Navštíveno 2393x

potrebuju na leto nove pneu , primo 225/40 R18 tak koukama hledam neco co obuju, nechci dat za gumy majland ale zaroven se na nich nechci nekde vyvalet, tak mate nekdo ozkousene nejake levnejsi? padli mi do oka tyhle ale bojim se ze to bude blato..
[ Link ]
Regal-letní mi vydržely 3 roky a najel jsem na nich 60 000km. Kládu nejezdím, na vodě to není žádná hitparáda, jinak jsem spokojený a za tuhle cenu letos kupuju znovu tuhle značku;-)

11.02.2013, 14:13 |
Augi Wow, chlapi, máte na to, abyste si koupili 18" a chcete kupovat takové pneu? Já teda nechci paušálně plivat na "čínu", ale raději bych se podíval po nějaké značce... Kládu jezdit nemusí nikdo, ale co když bude třeba brzdit a zastavíš o 3 metry později? :-(
205/45 R16 na Fábii 47kW;-)
ty voe 60tis km na gumách? to musí být super směs

11.02.2013, 14:47 |
Augi giuseppe: Aha, já to pochopil tak, že máš stejnej rozměr (Tvou Fabču si pamatuju, myslel jsem, že ses hecl ;-) Nicméně pak můj komentář ale platí k thepyroman ;-)
Augi: :-) Regal Racer není Čína..je to jihoafrická filiálka Dunlopu a je mimochodem navzdory očekávání překvapivě dobrá..
Augi: chapu to dobre kdyz mam na 18tky kola tak si mam koupit poradne gumy a kdo ma jen na 16tky tak muze jezdit na mrdkach pac na drahe nema?:D to je argument jak svina, chtel sem jen poradit slusne pneu v pomeru cena -vykon, klidne si priplatim, ale ten tvuj argument je Best..:)

11.02.2013, 15:26 |
PK Nedoporučuju Goodride ani Westlake. Měl jsem tu smůlu, že jsem s nima koupil auto/kola a nic moc teda. Na mokru ještě horší.

11.02.2013, 16:33 |
macek | Upraveno: 2013-02-11 16:35:29
Midnite: na Scorpiu mam Michelin Primacy HP. Koupil jsem je nove pred 5 lety, s autem sem najel 100tis, vetsinu na letnich a vzorek je tam furt dost velky...no s mojim stylem jizdy ale poradne neporovnam, jak moc drzi v extremnich situacich ;)
Mám Hankook Ventus v12 k110 v tomto rozměru a spokojenost... koupil sem je nazutý na kolech a měl sem obavy, ale jsou v pohodě. Najeto zatím asi 12tkm a žádný extrémní úbytek nepozoruju...

Jinak kamarád má ty Regal (Dunlop 9000 vzorek) a na vodě pěkná klouzačka :-(
Já bych doporučil Vredestein nebo Continental

11.02.2013, 18:15 |
Augi | Upraveno: 2013-02-11 18:15:56
thepyroman: Chlape, nedurdi se, já to s tou cenou myslel jako přímá úměra. Jakože 16" ALU stojí X a pneu X a 18" ALU stojí Y a pneu taky yhruba Y. Anebo jak říká tappaja: kdo chce opičku, musí mít na banánky. To je vše.
Jinak z levných nedoporučuju Goodride, měl je švagr a nadával, že vůbec nedrží a výdrž taky nebyla oslnivá - je ale pravda, že on jezdí dost svižně. Výše zmíněný Ventus má konny a je s ním spokojenej.
Z dražších značek Dunlop Sport Maxx drží perfektně (na mokru nejlepší guma, co jsem kdy jezdil), výdrž cca 30tkm, Pirelli PZero Nero drží jako prase, ale mizí taky jako prase :-( , Michelin PS2 drží pěkně, výdrž 40tkm.
Kup continetálky a chybu neudáláš já minulej rok kupoval sadu za 14 000 max si myslim že tohle je nejdůležitější

11.02.2013, 22:31 |
PlusOne | Upraveno: 2013-02-11 22:35:55
Hankook K110 Ventus V12 Evo, jako dj.DEKl, jezdím je v 225/40/18, za sezónu na nich najeto kolem 14.000, a ubyl tak milimetr. Přitom na suchu drží velmi dobře, na mokru slušně, akorát jsou trochu hlučnější, ale za to může asi šípovej dezén.
Letní Hankooky jezdím nějaký ten rok, předtím jsem měl na GIII Hankook Ventus K105, a maximální spokojenost....
@ 11.02.2013, 18:15 | Augi
Mě taky pobaví, když někdo prodává 19" kola, a na tom navlečené značky Westlake, Linglong, Wanli a podobné...naprostý souhlas!! Je důležité si uvědomit, že guma je to, co mě drží na silnici, a ne pro parádu obětovat bezpečnost, toť vše, co tím chtěl básník říci...
Za me nejlepsi pomer cena/vydrz/jizdni vlastnosti Barum Bravuris 2.
Mam je v 17" na octe, v 18" na jette a ted je hodim v 19" na TTS.
Clovek si musi uvedomit, ze pokud ma pneu dobre drzet na suchu a hlavne na mokru, tak holt nemuze vydrzet 60 000 km.
Na zaklade recenzi v PL jsem koupil zimni pneu Accelera X-Grip a krome (snesitelneho) hluku proti nim nic nemam, ale bral jsem je na auto, ktere za zimu najede cca 2-3 tkm a to jeste hlavne dverma napred. :)

12.02.2013, 09:34 |
Augi PlusOne: Ámen.
Tak ono obecně je lepší kupovat letní v zimě a zimní v létě, pak se dají vypíchnout pneu za zajímavý ceny.

12.02.2013, 10:28 |
soray Měl bych dotaz na ty Hankooky - neví náhodou někdo, zda mají ochranu ráfku v rozměru 205/50 R15? S FR označením jsem je nikde neviděl, přitom na všech fotkách to vypadá, že hranu mají.
Případně by mne pak zajímalo srovnání s ContiPremium Contact 2. Půjde to na Roadstera, tak by to mělo trochu držet.
o sebringach sem slysel ze jsou taky dobre tak ted nekdo poradte..:)
[ Link ]
jo taky se k nim priklanim v lete je ejzdim na zavodaku sice jinej typ a cenovou relaci ale na suchu drzi moc vyborne a i na mokru to sme koukal..:)
Než Falkeny, tak to raději připlatit tři kila na kuse za ty Hankooky....