Navštíveno 4418x

Ty ku*** to jim to trvalo...
[ Link ] Kolik bylo reportáží, svědectví.... Vybrat 5,6 milionu korun za 204 přestupků je opravdu k smíchu...

07.02.2013, 21:23 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-02-07 21:24:18
průměrně 27.500,- Kč 1 pokuta? To mají "výdělek" za jednoho odrbanýho důchodce a jedou vesele dál :-( Bohužel, tady bych se s tím nesr... a neuděloval bych min. u opakovaných prohřešků jen pokuty, jak rádi říkají - ne likvidační, ale prý "výchovné", ale opravdu likvidační, neb 73% a to jen u kontrolovaných akcích, je sakra hodně a je jasné, proč tyto akce vůbec existují...
Ale buďme rádi alespoň i za toto...

07.02.2013, 21:39 |
Kacko Pracoval jsem pár let naproti Becku na Vinohradech. Denně tam chodili staří bezmocní lidé, sápající se do 2. patra po schodech s obrovskými kufry v rukou. Někteří nedokázali ujít bez přeestávky víc jak pár schodů.
Vzhledem k tomu, že Beck ten milion dá za pár měsíců pronájmu kanceláří, je to naprostý výsměch i v případě, že by to platit opravdu museli.

08.02.2013, 07:31 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-02-08 07:32:24
Slyšel sjem, že má vyjít zákon o zákazu podomního prodeje??
S tím by měly tyto předváděčky být klasifikovány jako nezákonné vůbec,ne?
Jinak mám souseda, hned vedle mě, který velmi dobře vydělává na těchto akcích-v D nakupuje indukční varné desky ve výprodeji u Turků za cca 50EUR a tady je prodává "v exkluzivním domácím prostředí a na akcích" za 20.000Kč.
protože spolu sousedíme, chtěj nechtěj "musím" občas v létě vyslechnout jeho telefonáty, protože on neví, že já se za keřem hrabu v hlíně:-) A dal jsem si dvě a dvě dohromady a po čase jsem pochopil, proč se mě už několik lidí ptalo, zdali je někdo od sousedů doma. A jám jsem člověk poctivý, tak těmto dobrým lidem dám vždy na souseda telefonní číslo - tito lidé mají v našem kraji hodně nezvyklé značky na autech - a mně je jich líto, že se trmácejí přes celou republiku pro to, aby dostali zpátky své peníze za podovod:-)))

08.02.2013, 15:29 |
Sau Ono je podvod prodávat něco s tisíciprocentním apd. navýšením oproti nákupní ceně ? Teda ne že bych tyto akce schvaloval, ale není mě jasné co by něm jako měli chtět.

08.02.2013, 15:35 |
CRK je zajímavý, že mít velkej zisk je zlodějina, ale když si někdo koupí kabelku za 59.990,- ve značkovém obchodě, tak je to v pořádku i když je tam ten zisk ještě mnohem větší... atd. Ale samozřejmě neschvaluju nátlak na "zombie", to je sviňárna...
Sau: budeš se divit, je to nemorální.
Je to nemorální, ale není to nelegální.
Stát se má starat jen o to, aby byla chráněna práva spotřebitele (tzn. možnost vrátit zboží, pokud byla smlouva uzavřena mimo řádnou provozovnu atd. atd.), ale jinak do toho nemá absolutně co krafat. Rozhodně nechci, aby stát rozhodoval, co si můžu nebo nemůžu koupit.

08.02.2013, 15:53 |
Sau Zdeny : nemorální jo, proti tomu nic nenamítám, ale na to sa odvolávat opravdu možů enom že sa odvolajů, ozvů. Nic víc.
mě by zajímalo, jaká marže je ještě morální, a jaká už nemorální...
v případě těch kokotů (Beck a spousta dalších firem) se vždycky stydím za to, že jsou v drtivé většině případů z Mělníka :-(
o těch borečcích bych mohl vyprávět až až, dost jich znám osobně :-(
Nepřipadá mi nemorální prodávat něco s tisíciprocentním ziskem. Nemorální je dělat na potenciálního zákazníka nějakej nátlak popř mu podávat klamavý informace...
ty tetřeve, nemorální je, prodávat věc za babku s 100x vyšším ziskem důchodcům, kteří nevědí, která tluče.
Pokud někdo nepozná, že hrnec za sto tisíc je kravina, tak nemá vůbec mít svéprávnost. Jak pak takový člověk může ve volbách rozhodovat o osudu země?
Jo, jsou takoví. Cílové skupiny.
Zdeny nezlob se na mě, ale jestli někdo nepozná že indukční plotýnka za 25000 možná bude trochu předražená tak je to jeho blbost. Když mi někdo na ulici nabídne propisku za 5000 taky ho s tím pošlu do hajzlu. Každej rozumnej člověk než něco koupí tak si zjistí situaci na trhu. Kdyby to takhle dělali i starý dědci a babky(co brečí jak nemají peníze na léky a pak dají za hrnce 40 000) tak by tihle překupníčci dávno pochcípali hlady a byl by pokoj. A nechci slyšet že nemají možnost jak to zjistit, těch možností jsou hromady a to naprosto pro každýho.
to KKKuba:
tys asi nikdy neviděl, jaké nátlakové metody ti "prodejci" na podobných akcích používají, viď?
To vůbec není o tom, že by to ti lidi nepoznali, ale prostě podlehnou tomu psychickému teroru. A opravdu se nebojím to tím slovem napsat.
A co treba sanita, obklady a dlazby, kde jeste nedavno byly marze 40 a vic procent? To je taky nemoralni?
Tesco 60%, New Yorker 118% apod.

09.02.2013, 12:25 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-02-09 12:26:59
jj, v našem věku si taky ti dnešní důchodci říkali, jak jsou ti starý blbý... jeden extrém dnešní doby důvěřivost starých lidí, druhý extrém za 40-50 let si lidi nebudou pomáhat, neb doba je naučí nevěřit ani chcípajícímu člověku u jeho dveří...
Luke_288,walish: Je ovšem rozdíl 40% - 150% hrubá marže a plotýnka za 20 dolarů prodáváná pod nátlakem za 20 000.- atp. (což je úplně někde jinde). Mimochodem takovou argumentací se můžete ptát jestli je morální vzít dát 60kč v holičství, platit 50 a více % v hospodě nebo obecně cena práce jakéhokoli řemesla...proč si má zedník vzít 250/h, když to může dělat za 50/h ... ?
Harryp - chceš direktivně nařídit, že 50% zisk je v pohodě a 1000% zisk už je v háji? To by to takový RedBull mohl rovnou zabalit, když jeho limonáda má výrobní cenu dvě koruny. Tohle už jsme tady měli.
tykeev - samozřejmě že je to psychický nátlak a co je třeba reklama v televizi? Co je holka, která mi dneska v Tescu cpala přiblblé valentýnské slevy? Kde chceš stanovit hranici?
Aby bylo jasno, já prodejci hrnců, vysavačů a podobných kravin hluboce opovrhuju, je to póvl a doufám, že všichni zkrachujou. Ale doufám, že zkrachujou podle práva a ne tím, že stát direktivně omezí naši svobodu tím, co smíne nebo nesmíme kupovat.

09.02.2013, 13:04 |
hanx Všichni co se těch zmrdů zastáváte jste asi tu akci v poslední době neviděli nebo jste nekoukali na pořady kde ty jejich praktiky ukazujou pod skrytou kamerou.
Nejde vůbec o to, jakou maj marži, ale o styl kterým prodávají. Psychický nátlak, vydírání, klamání, zostuzování, jsou schopný tam ty důchodce zamknout dokud jim nepodepíšou papír.
Ja se vubec nikoho nezastavam, necet jsem to cely a ani nebudu, reagoval jsem pouze na nemoralnosg marze. At si ma kdo chce marzi jakou chce, je to pouze jeho obchodni know how a pokud mu jeho ceny lidi akceptujou, proc ne.
Harryp: myslim, zes me moc nepochopil
hanx - pokud mě někdo někde zamkne, tak si to nahraju, zažaluju ho, zavolám mobilem PČR, cokoliv. Ale důchodci tam (ti samí) klidně jedou za týden znova, proč? Přečti si, jak ty akce probíhají, ti důchodci jsou tak zblblí údajnou slevou, že jsou schopni vyštípat "problémového" kupce, který by se dožadoval takových drobností jako je záručák, smlouva nebo možnosti si zatelefonovat.
Luke_288 13:19: Ale pochopil velmi dobře. Sám v tomto postu píšeš o morálnosti výše marže na sanitě 40% a více - na což jsem reagoval. Nevím co se ti nezdá :-)
Mr.Scully: Co má společného to co jsem napsal o morálnosti/nemorálnosti a výši marží s nějakým direktívním nařizováním? Náš právní řád zná pojem "cena obvyklá" což u těch plotýnek je dejme tomu 400-1500.-, ale už né 20-30 tisíc.

09.02.2013, 14:28 |
DaveX Mě by zajímalo, kde se pořád nachází ti lidi, co tam chodí. To jsou opravdu takoví blbí? Je o tom věčně něco v televizi, v rádiu, v novinách apod. a stejně se vždycky někdo najde. Nechápu...
Oni nejdou primárně nakupovat .. v těch pozvánkách je uvedenej výlet za památkama, k tomu oběd zadarmo. Staříci jsou sami doma a chtějí občas vypadnout někam ven. Všechno je to od začátku dokonale promyšlený a zapadá to do sebe. Oni zažili jinou dobu, kdy si lidi museli pomáhat aby přežili a nejsou na takový situace naprosto připravení.
Mě kolikrát taky dělá problém se zbavit nějakýho snaživýho prodejce jenom proto, že se snažím odbývat slušně. Jakmile ale pohár přeteče tak musíš být nekompromisní a oni na těch akcích jsou skutečně v podstatě rukojmí .. je to hnus kam jsme to za 20 let od revoluce dopracovali.
KKKKKKKKKKKKKKKKKKuba: ale já se na tebe vůbec ani trošku nezlobím,. Já to jen říkám, že mám v okolí lidi, kteří tyhle nekalé praktiky provádějí a taky lidi, kteří jim na to skočili. S tím, že to existuj, můřžeš udělat jen to, že tyhle gaunery nebudeš podporovat a své rodiče a staré lidi nabádat, aby na tyhle akce nechodili.
A kdyby to bylo tak košer, tak se tím nebude zabývat naše zákonodárcotvstí a ve Švýcarsku yb to neybl trestný čin (obecně je tam klasifikovaná tzv. podomní prodej.)
A jako na do kreslení mi stačilo, jak otce se svojí přítelkýni šli na tzv. domácí předváděkču titanových pekáčů a výsledkem bylo, že "museli" koupit pekáč ve slevě za nekupo to 8000Kč, protože sleva byla 50% (nekupte to, prorože ze 16tCZK vám slevíme na 8 a jako dárek dostanete 2 štangle Vysočiny). To není kec, to je pravda a mě málem ranil a to ještě hned dvakrát, protože z nich (z otce a přítelkyně) vylezlo, že je jejich známá pozvala na podobnou akci nádobí, aby jich bylo více a splnili tak početní kvotu, od které se "může začít předvádět, aby to bylo renatbilní - iž za tohle by dostali do mě přes hubu, že by žrali slámkou 14 dní) a koupili hrnce iod liberencé fiktivní společnosti za 35000 a ajako kotunu tmu dali natvrdo, když ty hrnce dali mé ženě předloni k narozeninám, netuše, jak jim za to vyxnadám. Fotky mám k dispozici a kdo tohle nádobí s PC kolem 10USD koupí,je pako a to jsem optci na místě řekl apři vší úctě, vařit se v tom stejně dá jen s velkými obtížemi, ale to je na dlouhé povídání. Jako bonus máte ve smliuvě, kterou dostanete, napáno 1mm písmem, že od smliuvy NELZE odstoupit, adresa PO Box XY, Liberec, takež kavky....
Já ale věřím že tát už je ponaučen a v životě na něco podobné ani nevzpomene.
A jako druhý příklad ze života mohu uvést pro zěmhu příben mé tychně z F-M z loňska, kdy šla s kamarádkou (báby 73 let) na akci peřiny a t, ce mě líčila, tomu zdravý rozum neuvěří, prodejce je zamkli v bytě, kam je napřed ze s,muluveného místa dovezli večer autem s tmavými skly, aby nebylo vidět, kam to vlastně vůbec jedou, s tím, že akce se koná tam a tam proto, že pro NADMĚRNÝ počet uchazečů se musely vybrat jiné-větší prostory. Tchyni"zachránilo" jen to, že díky lékům, které u sebe neměl a nepředpokládlala, že akce se tak protáhne, dostala srdeční nevolnost a doslova jim tak zkolabovala a to pak teprve a teď se držet - PRODEJKYNĚ ve veku asi 20-22 let donutilo, aby jíé odemly a tchyni nechaly v tomto stavu se doslova vypotácet ven, kde se jí ujali nějaíc lidéí na chodníku. Když se ona trrochu vzpamatovala - jo a to jsem neřekl - hned při vchodu jims erbaly mobilní telfonmy - bylo tam asi 5 lidí, tak zavolal zeťovi , kteý okamžije jel na místo, jnež než se tam během asi 1/2hodiny dostal, zlstal na místě jen prázdný zmačený kvartýr na sídlišti. Jo, pánové, tohle jsem měl já stěží co věřit, ale nemám důvod se domnívat, že to takhle bylo a je.
Tak ještě se to někomu zdá morální??!!

09.02.2013, 15:24 |
CRK Zdědy60: tak to hlavně opakuj sobě, aby jsme za pár měsíců nečetli, jak si jel zdarma na výlet na hrad a tam ti v hladomorně prodali hrnce za čtyřicet klacků :D

09.02.2013, 15:49 |
gizmi Zdedy:
1. ja bych zacal kurzem "jak psat bez hrubek" a jestli pri tom koupis panev, nebo kastrol, to nam bude jedno. Precti si to po sobe - vzdyt je to jak od bubaka z 9. tridy, kde sedi v lavici s otcem :(
2. me babicce tahne na 90 a NIKDY by nikomu neotevrela, nikdy by nejela na podobnou akci a ma dost rozumu na to, aby ji nekdo podvedl. Je to jen o tom, ze ji informuji o svete. Nezlob se na me, ale jako potomek bych nikdy nedopustil, aby nekdo z rodiny dopadl jako popisujes. Kdyz ji naposledy otravovala banda Jehovistu, ktere nekdo pustil do baraku, tak je malem vykasrovala peprakem pres retizek dveri. Slusne odejit nechteli. Kdyz ji otravuji venku pred nakupnim centrem bezdaci, naucil jsem ji vetu: "platim jen kartou, je mi lito"..a jde pryc.. proste je dulezite "ucit" starsi lidi nove dobe..

09.02.2013, 16:04 |
JP Já jenom nechápu jak se někdo může timhle "živit" a zároveň ze sebe každej den celou noc neblejt. Tady vůbec nejde o marži, ať má někdo marži třeba milion procent když to někdo jinej s dostatkem informací dobrovolně koupí, jde o to, že jde o nejhrubší manipulace, ukázkový vydírání (jak jinak to nazvat třeba když vezmou důchodce na "výlet s obědem" a na místě jim řeknou, že když nekoupěj nějakou předraženou sračku, tak je nevezmou zpátky domu?) a to na lidech, co jsou proti manipulacím nejmíň odolný... Takový lidi prostě zasloužej přinejlepším dostat pořádně přes hubu a k tomu jako bonus veřejně prospěšný práce v podobě pečování o lidi na LDNce. To je prostě na úrovni toho, že bych před školou lákal malý děti na novej mobil do autobusu, při nástupu od nich vybral jejich mobily, pak je odvezl 100km daleko a tam jim řekl že dokud mi nedaj všechno co maj, tak je tam zamknu, nechám je chcípnout žízní a už nikdy neuviděj mámu a tátu... Je tohle dobrovolně uzavřená kupní smlouva??? Tady přece absolutně nejde o nějakou marži nebo procenta, jde o lži, vydírání a podvod... Takový zkurvený parazity bych střílel do kolen, to je prostě neospravedlnitelný.
gizmi: zkus mi najít jednu hrubku:-)
A jinak ani na tebe se nezlobím.-)prostě to tak bylo. Věřím, tak jako ty, že už nikdy nebude.

09.02.2013, 16:19 |
Drtič ja jsem byl na předvaděčku hrnců. Jen kvůli tomu, že slibovali oběd zadara, tak jsem tam z prdele šel. Když si nas na koncu předváděčky avolali ke stolečku a snažil se mě všemožně vnutit hrnce za čtyři pětky a pochopil, že u mě neuspěje, tak začal byt docela arogantní až skoro agresivní. Stejně mu to nepomohlo, ale věřím, že spousta lidí podlehne a koupí si to. Já jsem se aspon zadara navečeřel :-DD
to Mr.Scully:
pod slovem psychický nátlak a teror mám na mysli přesně to, co ta slova znamenají. Nějaké reklamy a vnucování zboží v hypermarketech je oproti tomu velmi slabej odvar.
Mám na mysli praktiky ve stylu toho, že vždy jednoho důchodce vytáhnou ze sálu a zavřou do místnosti, kde mu řeknou, že vyhrál nějakou hlavní cenu. Seberou mu doklady, aby mohli sepsat nějakou tu darovací smlouvu a pak to začne.... nevrátí mu je dokud nepodepíše smlouvu o úvěru. Seběhne se tam kolem jednoho důchodce třeba 10 lidí a hučej do něj, jsou schopní je i fyzicky napadat... pokud ten člověk začne mít nějaké zdravotní problémy ze stresu, nenechají ho ani vzít si léky nebo zavolat záchranku.
Tohle se OPRAVDU děje a nejvíc mě štve, že se ze všeho dokážou dostat. Přijde jim tam ČOI-ka? Nevadí, vědí o ní předem. Inspektorům dají do pití alkohol a když na ně inspektoři přijdou s tím, že jim právě udělali kontrolu a že porušili tohle a tohle, tak na ně ti "prodejci" zavolají PČR, že jsou pod vlivem. Mezitím jim ještě propíchaji pneu u auta, aby si pamatovali, že se to tak nedělá.
Tohle jsou u nich NAPROSTO běžné praktiky a evidentně na ně nejsou žádné páky.
Pokud tady někdo píše, že staří lidi mají mít svůj rozum a nemají podepisovat každou blbost, to je sice hezký a spousta z nich by si nic takového nekoupila, pokud by na ně nebyl vyvíjen podobný teror viz nahoře.
:-(
Harryp - cena obvyklá nemá vůbec žádnou souvislost s tím, kdo co prodává za kolik. Státu je úplně kulový do toho, jestli chce někdo za hrnec litr nebo sto litrů. Když bude mít někdo stánek na Sahaře a prodávat tam litr vody za dva tisíce, tak taky nikdo ani nepípne, protože to bude naprosto legální a pochopitelný.
Zdeny60 - takže žena naprosto normálně nastoupí do auta s tmavými skly a nechá se zavřít v bytě a ještě si pak nikde nestěžuje? To je dle popisu ÚNOS. A že jim sebrali mobilní telefony? Asi těžko jim prohledali násilně kabelky, spíš řekli "dejte nám mobil, jinak ztrácíte nárok na salám Vysočina" a báby se mohly přetrhnout, aby odevzdaly svůj telefon.
tykeev - zase jako s tím mobilem. Jak mu můžou sebrat doklady? Kdyby mi někdo sebral občanku, tak volám PČR a nezájem, prostě krádež. Proč si to dotyčný nechá líbit? Protože má slíbenou slevu, výhru, cokoliv.
Občas se podaří na akce dostat třeba novináři, který si úmyslně hlídá svoje práva a je krásně vidět, jak je pak zmrd-prodejce v nesnázích a snaží se ho zbavit a vypakovat ven. Kdyby se podobně bránili všichni, kterým ta akce opravdu VADÍ, tak neprodají ani hrnec.
Znova zdůrazňuju - NIJAK se těch zmrdů nezastávám, je to odpad. Ale JAK to chcete omezit, aniž byste kvůli senilním bábám omezili svobodu podnikání?
Harryp: ne, nepochopil a tím cos napsal jsi to jen potvrdil. Z myho pohledu je termin nemoralni marze naprosto absurdni
to Mr.Scully:
asi bys měl tu atmosféru tam zažít. Je to opravdový nátlak nejen psychický, ale často i fyzický. Oni jsou schopní mu sebrat nejen doklady, ale i mobil, aby si nemohl zavolat nikam. A i kdyby PČR přijela, je to 1 důchodce proti 10 prodejcům, kteří budou vypovídat hádej jak.
tykeev - já vím, že ten psychologická nátlak je obrovský. Ale podle mě se to nedá vymýtit jinak než tím, že prostě tam důchodci přestanou jezdit. Naší babi je 87, už teda se moc nepohybuje, ale ještě před rokem kdyby něco takového navrhla, tak bysme ji hrozně seřvali a ona to dobře ví. Je toho plná televize i noviny, neexistuje snad člověk, který o tom neslyšel. A stejně tam jezdí dál...
Není nad osobní zkušenost. Věřím, že tchýně ani táta na nic podobnýho ani nepáchnou.
Luke_288: Ty jsi se ptal jestli je NEmornální marže 40%? Já na to reagoval, že je to v celku běžná marže, která se ovšem nedá porovnávat s plotýnkou v ceně 20 USD (to by se 40% marží byla v ceně 28 dolarů!), kterou prodávají s násobky takové marže.
Co jsem na tom proboha nepochopil? Pro tebe je absurdní spousta věcí. (stejně jako pro Scullyho) Já dále jasně psal o tom, že v ČR existuje termín cena obvyklá. Pakliže má 10 prodejců cenu nějakého produktu nebo práce za 1000.- , tak je cena NEobvyklá když to stejné bude někdo prodávat za 50 000.- a v tomto případě hřičkou českého jazyka bude, že NEobvyklá (toto řeší ČOI, PČR, soudní znalci atp.) je defacto NEmorální....
To 09.02.2013, 16:05 | Zdeny60: Diskutující má asi na mysli spíše překlepy než hrubky samotné :-)
Mr.Scully: Ty jsi z jiného světa. Už vidím, jak voláš PČR a 120kg maník ti vyrve na takové akci mobil z ruky... budeš asi volat z okna na ty PČR co? Je dokumentováno mnoho takových akcí, které končily hodně násilně, ale ty jsi asi dobrý king a se všemi by sis to vyřídil a ještě u toho stihnul zavolat PČR?! :-)
Myslím, že Kotass a tykeev to vidí s nadhledem, který k tomuto tématu patří! Starší generace není zvyklá na takové jednání a zároveň je společnost mnohdy vytlačuje takovým způsobem, že pro ně celodenní výlet na např. zmíněné památky s obědem, je řekněme "zábava". Bohužel pak příjdou výše zmíněné praktiky končící vydíráním atd., a když nenakoupí, tak je nakonec nevezmou do autobusu na cestu zpět.
škoda, že už nejsou papírové občanky a nemohli ste si je roztrhat :-D a rozstříhat si je ve vypjaté situaci, to by nemuselo dopadnout dobře, mít v ruce nůžky :-D
Harryp: nekdy je skutecne lepsi se alespon pokusit cist mezi radky. Mel jsem na mysli to samy co ty, ale nejak ti to nechce sepnout. Neres to.
HT: na novou nůžky použít můžeš :-)
Luke_288: Co to meleš. Sám si mi psal, že jsem to nepochopil a teď mě naopak píšeš, že jsi psal to samé?! Jenom já neumí číst mezi řádky? že ty jsem jeden z těch , který mluví jak se mu to zrovna hodí? :-)
jo, můžeš, ale aby v tom ruchu stříhání ty nůžky neskončili v něčím těle :-D tak jsem to myslel :-D
HT: To snad né, většina lidí machruje jen na fórech, ale v reálu je situace jiná :-)
Ne, ja pisu stale to samy, nekdo nahore zacal s nemoralni marzi, ja jsem pridal poznamku o tom, jestli i marze napr v koupelnarstvi (kde vim, ze jsou i vyssi) se nekomu zda nemoralni a pak si precti co mi na to pises ve 12:30- neco o tom ze touhle argumentaci by se mi mohlo zdat nemoralni platit zednikovi 250kc/h kdyz muze delat za 50kc/h. Takze naposled- 40% marze prijde Lukovi288 naprosto normalni a moralni pokud ji trh respektuje. Uz fakt nevim jak to vysvetlil polopatictejc.
Proste jsi to nepochopil, tecka.
To nemá smysl. Jednou napíšeš, že jsem nic nepochopil. Pak napíšeš, že jsi myslel to stejné co já... teď zase, že jsem to nepochopil... Ty seš totální demagog.
Zvláštní, že Scully stejný příspěvek pochopil jasně. Ten si z toho akorát vyvodil, že "chci direktívně nařizovat" jaké mají být marže :-)
Vyjadruju se pouze k terminu nemoralni marze. Ne k temhle natlakovym akcim. Tvrdim, ze marze 40 az klidne tech tvych 150% neni nic nemoralniho a na to tys mi napsal cosi o tom zednikovi. V podstate pisu to samy co ty jen ty sis muj prispevek precet tak, ze mi 40% prijde nemoralni. To nema s demagogii nic spolecnyho, jen mi to cely uz pripada dost vtipny :))
Harryp - moje vzdělání je technického typu, takže mi prosím (bez ironie) někde v zákoně ukaž to, že prodávat zboží za cenu "neobvyklou" je trestné. Já vůbec nepopírám, že praktiky těchto zmrdů jsou totálně nemorální, ale nevidím v tom žádný trestný čin a dokonce i ČOI se zaměřuje pouze na to, aby např. šlo od smlouvy odstoupit, pokud byla podepsána pod nátlakem, mimo provozovnu atd. atd.
Jinak co jsem četl zkušenosti lidí, tak jsou tam třeba tři prodejci na třicet důchodců (plus mínus), takže kdyby došlo k nějakému fyzickému nátlaku, tak těch třicet lidí v pohodě dosvědčí, že to tak bylo. Jenže oni to NECHTĚJÍ vidět. Jim to přijde normální, že za štangli salámu se sebou nechávají zacházet jako s póvlem (resp. naopak - jako s "výherci soutěží", kteří musí něco málo přetrpět, aby dostali vysněnou slevu na hrnec). Všechno to začíná a končí u důchodců. Nemusí tam jezdit a mohou se bránit (zpětně - samozřejmě ne fyzicky na místě). Ale oni neudělají ani jedno.

10.02.2013, 13:02 |
Cenda možná proto, že se stydí za to, jak nalítli a kolik peněz - za nic - vyhodili?
Stejně tak skutky mohou bý amorální, aniž by byly trestné. Přirážka 1000% skutečně amorální je, nicméně není a neměla by být trestná. Způsob prodeje takového výrobku, pokud je prezentován lživě, koupě uzavřena pod nátlakem (fyzickým i psychickým), by trestná být měla. To nemá s volným trhem co dělat.
to Mr.Scully:
ano, prodejců je tam 3-5 třeba na té akci, ale podobné přesvědčování většinou probíhá v samostatné místnosti, kde má dojít k podpisu smlouvy o výhře atd....
mají to vymyšlený, toho se neboj

10.02.2013, 17:17 |
hanx O tom jaká marže je morální a jaká už ne se vůbec nemá cenu bavit - viz. žiletky, popcorn a další věci s marží v řádu tisíců procent oproti výrobě.
Každopádně v tomhle topicu se řeší obchodní praktiky těchto prodejců, ne jejich marže. Takže Mr.Scully tu vlastně jen postuje skoro samý OT.
napiěte taky osobní zkušenosti a ne jedna baba povídala. švagr má 26let a jezdí pravidelně na becka takže ne že pustí jen důchodce akorát si ho moc nevšímá. A to, že se tam ti důchodci rvou o poslední kousky už vám nova neukáže to není zajímavý.
Mě kdysi dávno, je to asi 10 let, navrtával teď už bývalý kamarád do nějakýho Leonarda.
Klasický MLM. Odolával jsem mu opravdu dost dlouho
a pak jsem se nechal zlomit a na ten seminář jsem jel.
Můžu říct, že od té doby nesnáším podomní prodejce a manažery typu dvacetiletej hošík v kvádru. A vůbec slovo manažer ve smyslu nižšího resp. žádného managementu, protože managerem se zove i nejvýše postavený vohnout u MC Donald´s.
Bylo to v nějakým rádobynóbl hotelu někde u Vsetína - já už si to nepamatuju přesně, ale vím, že to muselo být co nejdále (aby si lidi rozmysleli odsud utéct).
Brainwashing začal hned při příchodu, mělo mě to blbce trknout - Dobrý den, tohle je Mirek náš nováček. Tohle je Pepa, náš nejlepší prodejce, který už vydělal milion. No prostě masáž mozku, lobotomie, výplach.
To byl první moment, kdy mě to začalo srát.
Druhý moment byl, když začal první blok přednášek o tom,kterak být úspěšný v okrádání svých kamarádů a kterak si vypěstovat hroší kůži společně se žaludkem, aby to člověka nebolelo a nepoblil se hned při první větě.
Moje záchrana přišla přesně v okamžiku, kdy byla přestávka, já si šel ven zapálit a přišel ke mě jeden z těch hošíků, kteří přednášeli a který vydělal už miliony dva. Řekl mi, že nechápe jak můžu kouřit a že bych mohl ty peníze investovat do úplně něčeho jinýho.
No a já s tlamou prořízlou mu odvětil, že mě jeho názor vůbec nezajímá a že je přestávka, takže si potřebuju dát dohromady to, co jsem právě zažil, že mytí mozku začne až za 5 minut. On evidentně neměl co odpovědět, takže zmizel. Za chvíli začala druhá část a na pódiu stál tenhle úspěšnej manažer, básnil o tom, jak vydělal hrozný peníze, jak to všechno funguje.
A pak hystericky řval do publika - kdo z vás nechce vydělávat? Kdo z vás nechce vydělávat. Klidně můžete odejít, my tu nikoho nedržíme. Mě to přišlo jak raný Hitlerův projev. Na spoustě lidí bylo vidět, že toho mají plný zuby, ale davová psychologie funguje lépe než cokoliv jiného. Takže všichni drželi rypák. Když to zařval asi posedmé - Kdo z vás nechce vydělávat, nevydržel jsem to, zvedl jsem se ze židle a normálně šel pryč. Řval za mnou - Tento člověk nechce být úspěšný? Podívejte se, nechce vydělávat. Já se jen otočil, hlas se mi chvěl, jak jsem byl posranej, ale dostal jsem ze sebe jen větu, že nebudu šlapat lidem do ksichtu kvůli špinavým penězům.
Jel jsem domů stopem, protože jsem chtěl co nejvíce ušetřit. Ten můj známej mě pak masíroval skoro půl roku, že se takhle normální člověk nechová, že bych se měl správně omluvit za svoje nevhodné chování.
Taky jsem tam jel dobrovolně a věřím, že spousta těch lidí zaplatila nehorázný prachy za vstup do systému (nejmíň bylo asi 12 litrů).
Došlo to až na fyzický napadení - tenkrát řval, že mi přeje jen to nejhorší, že mu dlužím za promrhaný čas. Že se nehodlá bavit s lůzrama, kteří nic nedokážou. On bude vydělávat a já budu někde u lopaty - no normálně vymytý mozek.
Já mu dal tehdy strašlivě do držky, vyhrožoval mi policií, soudy, docela průser z toho mohl být, ale nakonec to vyšumělo.
Od té doby jakýkoliv kontakt od lidí, kteří se ke mě hrnou s nataženou rukou - "Dobrý den, máte chviličku času?" odmítám. když to nejde po dobrém, klidně je pošlu do prdele.
marze: s klidnym svedomim koupim treba tesneni za 100,-Kc, byt je mi jasne, ze vyrobni cena je 50hal. Jenze ja si ho sam nevyrobim a motor bez nej neslozim. Z toho plyne, ze prodejni cenu cehokoliv neurcuje nakup, ani marze obchodnika, ale hodnota, kterou to ma pro kupujiciho.
JENZE: toto pochopitelne prestava fungovat v pripade, kdy tzv. zakaznik nakupuje zbozi, ktere vlastne vubec nepotrebuje. To ho pak zene kupredu klasicka touha s necim vyjebat: stangle salamu zdarma, 60% sleva z jednojake ceny (hlavne, ze soused to bude mit drazsi), a na to se pak da snadno aplikovat pravidlo: kdo s cim zachazi...