Navštíveno 4325x

Nedaří se mi "usušit" potřebnou částku na auto, tak zvažuji vzít si úvěr, s tím že bych složit 30%-50% akontaci.
Koukám po autech u "esáků" a lákavě vypadají "akční"ceny v případě úvěru. Ale nikdo mi není schopný říct přesné částky splátek, dokud si tam nedojedu osobně (údajně kvůli podpisu na papír o zpracování osobních údajů). Ale nechce se mi tam kvůli tomu jet a v případě, že se mi splátky líbit nebudou jet zase zpět. Jejich kalkulačce splátek na webu moc nevěřím - vypadá opravdu hondě orientačně :)
Mohl by mi někdo ukázat reálný model splátek, výše částek, případně s povinným nebo bez, kolik se přeplatí, apod ...
Cena auta je 100 000,- a cena při úvěru 75 000,- s tím, že bych půlku složil a zbytek bral na 36 měsíců.
S přeplatkem počítám, ale zajímá mě o kolik to vyleze.
Díky

08.02.2013, 13:15 |
nome moje rada, vyser se na to !!!
i když máš slevu 25k tak to stejně nejmíň o 20 přeplatíš.
navíc pokud se ti nedaří našetřit blbý kilčo (teď to neber nějak zle) tak si představ že z nějakého důvodu nezapaltíš splátku nebo se ti na autě něco vysere a nebudeš to mít z čeho lepit což u této kategorie aut nebude asi vyjímka ...
Všechny tyhle nabídky jsou v něčem podvod. Buď jsou podmíněný splátkama jako kráva, nebo si musíš uzavřít gigantický havarijní pojištění. Jako nome, s.át na to!
Jediný kloudný řešení je jít do banky a vzít si normální spotřebitelskej úvěr. Jakožto zaměstnanec leasingovky o tom trochu vim :o)
zkus cetelem (neučelovej spotřebitelskej uvěr)
psalo se tu že často vyjde levnějc než banka
a známej mi to nedávno tvrdil taky
no tak každý úvěr ať na bydlení nebo auto je lichva, ale doba je taková, že bez dluhu to prostě nejde :(
právě mě zajímá rozdíl v cenách mezi spotřebitelským úvěrem nebo auto úvěrem...
proto chci reálný čísla a né jen dohady, že tohle vyjde na tolik a tohle na tolik, když .. apod.
jezdit potřebuju a nejezdím zrovna málo, se servisem auta se počítá a právě proto se nechci vyšťavit na maximum aby byla rezerva na případné opravy
cetelem :-))))) to je lichva jako prese ,jinak jak napsal Marty nabombeny pojistkou ,mel jsem UCL a nikdy vic,hlavne pak ty jejich praktiky dodnes me dluzi ta firma cca 11000CZK
Konkrétní příklad nevím, ale jednou jsem viděl pro nějaké auto výpočty (nebyl to bazar, ale normálně nově od dealera) a vyšlo to hůř než půjčit si od banky. Ale netuším, jak to má Esa.
Každopádně pořád nerozumím tomu, že někdo nedokáže ušetřit na auto (třeba bůra měsíčně), ale dokáže ušetřit na splátky na předražené auto (třeba sedmičku měsíčně).
jo k cetelemu .-vemes uvedu priklad s jeji super kartou 20 000CZK splatka 1000KC --zaplatis 1000KC a dluh mas 19800:-))vyborny kseft maji
Jinak se setri v Praze a jinak na venkove,priklad cena bytu Praha a venkov rozdil pri stejnych metrech tak 2 melouny .-)
Ja mam zase s Cetelemem jen ty nejlepší zkušenosti - ale bral jsem bezúčelový spotřebitelský úvěr - vzal jsem 100.000,- na 2 roky - splátka byla +/- 4590,- a přeplatilo se to jen o 10% - což mi přišlo jako dost dobrý za 2roky...
Takže asi jak který jejich produkt no.
no bavíme se o půjčce cirka 50 tis se splatností na 3 roky což je cca +-2000 měsíčně ... 7litrů měsíčně bych za auto taky neplatil
a situace je jednoduchá, peníze se vždy hodí někde jinde než na konkrétní věc na kterou se šetří :)
nejsem na 100% rozhodnutý jít do úvěru, možná počkám a pošetřím až budu znát skutečný čísla a né jen dohady, které tu házíte ...
A neni jednodussi si vzit uver v bance a havarijko si sjednat pak sam a levneji ?
mrazik: to je právě to co nevím, výši splátek na spotřebitelský úvěr z banky znám, ale úvěr na auto je všude prezentovaný s nižším úrokem, ale nikdo mi po telefonu neřekne skutečný částky splátek :( no asi mi nezbude než si ten výlet do Prahy udělat
Jakejkoli klasickej úvěr bez vedlejších produktů je vždycky nejlepší, protože si to každej dovede spočítat a nedá se na tom nijak odrbávat. Samozřejmě čim kratší, tím lepší. Jakákoli kreditní karta je podle mě krok do pekla.

08.02.2013, 14:08 |
CRK na to se vyse*, brácha si vzal takhle auto, za 2 měsíce ho nabourala ženská a už to jelo... Auto bylo snad na odpis, takže úvěr na auto spadl a požadovali po něm celou částku okamžitě a to neměl, takže teď má exe a už to dělá skoro dvojnásobek... Takže jedině půjčka v bance a tam tohle riziko nehrozí a splátky taky nejsou nějak závratný...
To co tady dal PEPE689 - tedy úvěr 100.000,- na 24měsíců je přesně to, co jsem psal - přeplatek 11% za 2 roky - to přeci je SUPER - to ti nikde ani nenabídnout tohle! Bez jakýchkoli jiných poplatků atd.
Tak pak teda nechápu, co je na tom podle vás LICHVA, jak píšete :o(
Nechci se hádat - jen se ptám, jestli někde někdo půjčí s nižším než 10ti % (ok, tak teda 11%) úrokem na 2 roky...

08.02.2013, 18:19 |
xSam 11% mi přijde jako velmi slušná nabídka. To bych bral hned.
Teď řešíme auto pro tátu a např. ceny u AAA jsou taky o 30, 40, 50tis menší, když to bereš na úvěr.... Podivoval jsem se, který blbec na to skočí, že ještě ušetří.. Neber to osobně, ale přeplatíš dost cenu auta, která je uváděna "v hotovosti".. Neboj se, že by ti dali něco výhodněji..
Souhlas s thulem : cetelem je jednoznačně nejlepší , jako stálý zákazník (několik splacených uvěru) jsem se už dostal na 8,9% což je za mě naprosto ok.
Ted jsem vybavoval barák a než abych vše nakoupil cash (i když jsem na to měl) tak jsem si vzal kompletní vybavení domáctnosti na splátky za 0% navýšení - jejich promo akce :) cetelem za me 1***
ted je otazk azdali projdes ze ??jinak karty maji teda lichvu :-)))
dám příklad z AAA, cena auta 100000kč v hotovosti, cena na splátky 70000kč, 30% akontace, splátky 2947kč na 36 měsíců, výsledná cena bez pojistek 136000kč, nebo 130000kč hotově, sleva na 110000kč, bez akontace, splátky 60 měsíců po 3700kč, výsledná cena 222000kč bez pojistek, nevím jak jinde ale u AAA při úvěru na auto do 200000kč není nutné uzavírat havarijní pojištění takže pojistky jsem řešil individuálně, a ještě podotýkám že je docela velký rozdíl u které firmy bude úvěr, rozdíl tam je i 1000kč měsíčně

08.02.2013, 18:49 |
tesil moc se v tom neorientuju, ale pred par dny jsem koukal na stranky Air bank, jak odpousti splatky pri radnym splaceni a tam to bylo vsechno snad na 8,5 procent....
hutchins: nějak to nevychází, 30% ze 70tis je 21tis + 36*2947 = 106092 + 21000 = 127092 - někde lítá 9tis
Midnite: neberu to, že bych měl na úvěru ušetřit ... počítám s tím, že něco přeplatím, ale nikde mi zatím neřekli přesná čísla, tak nevím o kolik ...
a je příjemnější brát úvěr na tzv. zvýhodněnou cenu než na stejnou co je v hotovosti...
možná se pletu, ale beru to tak, že když budu brát auto za (zvýhodněnou cenu) 75tis, a složím 50% tak budu brát úvěr na dalších 50% - tzn. 37500 (ale neznám úrok a další podmínky pro tu půjčku)
vs.
cena v hotovosti 100tis, a spotřebitelský úvěr na 60tis z banky ...
co vyjde levněji?

08.02.2013, 22:43 |
Thullo | Upraveno: 2013-02-08 22:43:42
2 Petura:
Ale kámo, zváhodněná cena ze 100.000,- že bude třeba 70.000,- na auto je za předpokladu, že dáš JEN 10% z ceny vozu. Když dáš akontaci 50% tak bude ta zvýhodněná cena ne 70.000,- ale třeba 90.000,- to si uvědom ;o)
Hele vem si v tom cetelemu to celé kilo za 4600,- měsíčně na 24měsíců - přeplatíš za ty 2 roky jen 10-11% (tedy 10-11.000,-) a to tě vyjde nejvýhodněji - dej na mě ;o)
Měl jsem Cetelem za lichváře, ale koukám, že to nebude tak horké.

08.02.2013, 22:59 |
DITR | Upraveno: 2013-02-08 23:03:37
u AAA je jedna výhoda pokud máš prachy tak si vezmi auto na uvěr GE dostaneš slevu který je napsaná v AAA a do 10ti dnů můžeš jako fyzická osoba od té smlouvy odstoupit!! ale musíš ihned doplatit cenu auta GE samozřejmě že ta sleva kterou ti dalo AAA při podpisu smlouvy stále platí jen zaplatíš poplatek za předčasné ukončení smlouvy 10 000 a to se hodí když je tam občas fáro se slevou 50 tis..........mám to ověřené od zdrojů přímo z GE
horší je že se ti je podaří takhle ,,ojebat,, pouze jednou!!! dost lidí otom ví a dost lidí to taky využívá
DITR: Tohle fakt funguje?
No já nevim,někteří tu nadávají na cetelem a dokonce tu bylo řečeno,že vemeš kartu na 20 000 a při splátce 1000 kč ti tam po odečtu splátky zůstane 19 800,- dluh.Tzn.že by ti odečetli 200?To je nesmysl...Osobně tu jejich kartu na dvacku mám.Spátka 1000,-Na úroky apod.jde 150,- a zbytek na odečet dluhu.Ve výsledku přeplatím celou kartu o 3000,- a to není zrovna likvidační.Tím jsem chtěl říct,že cetelem opravdu zase tak drahej není.Zkus si to u nich nevhat spočítat a uvidíš sám...

08.02.2013, 23:04 |
DITR | Upraveno: 2013-02-08 23:06:44
mám tam nějaké kontakty takže vím :)
navíc se tam šteluju na nějakou pěknou E60tku a když byla se slovou 50 tak sem pro ní šel a řekli mi pouze ráno se prodala
To je dobré vědět, zrovna nějaké auto sháním, tak kouknu do AAA.

08.02.2013, 23:08 |
DITR | Upraveno: 2013-02-08 23:11:40
musíš ale na to auto mít a doplatit jim to ihned když odstopíš od smlouvy a taky je potom hezké aspon poděkovat za příspěvěk na té infolince kde budeš žádat o zrušení smlouvy :D
navíc počítej stím že už ti GE úvěr na auto nikdy příště nedá :D

08.02.2013, 23:29 |
Kamil07 | Upraveno: 2013-02-08 23:30:41
Normálně bych nikdy do úvěru na auto nešel, takže mi nevadí, že už mi GE nikdy úvěr nedá.
Pokud to klapne, tak máš u mě alespoň nějakou láhev.
Teď záleží, jestli se vůbec dá sehnat v AAA něco nepředraženého, aby to bylo alespoň trochu výhodné.
Díky za informace.
Thullo: vycházím z jejich kalkulačky na webu, kdy je zvýhodněná cena 75000,- a akontace ve výši 10,20,30,40,50% se vypočítává z těch 75tis např.:
[ Link ] to co píše DITR nezní špatně, ale bohužel tu částku v hotovosti nemám :(

09.02.2013, 13:19 |
Sau Cetelem je jeden z najférovějších poskytovatelů půjček u nás, ne-li vůbec. Měl sem přes něho x věcí (drtivá většina splátky bez navýšení) a nikdy nenastal ani sebemenší problém. Aktuálně mám u nich úvěr (tentokrát s navýšením), su v půlce splácení a opět bez sebemenších problémů z jejich strany.
Petura : Když si u nich vezmeš např. 100 litrů na dva roky, tak celkem zaplatíš 107 328 Kč (4 472 kč měsíčně, RPSN 7.11%). Pokud toto někomu přijde jako lichva, nemám co bych dodal.
U menších částek na delší dobu už je to horší, třeba těch tvojích 50 litrů na 3 roky máš už RPSN 16.49% a přeplatíš tak celkem 13 720 kč.
Cetelem nemá ale žádné skryté poplatky, nic neplatíš za vedení účtu, vyřízení úvěru apd. praktiky u různé konkurence. Aspoň mně nikdy nic takového nebylo účtované.
To Sau: Prosím Tě v tom tvém výpočtu máš někde asi chybu...pakliže RPSN je 7.11 , tak to nemůžeš za 24 měsíců přeplatit jen o 7 328.- to by muselo být RPSN nižší ne?

09.02.2013, 18:51 |
Sau Neřekl bych, podle ma je správně. Co sa ti na tom nezdá ? Ináč já sem to nepočítal, je to výsledek z kalkulačky toho úvěru přímo na stránkách cetelemu.
Možeš si to ale ověřit někde nezávisle zadáním těch údajů, třeba tu
[ Link ]

11.02.2013, 14:43 |
Conan Jako Sau, Cetelem jsou uplně v pohodě. Provedl jsem u nich spoustu nákupů na splátky bez navýšení.
Naposled jsem vzal bezúčelový úvěr 100.000Kč na dva roky za 7% RPSN. Klakulačku naj na webu.
Mám i jejich krediku, která má obdobné parametry jako standardní kreditka všech bank. Maj tam i tu akci, že ti dávaj až 150kč měsíčne za provedené nákupy. Takže pokud si odpovědný a každoměsíční výdaj dorovnáš, tak si "vyděláváš" měsíčně cca 80Kč (150 - cca 70kč vedení účtu).
Já bych tedy do cetelemu nešel..Nevím jak ostatní ale když jsem toto téma hledal, tak jsem narazil na velkej počet lidí co si na splátky kupujou auta v áčkách.. chce to porovnat RPSN.. a pročíst smlouvu.. nicméně osobně bych radši šetřil a auto si koupil později a lepší..toť můj názor.

13.02.2013, 22:56 |
Sau A co že má úvěr od Cetelem společného s úvěrem v áčkách ? Krom názvu snad nic :) Inak obvykle samozřejmě ano, je lepší si najprv na danů věc našetřit, ale to lákadlo je občas silné... :)
no bohužel s šetřením to nikam nevede ...
takže návrat zpět k tématu, máte někdo reálný model splácení od esáků?
resp. možnost porovnání tohoto "auto" úvěru vs. spotřebitelský úvěr?

14.02.2013, 09:24 |
Sau Jak už tu bylo psané, moc bych sa divil kdyby sa nabídka od jakéhokoliv bazaru na splátky byť enom přiblížila spotřebitelskému úvěru od banky/společnosti poskytující úvěry. Najdi si něco s RPSN kolem 10% a bude to dobrá nabídka.
co jsem kdy viděl smlouvy ohledně auta na splátky
bylo tam povivé ručení placené v měsíčních splátkách
havarijní placené v měsíčních splátkách poplatky za vedení ůvěru atd.
takže auto za 60 tis vycházelo snad na 150 tis za 5 let
a podobně
sice už to je tak 2-3 roky zpět
a věřím že se to malinko zlepšilo
někdo tu zminoval že snad nemusíš mít do nějaké hodnoty pojištění od nich atd.
ale už ta situace co psal CRK by mě děsila
Tak jako při každém úvěru se přeplatí, já volil aaa jednak poskytují záruku, disponují ombudsmanem, je to největší autobazar a mají mega výběr aut. Jsme spokojený.
2 Metler - a nemáš s nima náhodou něco společnýho ?
trochu divný se sem regnout jen protoaby jsi triple A
pochválil
jestli záruka a ombudsman fungujou tak jako na aukru , mountfieldu,eurestu a jinejch velkejch firmách tak to snad radši nee ,díky