Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > help LED pásek

o Navštíveno 2554x o
o 25.01.2013, 13:30 | J-T.
Mám 5m LED pásek 60xSMD5050-RGB/m, max. 14,4 W/m k tomu je adaptér co dává 12V - 6A + "krabička" na dálkové ovládání.

Problém je že potřebuji celkem 7m a všude se píše, že je to max. na 5m. Co s tím?

Předpokládám, že když k tomu jen přes spojku napojím další 2m že mě to nepojede :-/ Jak se to řeší? Silnějším trafem? Nebo musím mít dva pásky a každej napájenej zvlášť? Co pak ale dálkové ovládání to musím mít taky dvě? :-O

Pls. radu, nikde nemůžu nic dohledat a potřebuji akutně řešit :-(

díky díky

o 25.01.2013, 13:39 | rover (WoodTech)
Nu jde o to kolik Amper má ten pásek na metr. Pak už se snadno dopočítáš na kolik ti bude stačit 6A trafo.
Nicméně pokud na tohle hodíš i 7m pásku tak se stane prd :-)
o 25.01.2013, 13:45 | J-T.
rover (WoodTech): Na něm to ale napsaný není :-( Z toho údaje o W nejsem moudrej, nějak mě to pořád nevychází :-/

Na pásku je napsáno: 12DC - 14,4 W/m

o 25.01.2013, 14:15 | tappaja
12V 6A = 72W
metr pasku 14,4W x 5 = 72W, pokud pripojis jeste dalsi dva metry, ten spinanej zdroj odpadne, ochrana ho vypne v lepsim pripade, v horsim lupne a shori.

A taky jeste jedna vec, ty medeny drahy na pasku snesou jen urcitej proud, proto by mela byt delka pasku max nejaky metry (asi tech 5), pokud chces delsi pasek, mel bys to rozdelit a napajet nekde od stredu.
o 25.01.2013, 14:16 | kadel21 | Upraveno: 2013-01-25 14:26:38
nedavno sem zapojoval 2x5m RGB a pak sem jeste priletoval cca 1m k tomu a sviti to v pohode na 6A trafo

[ Link ]

Kadel

edit: kecam 10A trafo sem nakonec vzal
o 25.01.2013, 15:15 | CRK
tady nejde jenom o ten zdroj, ale i o tu řídící jednotku... jinak se snad prodávaj nějaký násobiče na prodloužení, ale je potřeba pohledat... Jinak sem měl 5m napojenejch na zdroj 2A a běhalo to... Tady dost bude záležet na kvalitě trafa, skutečnym odběru a co to bude dělat, protože při efektech a různejch barvách to bude mít úplně jinej odběr...
o 25.01.2013, 16:34 | J-T.
Tak teď babo raď ...

Tappaja: trošku jsi vyděsil :-/

Stejně to asi dopadne tak že to risknu, nemám na výběr :-( Když to trafo shoří nebo vypne je jedno stejně mě bude k ničemu :-/ Dám vědět jak jsem dopadl...
o 25.01.2013, 16:35 | J-T.
kadel21: Co máš za LED pásky, výrobce typ? Když dopadnu špatně šle bych tvojí cestou, když to máš funkční...

díky
o 25.01.2013, 16:42 | Kapka (M)
když jsme u tech RGB LED pasku..mam ho za deskou za plazmou..ale reaguje mi to na ovladač od plazmy...nemate nekdo nejaky napad co s tím?
o 25.01.2013, 17:02 | CRK
úplně bych se toho nebál, ale pokud to budeš mít puštěný často a třeba u toho nebudeš, tak neni problém dát silnější zdroj a řídící jednotku na dvě větvě s dálkáčem koupíš za kilo, takže žádná velká investice...
o 25.01.2013, 17:50 | Tomak
1. zdroje pro LED mají v drtivé většině ochranu proti přetížení, takže tím bych se netrápil... pokud to není úplný šmejd a nic ti nezhoří
2. není nic jednoduššího, než připojit ampérmetr a odběr změřit. Z mojí zkušenosti vím, že udávaná hodnota v tvém případě 14,4W/m je hodnota, příkonu jednoho čipu... za "ideálních" podmínek. Pokud vezmu pásek s délkou třeba 7m, tak na konci bude stějně úbytek napětí. Proto se LED pásky napájí na více místech, aby byla ztráta co nejemenší
3.Pro prodloužení pásků se používá třeba RGB zesilovač.
o 25.01.2013, 19:00 | kadel21
J-T: koupil sem to od tadytoho číňana a zatim to maká. Jeden pásek sem musel reklamovat odešli 3 ledky, poslal sem video kde bylo vidět že to nesvítí a poslal další 5m, tak z toho co zbylo sem si ještě nastavil ten metr

[ Link ]

Jo ale bacha tohle má UK zásuvku, ale můžeš to ufiknout a dát Cz nebo prosě dát jinou je to stejný jako na trafo u laptopů

Kadel
o 26.01.2013, 13:53 | CRK
Kapka: jedno z nich ovládat jinak a pokud nemůžeš TV, tak radio ovladač pro RGB led... cena tak 300,- vejš...
o 26.01.2013, 18:09 | Squere
ja mam objednaný 5m pásek s 60ks SMD5050, barvy RGB, dálkáč 44 fcí a k tomu EU zdroj 3A, tak jsem zvědavej, úhel svitu 160°, IP65. K tomu jsem vzal hliníkový profil s víčkem do kterýho se nchá pásek vsadit, uvidíme co mi přijde :-)
o 29.01.2013, 15:14 | madaros
kadel: jak (v cem) to mas osazeny u toho stropu ?

squere: kde si kupoval ten hlinik profil s vickem ?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3224 sekund.