Navštíveno 1906x

05.02.2013, 13:01 |
relax | Upraveno: 2013-02-05 13:02:35
Zdravim, rysuje se mi na prelomu brezna a dubna vylet do statu. Dost tam toho chci projet autem a nez zacnu bezhlave nakupovat mapy, tak se zeptam jestli by se tu nenasla dobra duse, ktera by mela navigaci usa k zapujceni. Nechci to samo zadarmo. Dikes
v mobilu nemas? Ja treba pouzivam vsude Sygic a jen pridam mapy, podle statu kam jedu. I kdyz je pravda, ze naposled treba v LA uz byl problem najit ten spravny pruh a Sygic moc nepomahal :D

05.02.2013, 13:42 |
Kamil Osvědčila se mi kombinace papírový mapy a pak navigace v telefonu - mrkni třeba na iGo North America (mělo by být free)

05.02.2013, 13:43 |
relax sygnic jsem mel jen na zkousku a radeji bych klasickou gps, treba prave proto, ze letim do la :D ... jestli te muzu poprrosit o jakykoliv typy (kam jet, kam nejet, co si urcite nezapomenou apod.), tak by to bylo super-klidne do mailu.

05.02.2013, 13:45 |
Kamil Relax - tipy nejsou problém, ale musíš sdělit, na jak dlouho tam letíš a jak moc jsi ochotný cestovat :) Není problém naplánovat ti trasu na měsíc a stejně neuvidíš ani celý jihozápad.

05.02.2013, 13:45 |
Ghofig | Upraveno: 2013-02-05 13:46:04
ad tipy co navstivit klidne piste sem. ja vyrazim v breznu do kalifornie, takze se mi to bude taky hodit :))

05.02.2013, 13:52 |
relax | Upraveno: 2013-02-05 13:54:09
Kamil: na cestování budu mít cca 13 dní, už máme naplánouvanou předběžně trasu (LA > Vegas > Salt Lake > Reno > San Francisco > LA). Takže spíš místa v okolí tédle trasy.
Ghofig: kdy letíš ? :)

05.02.2013, 13:58 |
Ghofig | Upraveno: 2013-02-05 13:59:26
relax: odletam 2.3. z milana do NY, tam prestup a priletime do san francisca. mame v planu pujcit auto, projet to smerem dolu parkama do vegas, grand canyon atd a pak do LA a z tama odletame 12.3. zpet
pripadne si pak mejlem muzeme vymenit presnejsi itinerar. budu to detailne planovat o vikendu :)

05.02.2013, 14:04 |
relax Ja letim az 26. ...
Tak ja tam moc casu nemel, takze sme to jen profrceli. Los Angeles me nejak nebavilo, ale kdyz tam clovek je, tak Hollywood Blvd, Santa Monica pier, Venice Beach, Rodeo Drive...proste ten zaklad, co clovek musi aspon proletet, kdyz uz tam je.
Mimo uz to bylo lepsi. Las Vegas prijemne (ale musi si dat clovek limit, kolik v kasinu necha...nebo vyhraje :D ) a jelikoz mam moc rad prirodu a zvirata, tak Dead Valley parada (v noci pak nic moc, kdyz tam na zivaccka nenatrefis, ale nastesti se nic neposralo :) ) a hlavne SeaWorld v San Diegu uplne spica. V okoli LA sem moc cas nemel a myslel jsem, ze najedu jen par kilometru, ale za 3 dny bylo na tachometru o 1800km vic :) ted pred vanocema sme vychytali uplne luxusni pocasi. Sice jeden den prselo v LA (dost zvlastni), ale ne moc velke horko bylo velke plus.
Jak sem USA nikdy moc nemusel a nechtelo se mi tam, tak ted uz mam dopsany itinerar, kam jeste je potreba zajet :D

05.02.2013, 14:09 |
Kamil Tip na okružní jízdu:
1. LA - po Hwy 1 do San Francisca
2. Ze San Francisca do Yosemite, potom pokračovat přes Tioga Pass k Lee Vining/Monolake
3. Z Monolake po 120ce a následně 6ce do Tonopah, odtud pak pokračovat po 6ce a následně po 375 (známá opuštěná dálnice s "UFO" motelem a případně odbočkou k Area 51), která tě dovede k 93ce směřující do Las Vegas.
4. Když už budeš v Las Vegas, tak stojí za to si prohlídnout okolí (Red Rock, Valley of Fire, Hoover Dam)
5. Z Las Vegas vyrazit směr Grand Canyon, z Grand Canyonu pak směr městečko Page (Horseshoe Bend, Anthelope Canyon)
6. Z Page pak přes Monument Valley směr Moab
7. Z městečka Moab pak máš kousek do parku Arches a Canyonland
8. Z Moabu se pak můžeš vydat přes Bryce Canyon a Zion zpátky na západ
9. Cestou určitě doporučuju zastávku v Death Valley (Zabriskie Point, Bad Water, Racetrack Playa)
10. Pokud bude ještě čas, tak NP Sequoia
Pokud plánuješ navštívit větší počet národních parků, vyplatí se pořídit
[ Link ] Pokud zapíšeš jen jednoho řidiče, tak jí po návratu můžeš ještě prodat (platnost je jeden rok)

05.02.2013, 14:10 |
Kamil Pokud bys chtěl víc detailů, tak přidám večer.
Ja vecer napisu nas hrubej program :)
Kamil: detaily beru :)
Byl jsem trasu presne jako Lukee_cz a pecka. Me se nejvic libil v San Diegu Silver Coast, ty vlny byli neuveritelny, Grand Canyon a Vegas, Hollywood blv, Universal studios atd. Stahl jsem si do iPhone Navigon west coast a super! Ukazoval i ty fast lane atd takze muzu jen doporucit, projezdil jsem vse jen podle nej a bez jedineho škobrtnutí ;-) Krasnej trip, jel bych hned znovu.

05.02.2013, 19:58 |
relax Díkes za typy, ale prioritně mi šlo o tu navigaci :) Zkusim to iGo, Navigon do S2 nedostanu :o)

05.02.2013, 20:22 |
Sau Za 70 usd kůpíš navi přímo v usa a po příjezdu ju podobným luďom jak si ty zas tu u nás střelíš, bych to řešil až na místě ;)
Kamil : Tioga bude eště téměř jistě zavřená. V NP Sequoia sme sa brodily závějem sněhu eště na konci května, jak to tam bude vypadat o 2 měsíce dřív, těžko řéct.

05.02.2013, 20:38 |
Kamil Sau - máš pravdu, až teď jsem si přečetl data plánovaných cest. Tioga Pass bude určitě zavřený a i cesta do Yosemite může být podmíněna řetězy (stalo se mi při první cestě do USA), napodruhý jsem byl na podzim a to bylo všude bez problému, ač u Bryce Canyonu už fest mrzlo a místama byl na cestě led

05.02.2013, 21:11 |
Ghofig | Upraveno: 2013-02-05 21:13:06
zatim nas predbezny plan...
edit: v trosku vetsim rozliseni tady:
[ Link ] 

05.02.2013, 21:22 |
relax já to vidim cca takhle :)

Ten Relaxuv trip davá větší smysl ;-) Teď si vzpomínám jen tu dálku z Vegas na Canyon a zpatky, jeli jsme rano a vratili se pozdě večer ale stálo to za to ;-)

09.02.2013, 15:04 |
relax Ještě jeden dotaz na zkušenější - jak je to s nějakou kaucí na půjčení vozu ? skládá se v hotovosti, nebo chtěj nějakou kreditku či jak ?

09.02.2013, 15:09 |
Kamil zablokujou si určitou částku na kartě, po vrácení vozu stejnou částku zase uvolní (pokud jsi teda nezpůsobil nějaký poškození)
jako kamil. alezi ale taky, jestli to mas uz pres vouched zaplacene predem nebo ne. no a pak se radsi mrkn na limit na karte. jednou se mi v Kanade stalo, ze sem sebral auto a chtel plafit i hotel a nechtelo to kvuli nizkemu limitu prolezt (pouceni pro priste) :)

09.02.2013, 18:54 |
Sau relax : Důrazně doporučuju (embosovanů) kreditku. U té máš jediné jistotu, že budeš bez problémů. Běžnů debetku ti možů, ale také nemosí přijmůt. Ináč při pučení si si na kartě blokujů stovky dolarů, obvykle kolem pětikila.

09.02.2013, 19:02 |
relax Sau: ok díky, mam embasovanou debetku, tu bych rád využival na běžný platby - četl jsem, že se jim občas cukaj terminály, ale že většinou to nakonec projde. Na rezervace hotelů a auta bych si pak právě pořídil ještě kreditku. Pokud by blokovali za auto +- 1000 dolarů, tak pohoda.

09.02.2013, 19:17 |
Sau Jo, víc to podle ma nebude určitě. Většinů si myslím že při platbách s debetků problém nenastane (akorát je možné že sa ťa zeptá co je to zač, mosíš trvat na tom že kreditka), ale stoprocentní to není.