Navštíveno 2024x

05.02.2013, 23:39 |
Tea Vybírám telku placatou do obýváku se satelitním tunerem a docela by mě zajímal význam antireflexních filtrů pro odlesky za denního světla. Tedy mám vybranou LG 50PM680S, která právě filtr neobsahuje a bude umístěna proti oknu, zda-li bude zásadní rozdíl oproti plazmám, které tento filtr mají?
Díky
Nevím jak konkrétně tento model, ale obecně antireflexní filtr má vliv spíš na obraz ve smyslu subjektivního zvětšení kontrastu, lepší černé a hloubky obrazu. Na to aby to odstranilo odlesky světla by plazma nesměla být sklo, ale matný plast jako v případě některých LCD. To navíc vede i v tom, že to je panel s podsvícením a na denním světle a nebo při silném umělém osvětlení je obraz na LCD viditelnější - záměrně nepíšu, že lepší. Klasické CRTčko taky bylo sklo a řada lidí to měla a má proti oknu. Pořídil bych kvaltní zatemnění a neřešil.

12.02.2013, 23:20 |
Tea Tak jsem prolez pár krámů i s paní, aby to bylo objektivní a přestože jsem roky přesvědčen pro plazmu, tak jejich obraz se nám zdál proti LCD nesrovnatelně horší, tedy ty odlesky, jakoby mléčné zbarvení skla, slabý kontrast, blikání, protě vždy na první pohled bylo vidět, že je to plazma a nelíbí, možná jsme zmlsaní 100hz CRT SONY. Nakonec se mi zdál nejpříjemnější za normální cenu: Sharp AQUOS LC-60LE635E. Nevím jestli je to správné rozhodnutí, ale plazmu nejspíš ruším.
Já pořád nechápu jak někdo může u plazmy vidět blikání, když doteď žil s blikajícím CRT? Jinak nevím v jakých obchodech jste byli, ale jak už jsem tu několikrát psal, tam jsou zcela jiné podmínky než doma z hlediska osvětlení. To se na obrazu plazmy dost podepíše... Poslední věc je ta, že nikdy nevybírat podle toho co se líbí a nedej bože dle toho co se líbí na první pohled. Pokud obraz něčím zaujme (a platí to i o zvuku reprosoustav/komponentů), tak se na 100% můžeš vsadit, že to je špatně. Takový obraz má zpravidla vytažený kontrast, přesycené barvy, přehnanou ostrost, atd. a to se projeví až po hodině sledování doma, kdy zjistíš, že Tě z toho bolí oči a ať hejbeš s nastavením jak chceš, tak se toho nezbavíš :-/
Co se týče Sharpu, tak je to jedna z NEJ voleb pokud jde o obraz LCD. Mají dost špatně řešené menu, ale obrazově je to slušné.
Předem píšu, že je mi úplně jedno, co si kdo koupí a nikomu nic nenutim.
Většina lidí, co pracuje v oboru TV, včetně mě, mají doma plazmu od Panasonicu, to už taky o něčem svědčí. Stejně tak neznam nikoho, kdo by litoval, že si místo kvalitní plazmy radši nekoupil LCD. Naopak je dost lidí, co jsou po koupi LCD zklamaní.
U většiny LCD vypadá na první pohled obraz zajímavě, ale jenom proto, že je přebarvenej a nereálnej, proto zaujme, kdežto u plazmy je krásně přirozenej. Takže neni dobré dát na první dojem, časem budeš litovat. Osvětlení v prodejnách je kapitola sama pro sebe.

13.02.2013, 00:00 |
Tea To co jsem napsal, jsou naše subjektivní názory. Blikání - kdysi jsem si toho všiml v makru, jak měli na stěně rozvěšený telky, tehdy proti LCD to byl obraz neskutečně krásnej, ale prostě mi ten obraz blikal hlavně u panasonicu, jsem docela citlivej třeba na 50hz CRT. Chápu, že to způsobuje třeba interakce se zářivkami, ale vidím to i dnes a i paní mi řekla, tady ty blikají, zřejmě by to doma se žárovkou nedělalo, nemám jak vyzkoušet. Ty odlesky to je bez debat, nechali jsme si telky vypínat, zapínat, zde byl rozdíl mezi technologiemi obrovský, máme velká okna na jihozápad proti telce, toho se bojím nejvíc. Ještě ten obraz u LCD je jak namalovaný na plátně, prostě příjemnější (méně únavný), na plazmě jak CRT za sklem. Samozřejmě vím, že plazma je technologicky-obrazově o řád výš oproti LED EDGE a o to víc jsem zklamán. Zkusím zřejmě ten sharp, snad to nebude velkej průser. Díky
Odlesky být můžou, prostě je tam sklo a pokud je proti oknu, tak to může být problém.
Sharp je vcelku solidní, ale jak píše Tuner, má tragicky udělaný menu, takže nedoporučuju kupovat se satelitním tunerem.
Jinak pokud LCD, tak opět Panasonicem taky chybu neuděláš, rozhodně lepší jak Samsung. Panasonic má dle mého nejdotaženější obsluhu a to jak DO, tak menu, prostě vše je tam, kde čekáš a nemusíš nic složitě hledat.
Asi nemám co dodat, Sharp je z LCD dobrá volba, pokud hodně sledujete přes den a chcete aby to "svítilo" tak se křípěním zubů máte svolení. Pokud ale spíš koukáš večer na filmy, tak bych to zamítnutí plazmy ještě zvážil.
Tuner2: Tak kamarád mi taky pořád tvrdí, že moje plazma brutálně bliká. Ale zatím je jedinej :), možná je fakt exot a má extra citlivý oči. Tuším, že moje plasma má 100HZ, ale nejsem si jistej. Jinak mi pár lidí nezávazně na sobě řeklo, že jim obraz přijde něčím strašně živej, hodně odlišnej oproti LCD...

14.02.2013, 22:16 |
Tea Tak Sharp je doma, zkusím do konce měsíce pověsit, pak poreferuju. Ještě přemýšlím o modulu pro Skylink, vzít klasiku Smit nebo Technisat TechniCrypt IRDETO, ten by měl být snad nejlepší. Díky
Takže nakonec Sharp se satelitním tunerem? :) To ti teda nezávidim, ale uvidíš sám, třeba si zvykneš.....teď už budeš muset. :D
S modulem bych asi neexperimentoval a vzal fialovej Smit, s Technisatem nemam zkušenosti, ale Smit funguje zatim nejlépe ze všech.
[ Link ]

14.02.2013, 23:45 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-02-14 23:45:53
P.E.T.R.: Technisat načítá a funguje ještě o chlup lépe ;) ale v Sharpu jsem ho zatím neměl na vyzkoušení, takže SMIT je jak říkáš sázka na jistotu.
Tea: Ladění a třídění je děs běs u Sharpu, ale jinak myslím budeš spokojen ;)