Navštíveno 1445x

Dělá někdo? Potřebujem elektronického vrátného, nebo něco, kde podle čipu jen zabzučí zámek. To by nebyl takový problém, ale jestli existuje něco, aby se nemuselo nic přikládat, jen by stačila přítomnost třeba na jeden metr. Jde o to, že se tam bude chodit dost často, tak ať se nemusí furt hledat něco po kapsách a přikládat, ale aby stačilo mít v kapsi nějaký vysílač a zámek "zabzučel". Pokud možno něco ekonomického :-)
Existují čtečky s dlouhým dosahem, ale taky za dlouhé peníze. Systém navíc nepozná, jestli jen jdeš okolo nebo jestli chceš vejít do dveří. Nebo třeba čtečku otisku prstu nebo oka, ale taky ne za hubičku. Jako náhrada klíče vychází nejlíp malá autonomní čtečka na čipy nebo klíčenka dálkového ovládání.

29.01.2013, 20:57 |
Pekys co místo čipu kódovej zámek? klávesnici s kódem, kterej ti zabzuci.

29.01.2013, 22:33 |
AR a nebo tu čtečku na prst, ten snad nikde nezapomeneš, akorát problém když máš u dveří plné pracky ;)
díky za tipy, ale ani jedno nevyhovuje...upřesním. Jedná se o ohraničené místo údržby ve výrobě, plot s brankou. Kluci tam chodí od oka asi tak 10-30x denně, proto žádný kod, nebo oko. Špinavé ruce zas znemožňuje otisk...nemusí to být až takový kanon na mravence, prostě jen zajistit rychlé odemknutí branky, která zamezuje vstup nepovolaným. Tahat něco z kapsy a přiložit je nejmenší zlo, ale pro zajištění komfortu by vyhovovalo něco jak u nových aut, prostě být jen poblíž a už to odemyká. Náhodné odemknutí moc nehrozí, kolem vchodu se moc nepohybuje, jen když se při/odchází. A často se tam něco nese, kufry s nářadím, díly atd, a hledat něco po kapsách bude otravovat. Jenom mě napadlo, jestli nějaký systém funguje...
[ Link ] + el. vrátnej od BEFO například, kterého bude výše uvedený systém spínat- přes poč nastavíš klíčenky - hotomo šmitec
klávka se dělá vnitřní i vnější, čipů kolik chceš, jen se nakodují přes počítač,
Čtečka s dlouhým dosahem je třeba ASR-620, ale i ta má kolem 60cm (cena kolem 20tKč). Myšleny jsou samozřejmě pasivní karty. Potřeboval bys aktivní, ale tam je to zase o baterkách. Je to řešitelné, ale ne levně. Pokud levně, pak karty/přívěsky nebo náramky.
jj, to jsem předpokládal, že to bude muset být něco na baterku, nějaké rádio apod. Mno, takže asi zůstanem u karty/pecky a bude se to muset přikládat :-/
Děkujem tedy za rady

31.01.2013, 02:35 |
Jozzo jako udržbář ,něž jsem ho ztratil, jsem nosil přesně tohle místo klasické karty
[ Link ] máme po fabrice všude rfid čtečky a IT spravuje přístupy.
Bylo to super. Špinavé ruce nebo věci v rukou,jen jsem natáhl zápěstí a už jsem měl otevřeno.
Nechal jsem si udělat na to přístup všude a kartu jsem vytáhl jen u oběda kde je jiný systém.
Musím si objednat s gumovým náramkem. vyvléká se ta spona ale zase se to dá celé vyvléct a vydrhnout náramek když smrdí a je špinavý což je fajn