Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Auto s

o Navštíveno 3308x o
o 26.01.2013, 21:17 | Tweety_xx | Upraveno: 2013-01-26 21:19:07
Pánové, tak nějak se poohlížím po novém kombiku, ale nic mě nějak nezaujalo. Napadá vás nějaké auto, které má "duši"?
Kombi od koncernu, fordu jsou takové že neurazí nenadchnou, jsou pěkné ale tuctové.
Jaké by jstě měli návrhy na kombi s rozpočtem idealne asi tak do 200 tis ale dalo by se snést do 250tis.
Ročníkově čím novější tím lepší, není ale podmínkou. Preferuju kombi, ale nebráním se zajímavému SUV, nebo MPV. palivo je v tuto chvíli asi jedno. Jde mi o auto, které je něčím zajímavé, případně exot na druhou stranu aby bylo servisovatelné a aby to nebyl takový exot, kde když se něco podělá je z toho velký problém a at nejsou provozní náklady nehorázně vysoké. Napadá vás něco? A ideálně něco co není extra poruchové. Je mi totiž jasné že u každého auta je to o péči, ale jsou typy kde některé věci jsou opravdu průser.

o 26.01.2013, 21:33 | HIGHTOWER
AR 159
Lexus RX
Saab 9-3, 9-5
Mazda CX-7
Chevrolet Captiva
Toyota Avensis
o 26.01.2013, 23:34 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
A4 B7 quattro avant 3.0TDi
o 26.01.2013, 23:43 | crazyape
o 26.01.2013, 23:46 | Tweety_xx
Jak je to vůbec se Saaby a díly na ně, když údajně automobilka skončila?
o 26.01.2013, 23:47 | Tweety_xx
Jinak mazdy jsou hezké, ale za prd tam prý stojí antikorozní ochrana a vzhledem k tomu, že bych byl určitě min druhý majitel, nerad bych aby se to začalo projevovat zrovna u mě.
o 27.01.2013, 00:01 | radek.613
Zajímavě, neříkám tedy že vysloveně krásně, ale originalita tu jednoznačně je :), vypadá i Accord Tourer z let 2005-2008, pokud je v tmavé barvě (nesmí být stříbrný, to vypadá jako kontejner na odpadky nebo kocern po bouračce), a ta motorizace 2,4i V-TEC je docela přímená. A myslím že servisně a s poruchovostí to špatné nebude....
o 27.01.2013, 00:22 | Tweety_xx
radek: no oni některé auta jsou škaredá až jsou pekné, takže ono je to všelijaké.
o 27.01.2013, 07:30 | Nismo.Power
Mě napadla taky Mazda 6 (třeba to co dal crazyape) to je super auto s charakterem.... je kvalitní (reznutí se neboj u těhle novejch) , spolehlivý .... jenže jak řikáš dokážeš tam časem najít věc která neni zrovna levná no :( ale i tak si myslim že třeba proti totálnímu opaku toho co bys chtěl conapsal Králík tak to výjde provozně prd.... u audiny máš jistotu že ti odejde minimálně motor protože 3.0tdi končí už kolem 200kkm a počítám že to by byl zrovna nájezd s kterym bys to musel v týhle ceně kupovat :D

Saab a díly se sehna samozřejmě daj, ale auto to je takový s duší soba :) takže prostě jezdíš jak paroháč no :) zvenku hezký auta, zevnitř občas že bys vrhnul, přístroje zasazený asi jako ve starších mercedesech prostě na hulváta je tam kopnutá hifivěž protože oni do letadel rádia nedávaj tak nevědi jak na to :) motoricky super auta, spolehlivostí taky ač fakt většina kusu zde domrdaná páč tam nikdy nikdo nevyměnil ani čep od novýho.... klíček kdekoliv jinde nez na volantu nebo vpravo od volantu nesnášim..... každopádně saab dělá ultrabezpečný auta, sou tvrdý jak tank.... a poslední modely sou uplně nádherný designem ale bohůžel skončily no :)
accord je zajímavej povoz dá se sehnat i dobře vybavenej s navi ale 2.4vtec je prostě dle mojí zkušenosti hodně nenažranej motor :)
o 27.01.2013, 08:34 | Borik2
jako Nismo...chtěl jsem původně Acco ve 2,4, známý si ho pořídil loni a spotřeba pod 10 ani náhodou...jezdí stejně, jako jezdím já. Takže se poohlížím po 2,0 nebo Avensisu ve 2,0, jenže těch je jako šafránu
o 27.01.2013, 08:46 | walish
AR159 TI, nová Croma, Cadillac SRX
o 27.01.2013, 08:47 | Zdeny60
Forester 2,5XT - za 250tCZK bys mohl sehhnat slušnej nebořenej kousek s neklepajícím motorem a duši má hodně velikou, hlavně po pár úpravách.Výhodou XT je, že se dá časem naladit na 200+kW a úpravami podvozku se přiblížíš vlastnostem STI. A v nenápadné (ideálně černé) barvě je to smrt většiny "premiových auta typu A6 3,0TDI, 5er. všech koncernů - prostě těch, kteří si myslí, že maji uberauta a chtějí "závodit". Jóóóóó, jak je velký pak jejich údaiv:-))) jen bohužel toto auto je citlivé, jak přešlechtěný ratlík, bez řádné a poctivé údržby je rychle problém.

A když seženeš model v kůži, s kaplí a hlavně manuálem, máš parádní základ pro nekonečné úpravy.
o 27.01.2013, 09:10 | Only_One
Mě se třeba líbí poslední Mondeo. I se v tom příjemně jezdí
o 27.01.2013, 09:10 | semysak
pokud de o ceny dilu na saaby tak www.saabtuning.cz nebo ebay ci ruzny eshopy vetsinou v anglii

jinak saaby sou trochu jiny no, myslim ze automobilka nejede ale ty vyrobci dilu ano
o 27.01.2013, 09:12 | Deliquente
Jj. Forester STI delo! Skoda ze nesehnatelne:-(
o 27.01.2013, 10:55 | Tweety_xx
No u toho Saabu je to trochu jak píše nismo, z venku jsou hezké, ale z itroše mám smíšené pocity. Je takový nijaký na nové auto alespon mi to tak přijde.
Jinak když už tu padl ten Cadillac jaké máte info o aute SRX a BLS combi? (to je asi i na nissma) a potom mě ještě hodně zaujal chrysler 300C v kombiku.

Jinak Mondeo i ta audina o těch vím, pěkné auta ale jak jsem psal neurazí nenadchnou.
o 27.01.2013, 11:43 | walish
Tweety: Tohle by se ti nezamlouvalo? :) [ Link ]
o 27.01.2013, 13:43 | Zdeny60 | Upraveno: 2013-01-27 13:45:25
No jo, u SUbaru je proti jiným interier pro řadu lidí nehezký (mně například nevadí- tedy v Legacy), ale ten auto autem nedělá:-) Stačí sev lehce poladěním XT2,5 svézt a nějaký interier je ti pak ukradený :-) Za auto hovoří činy:-)Co ti je krásný interier platný. když auto stojí za guwno:-)))

Ta Alfa je fakt krásná a má srdce. Ale bohužel na řadě diskuzí se člověk dovídá o Alfě nehezké věci a proto jsou ceny takové, jaké jsou. Vím, je to jako všude jinde, je řada spokojených lidí ( i s <> :-))),ale také řada takových, co se draze spálii a byli rádi, když se pak ALfy zbavili s oborvským prodfělkem. Každá značka má své kostlivce ve skříni.
o 27.01.2013, 22:03 | Tweety_xx
159 není škaredá ale tam mám obavy ohledně toho co o alfách koluje. Není to totiž nic dobrého.
o 27.01.2013, 22:15 | SilverGhost
Na Ameriky-hk je na prodej Dodge Magnum R/T v kombi, to by mohlo být něco pro tebe, vypadá fakt dobře.
o 27.01.2013, 22:40 | Tweety_xx
JJ magnum je defakto ta 300C až na pár detailů kdy 300C je víc poevropštěná. Je pravda že tohle je jeden z největších kandidátu, bud 3.5 benzín a na lpg, ale nevím jak je to u těchle aut s kufrem, nebo 3 CRD naftu. Ale popravdě furt di nejsem jistý. Přece jen bych nerad auto a pak jak se říká aby nebylo na banány, protože to neuservisuju a neuživím. Máte někdo zkušenosti a amerikama celkově? Chrysler, dodge, cadilac lincoln atd?
o 27.01.2013, 22:51 | walish
Tweety:

:-D:-D:-D

foto k příspěvku  od walish

o 28.01.2013, 11:05 | Escudo
Tweety: no popravdě nevim co by jsi si chtěl v tomhle výběru koupit za Lincolna, do tho co píšeš spadá tak max. Navigator a ten bude mít v danym roce ještě hnusnej interier. Já osobně uvažuju nad 300C a popravdě je skoro jedno, jestli s 3,5, 5,7 nebo 3.0 CRD, ani jedno z toho neni prohra. 5,7 jede a spotřeba 12-15 dle stylu jízdy, 3,5 je naprosto dostačující, spotřeba kolem 11-12 běžnou jízdou. Disele je Mercedes včetně převodovky, docela povedenej, má to krouták přes 500Nm, což je vcelku znát. Takže já se budu soustředit hlavně na stav a pak budu brát ohled na motor. Díly na to jsou jak u nás, tak se daji levně sehnat ze států. U Dodhe je to stejný, jsou to prakticky identický auta, Magnumy se docela často prodávaji s 2.7 motorem, což je spíš pro ženskou, zase to bere do 10 pokud to nehoníš. Já se asi zajedu ještě projet v Chrysleru Pacifica, má to motor z 300C, prej byly ale náchylnější na elektriku.

No a Cadillac je jeden z mejch dalších kandidátů, konkrétně novější STS (2005 a vejš), motor V6 stačí, super výbava. Původně jsem pokukoval a byl projet i CTS, to už tak luxusní neni, ale odradilo mě hlavně to, že na to nejsou v USA díly vůbec, takže by šlo všechno přes sOpel odsud, což už tak finančně lukrativní nebude

Osobně můj výběr vidim na STS nebo 300C podle toho co bude za dobrej peníz a stav, ale zatim je služebák, tak to nehrotim
o 28.01.2013, 13:49 | Tweety_xx
Escudo:
No u mě to taky není tak akutní že hned ted chcu si udělat představu a zaměřit se už na něco konkrétního.
Jinak popravdě právě jsem uvažoval o tom navigatoru, ale tam je to přesně jak píšeš, v téhlé ceně to má ještě hnusný interiér.
Jinak nejvíc se mi líbí asi ta 300 s motory to je jak píšeš. 2.7 se prý moc nevyplatí ale od 3.5 nahoru už je to prý vesměs jedno. Interiér je sice takový amerikoidní ale když se povede sehnat (nebo se později přeháže) s SRT interiérem, tak ten se mi zamlouvá hodně.
o 28.01.2013, 15:24 | Escudo
Tweety: ono stačí když to má tu kombinaci dřevo / hliník a už to nevypadá špatně. Ta sociální verze, která má jen plasty, tak ta je příšerná. Taky jsem dost koukal na RAMky, kolem 250k už se dá sehnat pěkněj doublecab :o)
o 28.01.2013, 15:25 | Escudo
[ Link ]

taky bych asi zauvažoval
o 28.01.2013, 18:08 | SilverGhost
Vím, že Magnum a 300 C je to samé, jen bohužel nemám momentálně čtvrt mega, abych do něj šel. Jinak by ho Honza už neprodával. Je po prvním majiteli a vypadá velmi zachovale.
Já teď dávám dohromady Torino, takže si nemůžu dovolit další krám do baráku :-(
o 28.01.2013, 19:08 | Tweety_xx
Escudo, no Ram je taky fajnej, ale tam bych neuplatnil ten kombik, chci nějaký ten polykač km, který vypadá slušně.
ještě by mě zajímaly ty cadillacy má někdo zkušenosti?
o 28.01.2013, 19:12 | Only_One
Dodge RAM :-) lool to je uplně jasnej adept na normální provoz s rozumnými provozními náklady
o 28.01.2013, 20:36 | Escudo
O_O : budeš se divit, ale on zase tak vzdálenej od 300c HEMI není, tenhle má už instalovaný Lpg, já si to představit umím úplně v pohodě, respektive nad tím do budoucna uvažuju
o 28.01.2013, 20:36 | Escudo | Upraveno: 2013-01-28 20:37:37
2x
o 29.01.2013, 11:15 | Escudo | Upraveno: 2013-01-29 11:16:14
Tweety: no ke Cadillacům, jestli uvažuješ nad BLS nebo CTS, tak jsou to prostě evropský auta, výbava ujde, technika vesměs Opel včetně motorů 2.6 a 3.2. Já jel s 3.2 CTS a popravdě jsem čekal od 160kW trochu víc, svezení ušlo, ale jinak běžný auto. Později se do nich začaly dávat Holdeny 3.8, což je právě motor i z toho STS a to už je trochu někde jinde. Líp to jede a je spolehlivější. Jenže jsou to pozdější ročníky a taky stojej víc peněz. Jak jsem psal, já bych šel do STS, protože je to US auto, na který se daji objednat díly přímo z ameru, což většinou zaručí o dost nižší ceny.
o 29.01.2013, 23:17 | Tweety_xx
A co se dávalo do těch BLS za motor 1.9 nafta? To amík nebude ne?
o 30.01.2013, 08:03 | Escudo
No BLS bych se asi úplně vyhnul, motor je 16V Fiat s comonrailem , já tyhle slátaniny pro EU trh nemusim. Navíc většina aut co tu je rozdal Béda Trávníček :o))) Tady od toho pak dává většina lidí ruce pryč a z ameru si člověk taky nepomůže, proto raději klasiku :o)
o 30.01.2013, 21:34 | Tweety_xx
A co Dodge Journey? to je už takové spíš mpv, ale to by mi vůbec nevadilo.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3571 sekund.