Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > smn 30 / bionafta a homologace aut?

o Navštíveno 2084x o
o 04.02.2013, 12:45 | maiky46
zdravim, píši práci na téma bionafty, bohužel nemohu sehnat stanoviska výrobců k těmto palivům. Někde jse se dočetl že třeba škodovka dělá ocatvii II upravenou na čistou bionaftu b100 a že některé automobily mají již z výroby homologaci na směsnou motorovou naftu SMN30. bohužel at hledam či obvolavam nemohu toto stanovisko nikde potvrdit. nevite jelsti je tomu tak a existují skutečně auta homologované na SMN30 či B100?

o 04.02.2013, 12:54 | jiri.dusa
Osobně to nevím ale až dorazí domu otec zeptám se ho, už několik let odebírá Svět motorů a myslím že by to mohl vědět.
o 04.02.2013, 14:15 | tomas-x
tohle? [ Link ]
jen nevím na kolik je to aktuální.
o 04.02.2013, 14:27 | Harryp
No mám 1.6TDI koncernovou a na krytu nad hrdlem mám vyznačen zákaz tankování BIO nafty. Máš tedy na mysli, co výrobci aut vs. tankování BIOnafty nebo nafty s přídavkem MEŘO?
o 04.02.2013, 14:52 | maiky46 | Upraveno: 2013-02-04 14:55:25
jj čistá bionafta tedy b100 to má i ocavia 3 že to zakázané, tam většinou už sou nějaký upravy na palivovej soustavě auta ,fitrech atd. asi aby to bylo homologovaný

spíš jsem čekal právě že budou už dnes z výroby povolovat tu směsnou mot. naftu kde je 30% biosložky. ale co sem volal tak škoda a peugeot infolinka tak že neví o tom že by jejich auta toto podporovali, což ale tam zase můžou byt lidi co o tom nic neví i když ten seznam povolených automobilů který je z roku 2007 mi příde ceklej divný. si myslim že v tej době se řešila tak příměs biosložky která je dnes v každej naftě s obsahem do 7%
o 05.02.2013, 15:54 | maiky46
nikdo nic? ještě k tomu řešim další otázku jak jsou stroje na domácí výrobu bionafty co na to říká legislativa jeslti je to vůbec legální, když vemu že výroba alkoholu je zakázaná tak to bude asi stejné, ale to by se zase neprodávali.
o 07.02.2013, 10:46 | maiky46
nikdo?
o 07.02.2013, 13:51 | Standa
Jak je to s výrobou bionafty doma nevím, ale destilační přístroj taky normálně koupiš [ Link ] ale destilovat alkohol nesmíš.
o 07.02.2013, 14:22 | maiky46
no právě, napříkla u nás firma gwoil.cz která na ninteneru nejeví za poslední dva rozky známky života, případně slovenská binafta.com kteří mají i nějaké certifikace ale nevim jak je to právě v čr.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3325 sekund.