2013, 00:39 | brenky
dá se to udělat trochu "vyčůraně" na stávajícího zaměstnavatele....dáš výpověď ke dni kdy potřebuješ a jdeš...klidně i s §52. U nového zaměstnavatele ale musíš mít už podepsanou smlouvu od následujícího dne. Nový zam. pokud o Tebe opravdu stojí, tak mu to vadit nebude. A §52 se automaticky ruší podpisem nové smlouvy.
o 12.02.2013, 00:53 | Mr.Scully
Neobjeví se §52 pak v zápočťáku? Teda nevím, jestli se dneska ještě zápočťáky nějak řeší nebo jestli někoho zajímají. Ale nevím, jestli je to nejlepší způsob ukončení pracovního poměru.
o 12.02.2013, 08:08 | AR
zápočťáky se samo stále řeší, minimálně když jdeš na pracák.
o 12.02.2013, 08:08 | AR
btw nemá někdo vzor výpovědi ve zkušebce? Tzv okamžitou?
o 12.02.2013, 09:06 | Antonio
na to nepotrebujes vzor. napsal bych ze zadam o ukonceni prac. pomeru k datu tomu a tomu ve zkusebni lhute. dekuji.
o 12.02.2013, 10:02 | Sau
Ve zkušebce nepotřebuješ nikomu vůbec nic psat :D Dokonca to ani ohlašovat, stačí když prostě nepřijdeš. Nicméně je samozřejmě slušnost to aspoň ústně nejakému tomu tvému nadřízenému oznámit.
o 12.02.2013, 10:32 | AR
Tak nic neříct a nepřejít je celkem sviňárna, ale samo že tuhle možnost máš. Zase pokud musíš vrátit nějaké zapůjčené věci tak to prostě papírově řešit musíš.
o 12.02.2013, 10:40 | Sau
To samozřejmě. Bavím sa čistě o výpovědi ve zkušebce, jaké má náležitosti (prakticky žádné).
o 12.02.2013, 12:48 | AR
No ja když to řešil posledně tak mě to sepsala kamoška co dělá obchodní právo, jednak aby to mělo pořádnou hlavu a patu a druhak aby to mělo všechny náležitosti pro případné další spory, nehledě na to že to zaměstnavatel nemusí chtít přebrat a pak je potřeba s tím jít na poštu a poslat to ofiko. Akorát ten dokument nemůžu najít :(
o 13.02.2013, 14:38 | FlasH AHC
Docela zajímavej článek. Dohodou to moc nefunguje ,protože tim že "ty" chceš odejít tak jak to je snad všude,dostaneš prostě nejhorší práci,jsi víc kontrolovaný a začne i buzerace. Zaměstnavatel neni povinej se s tebou dohodnout ,ale většina jsou jen lidi a dohoda je v cajku,ale... jakou máš pak jistotu ,že tě druhá strana příjme a nevezme někoho jiného ,?? V tu chvíli máš na pracáku 46% pruměrného výdělku a je to v háji. Nedej na sliby.
o 18.02.2013, 19:06 | jiri.dusa
Díky za odpovědi, dneska jsem podal výpověď dohodou tak jsem na to zvědavej. Ale kdyby to nevyšlo tak jsem si ještě všimnul jedný věci ve smlouvě. Šlo by považovat neplatnou smlouvu tehdy když jsou základní údaje špatně například jako číslo popisné ?
o 18.02.2013, 20:09 | AR
to se řeší dodatkem ;)
o 18.02.2013, 21:56 | HIGHTOWER
číslo popisné není podstatné, to je jen formální (písemná) chyba, ne podstatná chyba ve smlouvě... To by bylo, kdyby tam chyběl datum nástupu, místo výkonu práce nebo vykonávaná práce
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3204 sekund.