Navštíveno 1550x

10.02.2013, 17:52 |
fredh Čau,
po pár letech ježdění do Itálie, nás láká jiná země. Napadlo nás Slovinsko. Byl jste tam někdo lyžovat? Co sem koukal na netu, tak tam asi moc lidí není, ale střediska nevypadaj nijak veliký. Např. Kranjska Gora, je všude chválená, ale je tam tak 15km sjezdovek.
Popravdě jsme Itálií trochu zmlsaný. Jak počasím, tak sjezdovkama a službama. Kromě teda nějakýho nočního života. To Italové pos*ali. Může mi někdo něco doporučit? Teď sme dojeli z Marmolády a bylo to docela fajn.
Francie je dost daleko, den cesty, ale taky o ní uvažujeme a Švýcarsko je dost mastný. Má někdo tip na Rakouský středisko, kde by nebylo hnusně 6 dní v kuse a je tam milion sjezdovek?
byl jsem letos prvně v Itálii v Andalo (Paganella) a mooooc se mi tam líbilo
V březnu se chystáme do Nassfeldu prý nejmodernější středisko v rakousku,neni sice moc vysoko ale stačí to,nachází se to na hranicích s itálií,bejvá tam často hezky,kamarád jezdí léta a prej je to tam pecka
[ Link ]
Mně pořád přijde Rakousko jako nejlepší varianta. Francie je moc daleko, Švýcarsko poměrně drahé, Itálie docela daleko a služby trochu horší než Rakousko. Ale možná tam je zase míň lidí, protože Rakousko je vcelku dost narvané. Nedávno jsem zrovna sháněl ubytko v Rakousku v Hinterglemmu, kde se mi líbilo vloni a kam chci za týden jet znova a bylo to lehce na poslední chvíli a totálně všude narváno.

10.02.2013, 21:44 |
Datom Rakousko je sice dobre ale vzdycky jsme chytli aspon tri dny spatne pocasi. V Italii jsem spatne pocasi nechtl snad nikdy. Sluzby nevim jestli jsou horsi ani me nepripada. Francie super ale jsou to taky pekni lajdaci. Hlavne asi mimo sezonu protoze aby neupravali sjezdovku se me stalo jen tam.
Ahoj,v Kransjske Gore sem lyzoval nekdy 5 let zpet,fajnova lyzovacka,super pocasi,penzion prima,zazem okolo taky na urovni. Bohuzel pokud si zmlsany Italii ci Rakouskem,asi budes trosku zklamany. Je to trosku jednotvarne.Mrkni ke mne na fotky.
[ Link ] 
Datom - je fakt, že většinou je to tak půl napůl, nikdy jsem nezažil blbý počasí celý týden ani krásně celý týden, pokaždý to bylo zhruba půl napůl. Ale netuším, jestli meteorologicky jsou italské Alpy nějak vhodněji položené než rakouské.
Letos je to na pytel asi všude, celý únor hlásí hnusně a nejen v ČR, ale i jinde po Evropě. Co jsem koukal na alpské webkamery poslední týden, tak se to fakt střídá.
Je to sice dál, ale počasí jsem měli vždy 1A s výjimkou jednoho roku, kdy asi 3 dny bylo olovo:-
3 střediska v rozsahu cca 10km.
Jde o:
Sav Valentino Alla Muta a střediska jsouzde: Heideralm, Nauders, Reschen. Největší je Nauders, to je ca těch 10km do Rakouska přes IT hranici, lyžování špičkové.
Nejklidnější je Heideralm (nejsem si jistý, jestli to píšu správně), ale lyžování vynikající od moderé přes černé tratě), a to první (Resche - Schoenebn) je v podstatě ideální pro samotáře - sice jedna sjzeovka, která má nahoře asi 4 další příjezdy od jinud, zato skoro prázdná (byly dny, kdy jsem tam byli zcela sami:-) a pokud je dosts něhu, tak je otevřená nejvyšší černá, odkud se díváš orlům do oken:-) Byli jsem tam 3x a vždy vše super. Lokalita ideální i na léto, díky obrovskému jezeru = potápění, jachting, windusfing, ale i cyklo, koně a tůry do hor, samosebou. Ubytování apartmány nebo hotely, co kdo chce. A je to v Itálii na hranici s Rakouskem a kousek do Švajcu přes kopec. Za mě 10*z10.

11.02.2013, 10:38 |
Sau Mr.Scully : Ano, sů. Sů na jihu :)
Ináč mně bylo doporučované, pokud rakůsko a ne Itálie, středisko Serfaus-Fiss-Ladis. Je u hranic s Itáliů, takže už je tam prý stabilnější a pěknější počasí, jak v té Itálii, služby ale rakůské. Já sem tam ale nelyžoval, takže neporeferuju. Já preferuju pořád tu origo Itáliu :)