Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jak dostat z hdd data

o Navštíveno 1498x o
o 05.02.2013, 21:43 | Mika | Upraveno: 2013-02-05 21:44:58
Zdar hlapái, mám problém. Tedy spíš jsem byl jediný z rodiny kdo to začal řešit. Tchán si před pěti lety koupil DVD recordér s HDD. Za elou dobu používání se mu nepodařilo na něj cokoliv náhrát a protože si z něj dělá elá rodina srandu, že je takový IT tak to nechal ležet jen tak. Před pár dny jsem začal toto zařízení používát a to tak že jsem tam začal nahrávat z kamery rodinný záznamy. Problém ale nastal tehdy když jsem zkoušel vypálit takto uložené data. Na žádné z DVD - R se to nepodařilo uložit, přistroj ani takové médium nepolkne a ani dle výrobce uvedené médium Verbatim DVD - RW. Takže jsem se už po dvou dnech laborování zdravě naštval a vzal šroubovák a rozkuhal. V přístroji je HDD zn. Seagate 250 GB, počítač ten disk v BIOSU vidí, SAVEnuto, ale ve Windows ten disk nevidím. Přitom ve správi zařízení se hlásí a ani tam není hláška o kolizi. POMOZTE mi prosím někdo. TNX :-). Přístroj je to Samsung HR738.

o 05.02.2013, 21:48 | Ghofig
A co kouknout v nastrojich pro spravu do spravce disku, jestli je na nem vubec nejakej oddil?:)
o 05.02.2013, 21:49 | michal_smsmsm (A)
pocitam ze oddil tam bude, jen to bude mit nejaky debilni file system si tak myslim...
o 05.02.2013, 21:51 | Mika
Ted ti úplně nerozumím, je možný že ten reordér má svůj systém zapisování a ve Win to nikdy neuvidím ?
o 05.02.2013, 21:53 | michal_smsmsm (A)
mika, noja si to myslim, ale neznam presne tenhle pristroj a musim makat, takze nevyguglim jestli uz to nekdo do pc pripojoval a jak se to chovalo... zkus to najit sam
o 05.02.2013, 21:53 | Mika
[ Link ]

jen asi pro znále anglikého jazyka překladačem jsem to zkoušel ale to jsou bláboly.
o 05.02.2013, 21:54 | Mika
díky hlapi, vždy se tu najde někdo kdo poradí.
o 05.02.2013, 22:05 | michal_smsmsm (A)
je tam odkaz a pod odkazem tehle navod:

it seems I have found a solution for this problem. I decided for this step, as the recorder for a few days did not accept any media, including "working" Sonys, no burn was available.

The only thing I was able to try was to increase intensity of the laser. And after that - yeeeaaahh, now it accepts all Sonys, but also TDK-RW (never accepted before), also TDK -R. That's all I have tried till now and it works!

So how to do that?

1.Uncover the device

2.Uncover the DVD-part in the middle of the device (5screws, then slide the cover to back and remove it

3.close to the optic there are 2 small adjustable resistors (potentiometers they look like small screws) - one marked as DVD, the other as CD (white letters on the PCB)

4.turn the DVD marked potentiometer about 30-45degrees clockwise.....that's all, put the covers back and try to format, burn.... In my case till now no error, no system error or any other problem that had occured before.

I suppose, this can help with similar problems in this forum (burned media not readable in other players etc.) If it does not help, simply turn back the potentiometer to its previous position)

Good luck :)

prej to funguje ;-) na stejnej problem, to si hod do prekladace. lae ve zkratce, rozebrat, najit nejkay potenciometry a tema pohnout o 30 - 45 stupnu po smeru hodinovych rucicek a vyzkouset to ;-)
o 05.02.2013, 22:07 | Mika
To jsem taky nějak pohopil, ale ted by to asi htělo někoho kdo se toho nebude bát a z Brna :-).
o 05.02.2013, 23:43 | tappaja
Ja bych nejdriv zkusil vycistit laser, kapku saponatu do trochy vody, nepouzivej lih nebo nakej takovej sajrajt.
A az potom bych zkusil hejbnout tim potenciometrem na laseru, a po vydolovani dat bych to hodil na aukro, protoze to bude dozajista pomala konecna pro ten laser :o)
o 06.02.2013, 16:33 | Mika
tapíku to jsem taky pantátovi řekl, že s tím už nechci mít nikdy nic společnýho, jeho odpověď byla "jsi měkkej" :-. Je to ale hrůza když zjistíš, že za tenkrát šílený peníze koupil takovou m.dku. :-(.
o 07.02.2013, 08:07 | dr MARTINS
on windows je na filesystémy poměrně konzervativní.
Kdybych řešil takovýto problém, tak bych to zkusil píchnout do nějakého linuxového stroje, případně nabootovat z live cd s linuxem a poté si zkusit disk připojit. Pokud by se podařilo a byla by data vidět tak odzálohovat na NTFS oddíl a hotovo.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4435 sekund.